Στα νιάτα του τον παρουσίαζαν ως τον “νέο Ντράζεν”. Μπορεί ο Άριαν Κόμαζετς να μην έφτασε στο επίπεδο του αείμνηστου Πέτροβιτς, όμως ήταν ένας σπουδαίος σκόρερ που μάλιστα πέρασε και από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας, κατά σειρά Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Κροάτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 7ου All Star Game στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος, εκείνο που έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1998. Οδήγησε την ομάδα της Ευρώπης σε μία ακόμη νίκη και αναδείχτηκε MVP της βραδιάς. Το www.esake.gr συνεχίζει να “σκαλίζει” τις αναμνήσεις από τα 22 EKO All Star Games της ιστορίας, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10/2).


Το All Star Game της σεζόν 1998-99 επέστρεψε στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα των Ευρωπαίων All Star να κατακτά την τελευταία, νίκη της επί της Αμερικής αφού δύο χρόνια μετά διαφοροποιήθηκε η κατανομή των παικτών ενώ στην επόμενη σεζόν, οι Αμερικανοί πήραν τη ρεβάνς τους. Στο ΟΑΚΑ λοιπόν, η κυριαρχία της ομάδας της Ευρώπης ήταν ολοκληρωτική. Περισσότερο και από ότι δείχνει το τελικό 124-114, αφού μετά το 72-49 του ημιχρόνου και του 83-51 του 23ου λεπτού, οι Ευρωπαίοι έπαιζαν με... νεκρά και ας μην είχαν τη βοήθεια του Ντέγιαν Μποντιρόγκα που έφτασε καθυστερημένα στο γήπεδο και του Ντίνο Ράτζα που μόλις είχε επιστρέψει από την Κροατία. 


Ο Άριαν Κόμαζετς μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπικό σόου αφού σε 21 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 20 πόντους με 1/1 δίποντο και 6/7 τρίποντα. Είχε ακόμη τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι άλλα τόσα κλεψίματα. Αριθμοί που του έδωσαν τον τίτλο του MVP. Δεν ήταν όμως ο μόνος που είχε κέφια. Ο Ντράγκαν Τάρλατς με «double-double» (11π, 15ρ.), ο Μιχαίλ Μιχαίλοφ (13π.), ο Νίκος Χατζής (14 πόντοι με 5/9 σουτ), ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα (12 πόντοι με 5/7 σουτ) και ο Δημήτρης Παπανικολάου (13π) έκαναν ότι απαιτήθηκε για μία άνετη νίκη, για την ομάδα τους. Την κατάσταση δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν ο Άντονι Γκόλντγουαϊρ (26 πόντοι με 1/2 βολές, 2/2 δίποντα και 7/14 τρίποντα) και ο Άλβιν Σιμς (17 πόντοι με 8/14 δίποντα).



ΕΥΡΩΠΗ: Αλβέρτης 8 (2), Χατζής 14 (2), Κόμαζετς 20 (6), Παπανικολάου 13 (1), Σιγάλας 9, Μπαλογιάννης 4, Μποντιρόγκα 9, Οικονόμου 9 (1), Τάρλατς 11, Κολντεμπέλα 12 (1), Ζουρπένκο 2, Μιχαήλοφ 13.

ΑΜΕΡΙΚΗ: Τούλσον 13 (3), Γκολντγουάιρ 26 (7), Χιλ 13 (3), Ντάιαλ 6 (1), Αρλάουκας 12 (2), Τζόνσον, Φόρντ 4, Κiνγκ 3, Χάρβεϊ 4, Μουρ 9, Μικ 8, Σιμς 17.


Στον διαγωνισμό των καρφωμάτων ο Δημήτρης Παπανικολάου έβαλε δύσκολα στον κάτοχο του τίτλου Αντόνιο Χάρβεϊ, αλλά δεν του στέρησε το “back to back” -στη διαδικασία συμμετείχαν και οι Μουρ, Ζουρπένκο, Σιμς και Ντάιαλ. Αμφότεροι χρησιμοποίησαν στον τελικό τις τσιρλίντερς. Ο “Παπ” τις έβαλε να γονατίσουν μεταξύ της γραμμής του φάουλ και της μπασκέτας. Κάρφωσε και συγκέντρωσε 49 βαθμούς. Ο Χάρβεϊ το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Έβαλε τις τσιρλίντερς στο ίδιο σημείο αλλά όρθιες κι όμως κατάφερε να περάσει από πάνω τους και να καρφώσει! Το “50άρι” του έδωσε τον τίτλο.

 



Ο Δημήτρης Παπανικολάου... πέταξε αλλά όχι προς τον τίτλο

 

 

 




Με αυτό το κάρφωμα ο Αντόνιο Χάρβεϊ προσέφερε ένα από τα καλύτερα "highlights" στην ιστορία των All Star Games


Στα τρίποντα και με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να δίνει... χώρο και για τους υπόλοιπους “τρίποντους” της εποχής μετά τις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις του τίτλου, ο Άντι Τούλσον που αγωνιζόταν στο Μαρούσι, αποδείχτηκε ο πιο αποτελσματικός. Κέρδισε τον διαγωνισμό με έπαθλο 450 χιλιάδων δραχμών. Απέναντι του είχε έναν άλλον σεσημασμένο “τριποντάκια” τον Σέιν Χιλ. Ο Αυστραλός δεν βρήκε ρυθμό στον τελικό -νωρίτερα είχαν αποκλειστεί οι Ντάιαλ, Κινγκ, Κόμαζετς, Χατζής και Γκόλντγουαϊρ- έμεινε στους εννιά πόντους, επίδοση που πέρασε εύκολα ο Τούλσον φτάνοντας στους 19.

 




Ο Άντι Τούλσον στον δρόμο προς τον τίτλο των τρίποντων


Το παιχνίδι των παλαιμάχων είχε όπως πάντα το δικό του ενδιαφέρον. Οι «Άσπροι» νίκησαν τους «Κίτρινους» με 70-67 με τον Παραγιό να έχει 24 πόντους ενώ από την άλλη ο Κορωναίος είχε 19.



Μην ξεχνάτε! Μπορείτε καθημερινά να ψηφίζετε τους αγαπημένους σας παίκτες και προπονητές για το ΕΚΟ All Star Game της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ!