Η σεζόν που πέρασε για το Ρέθυμνο Cretan Kings χαρακτηρίστηκε από τα αρκετά σκαμπανεβάσματα και σερί αποτελεσμάτων, άλλοτε θετικών άλλοτε αρνητικών. Μεγαλύτερο νικηφόρο ήταν εκείνο από τις 22 Νοεμβρίου ως τις 13 Δεκεμβρίου όταν οι Κρητικοί σημείωσαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες ενώ μεγαλύτερο αρνητικό σερί ήταν εκείνο από τις 28 Δεκεμβρίου ως τις 7 Φεβρουαρίου όταν υποχρεώθηκαν σε πέντε σερί ήττες.

 

Ωστόσο η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν μία από τις πλέον αξιόλογες και ανταγωνιστικές, διεκδικώντας ως το τέλος μια καλύτερη θέση από την 6η στην οποία τερμάτισε. Αυτή οδήγησε τους Κρητικούς σε μια “διασταύρωση” με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ, για να χάσουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για “break” στο πρώτο παιχνίδι όταν προηγήθηκαν με 15 πόντους στη διάρκεια της τρίτης περιόδου αλλά έχασαν. Νίκησαν στο δεύτερο ματς, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη όμως δεν τα κατάφεραν ούτε και σε αυτήν την περίπτωση. Το Ρέθυμνο Cretan Kings κέρδισε τον άτυπο τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας όμως το να περιορίσει κανείς τη συγκεκριμένη ομάδα με την προσπάθεια που έκανε φέτος, σε αυτά τα στενά “όρια” θα ήταν άδικο.

Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για το Ρέθυμνο Cretan Kings;


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 15 νίκες – 14 ήττες – 6η θέση.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος διαδέχτηκε τον Γιώργο Καλαφατάκη το προηγούμενο καλοκαίρι, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και πιστώνεται ένα σημαντικό μερίδιο της θετικής πορείας της. Η επιστροφή στα πλέι οφ έπειτα από απουσία μιας σεζόν, δεν μπορεί παρά να την καθιστά θετική παρά τη γενικότερη αίσθηση ότι το Ρέθυμνο Cretan Kings έχει τη δυναμική για περισσότερα.


Ο ΜVP: Κορυφαίος παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings, μακράν μάλιστα του δεύτερου, ήταν ο Μουχάμεντ Φαγιέ. Με την εμπειρία της κατηγορίας από τον Ικαρο και τον Πανελευσινιακό, ο διεθνής Σενεγαλέζος έκανε σπουδαίο πρωτάθλημα και οι 449 βαθμοί (17,2 ανά αγώνα στην κανονική περίοδο) στο ranking, έναντι των 279 του δεύτερου της σχετικής λίστας Βίνσεντ Κάουνσιλ, το αποδεικνύουν. 


Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Φαγιέ ήταν ο παίκτης που “φόρτωνε” περισσότερο τα αντίπαλα καλάθια, σημειώνοντας 325 πόντους στην κανονική περίοδο (265 είχε ο Κάουνσιλ) και άλλους 31 στα πλέι οφ. Κατά μέσο όρο προσέφερε στην ομάδα του 12,5 πόντους στο πρώτο και 10,33 στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος.


Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Καμία έκπληξη. Ο Μουχάμεντ Φαγιέ ήταν και ο πιο συνεπής ριμπάουντερ των Κρητικών έχοντας 221 στην κανονική περίοδο (δεύτερος με 124 ο Ντέγιν Κράβιτς) και 33 ριμπάουντ στα τρία ματς των πλέι οφ. Ετσι στα 29 παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κατέβαζε κατά μέσο όρο 8,76 ριμπάουντ. 

 

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ έπαιζε σε αυτήν την κατηγορία της στατιστικής σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Μοίρασε 128 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες τους στην κανονική περίοδο (δεύτερος με 76 ο Φάνης Κουμπούρας) και άλλα 12 στα πλέι οφ. Σε 29 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 4,83 ασίστ ενώ με τις 140 που είχε στο σύνολο ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας στην πενταετή ιστορία της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πίσω από τον Κουμπούρα που σε δύο σεζόν έφτασε τις 142.


ΤΑ ΡΕΚΟΡ: “Σαν το παλιό, καλό κρασί” ο Γιάννης Καλαμπόκης έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα και μάλιστα σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των 14 παικτών που αγωνίστηκαν φέτος στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Είχε 28 στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο, έναν περισσότερο από τον Ρόλαντ Σάφτενααρ που είχε 27 στην 24η αγωνιστική και το παιχνίδι με την ΑΕΚ.


Ρεκόρ στα ριμπάουντ για την ομάδα της Κρήτης στη σεζόν ήταν εκείνο των 14 που κατέβασε ο Μουχάμεντ Φαγιέ στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο. Τον ακολούθησε με 11 σε δύο διαφορετικά παιχνίδια (με τον Ολυμπιακό και τον Πανελευσινιακό στο δεύτερο γύρο) ο Σάφτενααρ.


Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ σημείωσε την κορυφαία επίδοση των Κρητικών στις ασίστ, έχοντας δύο φορές μάλιστα (στον πρώτο γύρο με την ΑΕΝΚ Δημούλας και την ΑΕΚ) από 10 ενώ τη δεύτερη μεγαλύτερη τη σημείωσε στην 3η αγωνιστική με τον Κόροιβο ο Φάνης Κουμπούρας έχοντας οχτώ τελικές πάσες.