Η πολύτιμη και απαραίτητη νίκη, ήρθε για τον Πανιώνιο Βίκος Cola με συνέπεια στην εκτέλεση από μέση και κοντινή απόσταση. Τα 22 εύστοχα δίποντα αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης του αφού τόσα είχε και κόντρα στην ΑΕΚ.

 

Το σημαντικότερό όμως ήταν η αποτελεσματικότητα των κυανέρυρθων που σούταραν με 66% (22/33) που συνιστά επίσης ρεκόρ περιόδου. Η προηγούμενη καλύτερη τους ήταν το 58% με το οποίο σούταρα στο παιχνίδι με τον Προμηθέα (18/31).

 

Ο Πανιώνιος Βίκος Cola έφτασε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και τέταρτη συνολικά στις τέσσερις τάπες που είναι η καλύτερη επίδοση του ενώ στον αντίποδα αρνητικό ρεκόρ περιόδου αποτελούν τα μόλις τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ αφού το προηγούμενο ήταν τα επτά σε τρία διαφορετικά παιχνίδια.

 

Σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ένα ρεκόρ καριέρας άφησε το απόγευμα για τον Βαγγέλη Σακελλαρίου που μοίρασε οχτώ ασίστ, δύο περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε από έξι στα ματς με Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, Προμηθέα και Παναθηναϊκό Superfoods.

 

*Ένα ριμπάουντ είχε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς όμως ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στα 300 στη Stoiximan.gr Basket League.

 

O Σέρβος έκανε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι στην επίθεση για το φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 17 πόντους δύο περισσότερους από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

 

 

 

Ρεκόρ καριέρας και ο Λούντζης

 

Όπως ο Σακελλαρίου από την πλευρά των νικητών, έτσι και ο Μιχάλης Λούντζης από εκείνη των Τρικάλων BC Aries τελείωσε το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Ο νεαρός διεθνής μοίρασε πέντε τελικές πάσες, δύο περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε από τρεις με τον Παναθηναϊκό Superfoods σε ματς με τον Πανελευσινιακό της σεζόν 2014-15 και τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2015-16.

 

*Πέραν των 21 πόντων του, ο Λαμόντ Μάρεϊ βελτίωσε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις του τόσο με τα εννιά ριμπάουντ –είχε οχτώ στο παιχνίδι με τον Προμηθέα- όσο και με τις έξι ασίστ –είχε από τρεις κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods.

 

*Ο Μάρκο Τέγιτς με τη μία τάπα που έκανε χθες, έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής, ιστορικής λίστας των Τρικάλων BC Aries τον Πάτρικ Γιούιν που στην παρθενική σεζόν της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League (2013-14) είχε κάνει επίσης 17.

 

*Σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα του Κώστα Μέξα έβγαλε δημιουργίες και σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις 21 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της. Είχε 18 στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

 

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της θεσσαλικής ομάδας στην τελευταία τριετία και την 6η καλύτερη της ιστορίας της. Κορυφαία όλων είναι εκείνη των 27 ασίστ που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola της σεζόν 2014-15.

 

*Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων προσπαθειών για τρίποντο, έχοντας 26 σουτ από τα 6,75 όσα έκανε και κόντρα στην ΑΕΚ.