Για 30 λεπτά ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ήταν ο MVP, όμως ο Όντεντ Κάτας πήρε το σχετικό βραβείο στο τέλος κι ας μην ήταν στην πλευρά των νικητών. Ένα σκληρό, για τα δεδομένα ενός All Star Game, φάουλ του Παπανικολάου στον Έντουαρντς άλλαξε τη ροή του αγώνα και οι Αμερικανοί έβαλαν τέλος στο σερί των τριών ευρωπαϊκών νικών. Ήταν το πρώτο από τρία συνεχόμενα που κρίθηκαν κυριολεκτικά στον πόντο. Το www.esake.gr θυμάται το 8ο All Star Game στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος, εκείνο που έγινε στις 20 Νοεμβρίου 1999.

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ

 

Όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ εκείνο το βράδυ, έφυγαν ικανοποιημένοι γιατί παρακολούθησαν ένα παιχνίδι που μόνο φιλικό δεν αποδείχτηκε. Δεν ήταν ένα τυπικό παιχνίδι επίδειξης. Υψηλό σκορ, ανατροπές, δραματικό φινάλε, προσωπικές κόντρες αλλά βέβαια και θέαμα. Τι σόι All Star Game θα ήταν χωρίς θέαμα; Αιφνιδιασμοί, εντυπωσιακές ασίστ και καρφώματα. Πολλά καρφώματα.

 

Το 8ο All Star Game δύσκολα θα ξεχώριζε για όλα αυτά τα στοιχεία αν δεν αποκτούσε ξαφνικά χαρακτήρα ντέρμπι. Η Ευρώπη με τους Ιωαννίδη και Ζευγώλη στον πάγκο είχε το πάνω χέρι μετά την πρώτη περίοδο που βρήκε τους Αμερικανούς μπροστά με 31-27. Στο ημίχρονο ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε 65-57 και στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 95-84 για την Ευρώπη.

 

 

Ο Όντεντ Κάτας είχε κέφια αλλά δεν απέτρεψε τελικά την ήττα των Ευρωπαίων

 

Κάπως έτσι και αφού η διαδικασία της ψηφοφορίας για τον πολυτιμότερο παίκτη «έτρεξε» στην τρίτη περίοδο, οι εκπρόσωποι του Τύπου επέλεξαν τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα για MVP. Η εξέλιξη των πραγμάτων όμως οδήγησε σε αλλαγή, με τον Όντεντ Κάτας να παίρνει τον τίτλο. Στην πραγματικότητα και οι δύο τον άξιζαν. Ο Σέρβος είχε 19 πόντους με 3/3 βολές και 8/10 τρίποντα ενώ ο Ισραηλινός είχε 26 πόντους με 9/9 βολές 1/3 δίποντα, 5/9 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ κι άλλα τόσα κλεψίματα.

 

Πολυτιμότερος παίκτης όμως θα μπορούσε να είναι και ο Μπιλ Έντουαρντς. Άλλωστε οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν –κυριολεκτικά γιατί δεν τους ήταν αδιάφορο το αποτέλεσμα- τη νίκη. Ο «Dollar», ένας κατ’ εξοχήν all around φόργουρντ είχε 27 πόντους με 6/8 βολές, 9/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα και οχτώ ριμπάουντ. Με αυτόν αλλά και τους Φόρεστ (19π, 7ρ.) και Μπούι (19π, 6ρ, 5ασ.), οι Αμερικανοί με προπονητές τους Σάκοτα και Μαντσόν γύρισαν και τελικά πήραν το παιχνίδι με 119-118.

 

 

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε ένα ακόμη καλό παιχνίδι σε All Star Game. Έκανε όμως και το λάθος να… ξυπνήσει τους Αμερικανούς

 

Σημείο «κλειδί» όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα σκληρό φάουλ του Δημήτρη Παπανικολάου στον Μπιλ Έντουαρντς που έκανε τους Αμερικανούς να αφυπνιστούν και να πάρουν τη νίκη που αγνοούσαν από τον Γενάρη του 1996.

 

ΕΥΡΩΠΗ: Κορωνιός, Κάτας 26 (5), Χατζής 6 (2), Παπανικολάου 11, Λιαδέλης 16, Κολντεμπέλα 1, Μποντιρόγκα 19, Ρότζερς 7 (1), Γιαννούλης 13, Ντικούδης 9, Κακιούζης 10 (1).

ΑΜΕΡΙΚΗ: Χιλ 2, Μπούι 19 (3), Τέρνερ 6, Ντίνκινς 9 (1), Ρόμπινσον 9 (2), Φορντ 1, Αμάγια 12, Ριβς 10, Έντουαρντς 27 (1), Τζόνσον, Φόρεστ 19, Γκίμπερτ 6.

 

Ο Τέρνερ γύρισε τον χρόνο πίσω

 

Ήταν ο νικητής του διαγωνισμού των καρφωμάτων του 1994 τότε ως παίκτης του Πανιωνίου. Ο Χένρι Τέρνερ ήταν παρών και στο All Star Game του 1999 και δεν έφυγε με άδεια χέρια. Αντιμετώπισε στον τελικό τον συμπαίκτη του στο Μαρούσι Ανατόλι Ζουρπένκο με τον «Τόλια» να εκτελεί την τελευταία προσπάθεια. Χρειαζόταν 48 βαθμούς για να ξεπεράσει τον Αμερικανό. Έστησε τρεις τσιρλίντερς μπροστά στο καλάθι σε μία προσπάθεια που θύμισε εκείνη του Δημήτρη Παπανικολάου της προηγούμενης χρονιάς. Πέρασε μεν από πάνω τους όμως βρήκε… σίδερο και έμεινε 2ος στον διαγωνισμό που ήταν κάτι σαν «ορεκτικό» αφού προηγήθηκε του αγώνα αλλά και των καρφωμάτων.

 

 

 

Όλους τους πείραξε η μασκότ των Μπουλς. Ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Ζέλικο Ρέμπρατσα δεν αποτέλεσαν εξαίρεση

 

Ο Χατζής ήξερε τα καλάθια

 

Στον διαγωνισμό των τριπόντων συμμετείχαν παίκτες που υπόσχονταν ένα θρίλερ. Χατζής, Μπαλογιάννης, Μασλαρινός, Κρητικός, Μίχαλος, Μπούι, Ντίνκινς και Χιλ διαγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του τρις νικητή Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο Νίκος Χατζής ήξερα τα καλάθια ως παίκτης της ΑΕΚ και το πιστοποίησε. Στον τελικό κοντραρίστηκε με τον Μίχαλο όμως οι τρεις πολύχρωμες μπάλες, εκτόξευσαν την επίδοση του στους 17 βαθμούς. Ο πήχης είχε μπει ψηλά και ο Μίχαλος που έκανε 2ος την προσπάθεια του, έμεινε στους 10.

 

Μην ξεχνάτε! Μπορείτε καθημερινά να ψηφίζετε τους αγαπημένους σας παίκτες και προπονητές για το All Star Game της Πάτρας ΕΔΩ!