Με το εντυπωσιακό 104-66 ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στη Stoiximan Basket League το Λαύριο Megabolt, καθώς νίκησε στην άδεια Περιβόλα τον Απόλλωνα Carna που με τη σειρά του είπε «αντίο» στην κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκε.

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ξαβιέ Καστανέδα που πλησίασε το triple double έχοντας 34 πόντους (11/16 σουτ), 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Κώστας Μέξας είδε ακόμη τον Νόα Χόρχλερ να έχει 14 πόντους, τον Μαρκους Θορντον 13 και Καλίντ Μουρ 11.

 

Από την πλευρά των γηπεδούχων, που έχασαν τον Τσαντ Μπράουν με τραυματισμό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάλικ Όσμπορν με 21 πόντους και ακολούθησαν ο Χρήστος Σαλούστρος με 14 πόντους και 7 ασίστ, αλλά και ο Τρέβορ Μπλοντίν με 12 πόντους.

 

 

Με εξαίρεση το πρώτο εξάλεπτο του αγώνα που ο Απόλλωνας Carna είχε βραχεία κεφαλή στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Έχοντας αρχικά ένα επιμέρους 12-3 προσπέρασε με 23-15 στο 8' και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (20-27). Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο 11-0 δίνοντας τους προβάδισμα με 34-20 στις αρχές της δεύτερης περιόδου ενώ στο 15' ο Καστανέδα έκανε το 22-41. Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα ως και το φινάλε του πρώτο μέρους με το Λαύριο να τρέχει σερί 6-0 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 51-33.

 

Ο Φλάτεν στο 23' έστειλε τη διαφορά στους +23 (35-52) με τους Πατρινούς να προσπαθούν να αντιδράσουν και να μειώνουν με τον Γκιουζέλη σε 42-58, όμως γρήγορα η διαφορά ανέβηκε και πάλι πάνω από τους 20 πόντους. Ένα μικρό 5-0 των φιλοξενούμενων τους έδωσε το δικαίωμα να ξεπεράσουν τους 30 πόντους με τον Ζάρα να κάνει το 56-87, με τη διαφορά σταδιακά να ανεβαίνει και το +38 του τελικού 66-104 να είναι και η μεγαλύτερη στον αγώνα.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51, 50-71, 66-104.

 

 

Κώστας Μέξας (Λαύριο Megabolt): «Ηταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, ήταν κεκλεισμένων των θυρών και λίγο η δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα  του Απόλλωνα γιατί ήταν το τελευταίο ματς στην Α1 Εθνική. Εμείς θέλαμε να ήμασταν σοβαροί και να παίξουμε το παιχνίδι σοβαρά, όπως όλη την χρονιά και αυτό κάναμε».

 

 

Γιάννης Χριστόπουλος (Απόλλων Carna): «Για το παιχνίδι δεν θέλω να πω κάτι, συγχαρητήρια στο Λαύριο για την νίκη και την επίτευξη του στόχου. Είναι νωρίς για να γίνει απολογισμός, αυτό που θέλω να πω είναι ότι προσωπικά θεωρώ η φετινή σεζόν αποτελεί ένα ταξίδι το οποίο ήταν πολύ επίπονο, αλλά ήταν κομμάτι μιας πολύ μεγάλης ιστορίας της ομάδας.  Θεωρώ ότι η σειρά των αποτελεσμάτων είναι μια στάση σε όλο και θα χαρώ μελλοντικά να δω την ομάδα να προχωρά μπροστά. Θα παρθούν αποφάσεις για την ομάδα το επόμενο διάστημα».