Μετά τον Πειραιά, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Δράμα, τη Χαλκίδα, τον Βόλο, τη Λάρισα, τη Λαμία, την Αμαλιάδα, την Ξάνθη και το Ηράκλειο το 2011 ήταν η σειρά του Πύργου να φιλοξενήσει τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, το 19ο All Star Game. Οι Έλληνες κυριάρχησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τον Αντώνη Φώτση να μετατρέπει το παιχνίδι σε διαγωνισμό καρφωμάτων για να κερδίσει τον τίτλο του MVP. Χάρις και Νίκολας έκαναν το «back to back» σε καρφώματα και τρίποντα. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των All Star Games του ελληνικού μπάσκετ, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Πάτρας (10, 11 Φεβρουαρίου), το EKO ALL STAR GAME 2018.
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ
Η ομάδα των Ελλήνων επίλεκτων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν βρήκε αντίσταση από εκείνη των ξένων. Με τους Αλεξανδρή και Σφαιρόπουλο στον πάγκο, έφτασαν στην επικράτηση με 141-122. Πρόκειται για το All Star Game με τη μεγαλύτερη επιθετική επίδοση από τις δύο ομάδες, 163 πόντων δύο περισσότερων από το παιχνίδι της προηγούμενης χρονιάς στο Ηράκλειο (161).
Με το καλύτερο χαμόγελο τους εμφανίστηκαν οι All Stars
Διαμαντίδης, Σπανούλης και Καλάθης δημιουργούσαν και ο Φώτσης με τον Μαυροκεφαλίδη εκτελούσαν. Ο «Batman» μάλιστα σημείωσε την πλειοψηφία των 18 πόντων του με καρφώματα ξεσηκώνοντας το κοινό του Πύργου. Για τους ξένους με τους Ομπράντοβιτς και Πρίφτη στον πάγκο, το δίδυμο Μπάξτερ, Μπατίστ έκανε την περισσότερη δουλειά.
ΕΛΛΗΝΕΣ: Βουγιούκας 6, Καλάθης Π. 24 (2), Μαυροκεφαλίδης 22, Διαμαντίδης 13 (3), Σπανούλης 8, Καλάθης Ν. 11 (1), Καϊμακόγλου 4, Φώτσης 18 (2), Νικολαΐδης 11 (3), Χαρίσης 15, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5.
ΞΕΝΟΙ: Σμιθ 13 (1), Έρτσεγκ 4, Νεστέροβιτς 6, Τεόντοσιτς 7 (1), Νίκολας 10 (2), Χάρις 18, Παλάσιο 3 (1), Μπατίστ 14, Μπάξτερ 20 (1), Σίμονς 4, Μάρσαλ 11 (1), Τόμπσον 12 (1).
Ο Λανς Χάρις ήξερε τον τρόπο και στον Πύργο
«Back to back» Χάρις και Νίκολας
Ένας τίτλος δεν ήταν αρκετός ούτε για τον Χάρις, ούτε και για τον Νίκολας. Ο Λανς Χάρις άλλαξε φανέλα (από τον Κολοσσό H Hotels βρέθηκε στον Ίκαρο) δεν άλλαξε όμως συνήθειες. Μετά το Ηράκλειο, αναδείχτηκε νικητής και στον διαγωνισμό καρφωμάτων στον Πύργο. Έβαλε τον τότε συμπαίκτη του ΜακΑλάρνι μεταξύ γραμμής των βολών και καλαθιού, πέρασε από πάνω του και κάρφωσε για να κερδίσει τον τίτλο.
Ο Νίκολας νίκησε τον Τεόντοσιτς
Ο διαγωνισμός των τριπόντων εξελίχθηκε σε προσωπική «μονομαχία» του Μίλος Τεόντοσιτς με τον Ντρου Νίκολας. Ο νυν άσος των Λος Άντζελες Κλίπερς κυριάρχησε στον προκριματικό γύρο με 19 πόντους έναντι 16 του Αμερικανού που όμως έκανε το «back to back» -είχε νικήσει και στο Ηράκλειο- αφού είχε 17 στον τελικό έναντι 13 του Σέρβου.
Σαν All Star Game της σημερινής Ευρωλίγκας! Ο Δημήτρης Ιτούδης σε οδηγίες προς τους Παπανικολάου, Παππά και Σλούκα
Δεν ήταν γιορτή, ήταν «τελικός»
Οι πιτσιρικάδες της εποχής –οι περισσότεροι αγωνίζονται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο- δεν… καταλάβαιναν από All Star Game. Για 6η φορά στα εννιά ως τότε ματς των ελπίδων, η διαφορά ήταν μονοψήφια. Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο με την ομάδα επίλεκτων κάτω των 22 που είχε στον πάγκο τον Δημήτρη Ιτούδη να επικρατεί εκείνης των παικτών κάτω των 20 του Βαγγέλη Αγγέλου με 69-68.
Οι ομάδες των ελπίδων προσέφεραν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι
Ηττημένος αλλά MVP ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε αναδειχτεί νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων. Παρά τη χροιά θρίλερ που είχε ο αγώνας, δεν έλειψε και η απαραίτητη πλάκα των πιτσιρικάδων. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Κατσίβελης σήκωσε τον αντίπαλο του Παπαντωνίου για να καρφώσει!
MVP του αγώνα ο Λίνος Χρυσικόπουλος
UNDER 22: Μάντζαρης, Παπαντωνίου 9 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Αράπης, Παπανικολάου 5, Σλούκας 4, Παππάς 9 (2), Κασελάκης, Σαρικόπουλος 4, Τσακαλέρης 2, Μπόγρης 15, Γιάνκοβιτς 18.
UNDER 20: Μποχωρίδης, Καπινιάρης 1, Κατσίβελης 14 (1), Αντωνάκης 3 (1), Κανονίδης 2, Καραθανάσης 2, Ζούμπος, Νικολακόπουλος, Χρυσικόπουλος 14, Κουκουλάς 3, Ψαρόπουλος 2, Γεωργάκης 27 (1).