Η σημερινή νίκη ήταν η 10η συνεχόμενη του Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 28 Απριλίου 2012 στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels με 73-68. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ μάλιστα ήταν το 200ό για τους “πράσινους” στα πλέι οφ στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος ενώ παράλληλα συμπλήρωσε 150 νίκες.

 

*Το esake.gr σημείωσε μετά τα δύο πρώτα ματς στο ΟΑΚΑ την παράδοση που αρχίζει να “χτίζει” απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο διεθνής φόργουορντ “φλέρταρε” σήμερα με κάτι ξεχασμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το “τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ”. Μπορεί τελικά να μην έφτασε ούτε στο “νταμπλ-νταμπλ” όμως οι επιδόσεις των 21 πόντων, των εννιά ριμπάουντ και των επτά ασίστ είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές. Η τελευταία μάλιστα αποτελεί και ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Μαυροκεφαλίδη ήταν οι έξι ασίστ του 2ου μικρού τελικού της περιόδου 2008-2009 του Αμαρουσίου με τον Αρη.

 

*Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαυροκεφαλίδης με τους 33 βαθμούς που είχε σήμερα στο ranking αφενός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του και αφετέρου κέρδισε τον άτυπο τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη του Παναθηναϊκού για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι. Είχε 23 βαθμούς στο δεύτερο και 28 βαθμούς στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Κολοσσό H Hotels ενώ στα δύο πρώτα ματς του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ είχε 25 και 27 βαθμούς αντίστοιχα.

 

*Ο Μαυροκεφαλίδης εξάλλου με τους 21 πόντους του, ξεπέρασε τους 2.100 στην κατηγορία.

 

*Το καλύτερο -και με διαφορά- παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Αμερικανός γκραρντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 17 πόντους, επίδοση κατά πέντε πόντους καλύτερη από την προηγούμενη αφού είχε από 12 στο εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο και στο εκτός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό.

 

*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να μην έσπασε το “φράγμα” των 2.000 ασίστ -χρειάζεται άλλες τέσσερις- όμως σημείωσε κάποια άλλο ατομικά επιτεύγματα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε τις 490 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και “έπιασε” στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον Γιώργο Καλαϊτζή ενώ προσπέρασε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

 

*Ακόμη ο “3D” με τα τρία εύστοχα τρίποντα που είχε σήμερα, έφτασε τα 588 στην καριέρα του και έφτασε στην 4η θέση της λίστας αυτής, τον Μάκη Νικολαίδη στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο Διαμαντίδης με τους 11 πόντους που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ και ξεπέρασε τους 3.200 με τον Παναθηναϊκό.

 

*Ο Εϊ Τζέι Σλότερ σημειώνοντας πέντε πόντους, ξεπέρασε τους 300.

 

*Προφανώς και η πρώτη περίοδος έκρινε το παιχνίδι αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 33-12. Μάλιστα οι 33 πόντοι στην επίδοση είναι η κορυφαία του φετινού Παναθηναϊκού που είχε 31 στο δεύτερο δεκάλεπτο του εκτός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με τον Κολοσσό H Hotels και 32 στο πρώτο δεκάλεπτο του εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries.

 

*Ο Παναθηναϊκός πάντως παρά την άνετη επικράτηση του εκεί όπου πέρασε δύο δύσκολα βράδια το χειμώνα σημείωσε μια αρνητική επίδοση κάνοντας μόνο τρία κλεψίματα. Η προηγούμενη χαμηλότερη ήταν τα τέσσερα που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΝΚ Δημούλας και Ρέθυμνο Aegean.

 



Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ

Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε τρίτο συνεχόμενο “σκούπισμα” από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά των πλέι οφ. Η τελευταία νίκη του σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος ήταν εκείνη με την οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό το 2000 όταν επικράτησε εντός έδρας με 87-67.

 

*Η σημερινή ήττα συνδυάστηκε με κάποια ομαδικά, αρνητικά ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ. Αυτό της επιθετικής επίδοσης των 65 πόντων ήταν μεταξύ αυτών αφού ήταν η χειρότερη που είχε φέτος εντός έδρας. Η προηγούμενη ήταν αυτή των 66 πόντων στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σειράς με το Ρέθυμνο Aegean.

 

*Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σημείωσε τις χειρότερες φετινές επιδόσεις της, τόσο στα αμυντικά ριμπάουντ με 13 (είχε 14 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας) όσο και στο σύνολο με 22 (είχε από 26 στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας και πάλι αλλά και εκτός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό).

 

*Αυτό ήταν το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ χωρίς τάπα, μετά από εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

*Στατιστικά ο “Δικέφαλος” έκανε το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι του έχοντας 58 βαθμούς στο ranking. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του στο “παλατάκι” ήταν εκείνη του πρώτου αγώνα πλέι οφ με το Ρέθυμνο Aegean στο οποίο είχε 62 βαθμούς.

 

*Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του από τη γραμμή των βολών έχοντας 12/13 (92,3%). Η προηγούμενη καλύτερη ήταν αυτή των 19/21 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (90,47%).

 

*Αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη σεζόν αποτελούν και οι 33 πόντοι που δέχτηκε στην πρώτη περίοδο. Είχε παθητικό 28 πόντων στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τον Αρη, στην τρίτη του εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Carna και στην τέταρτη περίοδο του πρώτου εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

 

*Ο Τζέικ Οντουμ ήταν ο πλέον συνεπής παίκτης του σημερινού ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους 17 πόντους που πέτυχε αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 του αγώνα του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου με τον Κολοσσό H Hotels.

 

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κατάφερε μέσα από τη συνολικά κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, να σημειώσει ένα ρεκόρ καριέρας. Μοίρασε πέντε ασίστ που είναι η καλύτερη επίδοση των 105 εμφανίσεων του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Προηγούμενη καλύτερη εκείνη των τεσσάρων ασίστ που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean της περσινής σεζόν και το φετινό εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries.

 

*Σημειώνοντας έξι πόντους, ο Γιώργος Δέδας ξεπέρασε τους 700 με τον ΠΑΚΟ στην κατηγορία.