Ο Απόλλων Πατρών Carna είχε τα τελευταία χρόνια μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία που παρά τις αλλαγές των ξένων παικτών δεν άλλαξε. Μία ομάδα που αρέσκονταν στο γρήγορο παιχνίδι με πολλά περιφερειακά σουτ. Μία ομάδα που προσέφερε θέαμα και έκανε δύσκολη τη ζωή για κάθε αντίπαλο στο γήπεδο της. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε μπορεί να μην συνοδεύτηκε με την είσοδο των Πατρινών στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κάτι που έγινε στις δύο προηγούμενες σεζόν όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη, δεδομένης της συνολικά καλής εικόνας τους και βέβαια της παρουσίας τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.


Η χρονιά που έκλεισε μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά και τέλος εποχής για τον Απόλλωνα Carna αφού η ομάδα δεν θα συνεχίσει με τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο της, έναν άνθρωπο το όνομα του οποίου συνδέθηκε μαζί της, τόσο την εποχή που έπαιζε μπάσκετ και μοίραζε... αφειδώς ασίστ όσο και στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που ήταν ο τεχνικός της ηγέτης. Ηδη όμως έχει αρχίσει η νέα εποχή του Απόλλωνα Carna με την άμεση κάλυψη της θέσης του προπονητή με τον Θανάση Παπαχατζή.


Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον Απόλλωνα Carna;


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 10 νίκες – 16 ήττες – 10η θέση.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Νίκος Βετούλας έφτιαξε μια ομάδα που στηρίχτηκε στην τετράδα των Αμερικανών Ελ-Αμίν, Φιτζπάτρικ, Γκάλογουεϊ και Πεν, στους “μπαρουτοκαπνισμένους” Αργυρόπουλο, Μπατή, Σκορδίλη και Γεωργαλλή και σε 2-3 νεαρότερους παίκτες. Στις δύο σεζόν του με τον Απόλλωνα Carna στην κατηγορία, μέτρησε 32 νίκες και 50 ήττες.


Ο ΜVP: Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ με το “all around” παιχνίδι του βοήθησε σε όλους τους τομείς την ομάδα του και αναδείχτηκε -βάσει του ranking- ο πολυτιμότερος παίκτης της έχοντας συνολικά 331 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν με 273. Κατά μέσο όρο προσέφερε 11,12 πόντους (47,62% στα δίποντα, 33,33% στα τρίποντα), 7,31 ριμπάουντ, 1,15 ασίστ, 1,12 τάπες και 0,92 κλεψίματα.

 

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν ήταν ο παίκτης που σήκωνε το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση του Απόλλωνα Carna. Ο Αμερικανός σημείωσε συνολικά 373 στα 26 ματς της κανονικής περιόδου (μέσος όρος 14,35) με καλά ποσοστά ευστοχίας (77,27% βολές, 42,61% δίποντα, 34,07% τρίποντα).


Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο “σκουπιδιάρης” των Πατρινών ήταν ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ που μάζεψε 190 ριμπάουντ σε απόλυτους αριθμούς και 7,31 κατά μέσο όρο, κοντά του ο Γάιος Σκορδίλης παίζοντας σε 22 ματς (6,27 ανά αγώνα).


Ο ΠΑΣΕΡ: Η κυριαρχία του Κέβιν Γκάλογουεϊ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού ήταν απόλυτη. Μοίρασε 93 ασίστ σε 25 παιχνίδια (3,72 κατά μέσο όρο) και αρκετά πιο πίσω ήταν ο Ελ-Αμίν με 64 ασίστ, 2,46 σε κάθε παιχνίδι.


ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Μπράντον Πεν ήταν ο παίκτης του Απόλλωνα Carna με τη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Είχε σημειώσει 29 πόντους στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανελευσινιακό ενώ τον ακολούθησε ο Ελ-Αμίν με 27 στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean -νυν Cretan Kings.


Το ρεκόρ περισσότερων ριμπάουντ για τον φετινό Απόλλωνα Carna, σημείωσε στο ματς της 11ης αγωνιστικής με τον Κόροιβο ο Γάιος Σκορδίλης μαζεύοντας 15 στην κορυφαία επίδοση των 133 αγώνων του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ έφτασε, πέραν του Κερκυραίου σέντερ, και ο Φιτζπάτρικ μαζεύοντας από 12 στα ματς με ΠΑΟΚ (9η αγωνιστική) και Κολοσσό H Hotels (18η).


Δύο παίκτες των Πατρινών μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση των ασίστ για τον φετινό Απόλλωνα Carna έχοντας από οχτώ. Αυτή σημείωσε και μάλιστα τρεις φορές -κόντρα σε Πανελευσινιακό, Παναθηναϊκό στον πρώτο και Κολοσσό H Hotels στο δεύτερο γύρο- ο Κέβιν Γκάλογουεϊ και άλλη μία φορά ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα BC Aries.