Υπερέχοντας στους περισσότερους τομείς της στατιστικής, ο Κόροιβος σημείωσε αποφασιστικής σημασίας νίκη επί του Πανιωνίου που βλέπει την “κλεψύδρα” να αδειάζει. Από τα “κλειδιά” της αναμέτρησης η επιθετική πολυφωνία των νικητών που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έναντι τριών των ηττημένων.

Ενας από αυτούς, ο Ρόουλ Μάρσαλ έκανε τα απαραίτητα σε επίπεδο σκοραρίσματος (είχε 11 πόντους) όμως βοήθησε και σε άλλους τομείς μαζεύοντας τέσσερα ριμπάουντ και κυρίως μοιράζοντας τέσσερις ασίστ που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Αμερικανός είχε τρεις στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ επίδοση που είχε σημειώσει σε τέσσερα παιχνίδια της περιόδου 2010-2011 με τον ΠΑΟΚ.


* Τέσσερις ασίστ μοίρασε και ο Νίκος Αγγελόπουλος, επίδοση που είναι και γι' αυτόν ρεκόρ καριέρας. Ο 31χρονος φόργουορντ είχε από τρεις στα παιχνίδια με Πανελευσινιακό (10η), ΠΑΟΚ (17η) και Αρη (19η αγωνιστική) επιδόσεις που είχε σημειώσει άλλες δύο φορές στην καριέρα του τις περιόδους 2011-2012 και 2012-2013.

 

* Γενικότερα όμως σήμερα ο Κόροιβος πήγε πολύ καλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού κάτι που μαρτυρούν οι 21 ασίστ που είχε. Σε αυτόν τον αριθμό συνετέλεσε και η οξυδέρκεια του Σάσα Βασίλιεβιτς που ισοφάρισε τη φετινή καλύτερη επίδοση του με τις έξι τελικές πάσες, επίδοση που είχε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο.

 

* Ακόμη ο Βόσνιος έφτασε τις 141 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ανέβηκε στην 19η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του πρωταθλήματος, “πιάνοντας” σε αυτήν τους Πέρο Αντιτς και Αντριου Μπετς.

 

* Ενα χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα της Αμαλιάδας ήταν το ότι και οι δύο ομάδες είχαν ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στα σουτ δύο πόντων, 60,6% ο Κόροιβος και 62,1% ο Πανιώνιος. Κορυφαία επίδοση παραμένει το 75,75% που είχε ο Ολυμπιακός στα Τρίκαλα για τη 15η αγωνιστική.

 




Δύο φορές “200άρης” ο Βεργίνης

 
Μικρή σημασία αναμφίβολα έχουν τα στατιστικά του επιτεύγματα μέσα από την 17η ήττα του Πανιωνίου σε 20 παιχνίδια, όμως ο Δημήτρης Βεργίνης σημείωσε δύο τέτοια. Με το ένα εύστοχο δίποντο που είχε (1/4) έφτασε τα 200 στην καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (έχει 200/459) ενώ με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, συμπλήρωσε ξεπέρασε τα 200.

 

* Στον ίδιο αριθμό ριμπάουντ αλλά αποκλειστικά με τη φανέλα του Πανιωνίου έφτασε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

 

* Ο Ουίλιαμ Κόλεμαν ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι συγκινητικός αλλά όχι αρκετός για να αποφευχθεί η ήττα της ομάδας του. Ωστόσο με τα οχτώ εύστοχα δίποντα που είχε σήμερα, ξεπέρασε τα 200 στην καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα (έχει 204/321). Για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός έχασε για ένα άστοχο δίποντο (είχε 8/9) το ρεκόρ ευστοχίας του φετινού πρωταθλήματος που διατηρεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος από την 8η αγωνιστική όταν είχε 7/7.