Ο μήνας Μάρτιος εξελίσσεται εκπληκτικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι 29 πόντοι που σημείωσε τα ξημερώματα στην ήττα των Μπακς από τους Πέλικανς με 114-103 αποτελούν ατομικό ρεκόρ πόντων και μεγάλωσαν τον μέσο όρο του για τον μήνα που διανύουμε.

 

Η στατιστικά του Έλληνα διεθνή ήταν και πάλι πλούσια καθώς εκτός των 29 πόντων που σημείωσε με 11/16 προσπάθειες, τελείωσε τον αγώνα με πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κλεψίματα και ισάριθμα κοψίματα. Γενικότερα όμως τον μήνα Μάρτιο, ο Αντετοκούμπο έχει ανεβάσει τους μέσους όρους του. Σε τέσσερα παιχνίδια, έχει 17,3 πόντους κατά μέσο όρο (σ. σ. περισσότερους από κάθε άλλο μήνα), ενώ βρίσκεται και περισσότερα λεπτά στο παρκέ έχοντας περί των 37 λεπτών ανά παιχνίδι. Σουτάρει με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (53%), «κλέβει» και «κόβει» περισσότερες μπάλες, αλλά αύξησε και τα λάθη του.

 

Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης πήραν χρόνο συμμετοχής στη νίκη των Γκρίζλις επί των Μπουλς με 101-91. Ο πρώτος ήταν στο παρκέ 13:30 λεπτά, σημείωσε τέσσερις πόντους έχοντας επίσης δύο ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και μία ασίστ. Αντιθέτως, ο Νικ Καλάθης είδε τον χρόνο του να περιορίζεται να έξι λεπτά.