Το Περιστέρι ηττήθηκε με 84-74 από την Κλουζ Ναπόκα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στον ημιτελικό του πρώτου ομίλου για την προκριματική φάση του Basketball Champions League. Η ομάδα των δυτικών προαστίων θα συνεχίσει στο FIBA Europe Cup.

 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς πόσο έτοιμοι ήταν για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό. Ο Ελάιτζα Στιούαρτ με τον Άντριγια Στιπάνοβιτς ήταν αυτοί που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στους γηπεδούχους οι οποίοι χρειάστηκαν τους συνεχόμενους πόντους του Γιανίκ Μορέιρα και τα περιφερειακά σουτ του Τέραν Πέτεγουεϊ, ώστε να πάρουν προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (40-39).

 

Το αμυντικό πρόβλημα του Περιστερίου δεν επέτρεπε στους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ο Ίαν Μίλερ έβαλε δύο διαδοχικά τρίποντα στα μέσα της τρίτης περιόδου έδωσε το προβάδισμα (71-68) στο Περιστέρι αλλά στη συνέχεια η Κλουζ Ναπόκα ήταν εκείνη που είχε καθοριστικές λύσεις στην επίθεση. Τα τρίποντα του Ελάιτζα Στιούαρτ και του Πάτρικ Ρίτσαρντ στο τελευταίο ενάμιση λεπτό δεν είχαν απάντηση με συνέπεια η Κλουζ να πάρει την πρόκριση στον τελικό των προκριματικών του Basketball Champions League.

 

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 40-39, 59-61, 74-84.

 

Περιστέρι (Μανωλόπουλος): Κατσίβελης 7 (1), ΜακΚρι 2, Μίλερ 14 (3), Μορέιρα 18, Πέτεγουεϊ 12 (3), Μπράουν 8, Χρυσικόπουλος 6, Χάγκινς 4, Μωραΐτης 3 (1), Σαλούστρος.

 

Κλουζ (Σιλβασάν): Κόλτσεαγκ 2, Ντιαμπί, Γκούζμαν 6, Χογκ 7, Στιούαρτ 17 (4), Μπίρσεβιτς 8 (1), Γκράσου, Κάτιτς 16 (2), Ρίτσαρντ 15 (3/11 τρίποντα, 12 ασίστ), Στιπάνοβιτς 13.

 

Σωτήρης Μανωλόπουλος (Περιστέρι): «Είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν ένα παιχνίδι όπου θέλαμε τη νίκη πολύ για να περάσουμε στους ομίλους του Basketball Champions League. Δεν τα καταφέραμε, η ομάδα θέλει δουλειά, είναι καινούργια. Οι επιλογές των παικτών είναι σωστές, αλλά είναι μια καινούργια ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για να έχουμε μια πολύ καλή ομάδα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Κλουζ για τη νίκη της, είναι μια ανερχόμενη ομάδα που κάνει μεγάλη προσπάθεια αρκετά χρόνια».

 

Μχάι ΣΙλβασάν (Κλουζ Ναπόκα): «Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και θέλαμε να νικήσουμε πολύ. Νομίζω ότι ήμασταν οι μόνοι και στην Ελλάδα και στη Ρουμανία που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Παίξαμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας όπως είναι το Περιστέρι, με πολλούς καλούς παίκτες, αλλά νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα σε ομαδικό επίπεδο. Βγάλαμε μερικές πολύ σημαντικές επιθέσεις σε κρίσιμα χρονικά σημεία του παιχνιδιού».

 

Για τον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου»: «Μου αρέσει πάρα πολύ να έχει κόσμο στο γήπεδο, γιατί αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού. Να είμαστε μαζί με τους φιλάθλους και να απολαμβάνουμε την ομορφιά του παιχνιδιού. Χωρίς κόσμο το παιχνίδι είναι πολύ-πολύ φτωχότερο! Ακόμη και εκτός έδρας, απολαύσαμε πάρα πολύ την παρουσία των οπαδών στις εξέδρες. Αυτό είναι το πνεύμα που θα πρέπει να επικρατήσει στο μπάσκετ. Ελπίζω να μην επαναληφθούν καταστάσεις που δεν θα επιτρέψουν την παρουσία των οπαδών της κερκίδας, λόγω του Covid-19».

 

Για τον τελικό με την Φριμπούρ: «Έχουμε μια ημέρα ξεκούραση και μετά είναι ο τελικός. Παίρνουμε τα πράγματα ένα-ένα, θέλουμε να ξεκουραστούμε. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στον τελικό που μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Θα παρακολουθήσουμε τον αντίπαλο μας, θα ξεκουραστούμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι την Παρασκευή».