Στο Νο13 της σημερινής διαδικασίας του ντραφτ του ΝΒΑ επιλέχθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα παίκτη στην ιστορία. Μία μεγάλη επιτυχία για τον σέντερ του Παναθηναϊκού που αντανακλάται και στο ίδιο το Πρωτάθλημα της Basket League στο οποίο έκανε ντεμπούτο στις 5 Ιανουαρίου 2012 με το Περιστέρι και κόντρα στη μετέπειτα ομάδα του τον Παναθηναϊκό όντας μόλις 14,5 ετών! Σε 42 αγώνες Πρωταθλήματος έχει 197 πόντους, 110 ριμπάουντ και 30 τάπες.

 

Τον Παπαγιάννη επέλεξαν οι Φίνιξ Σάνς όμως στο πλαίσιο της ανταλλαγής για τον Μαρκίζ Κρις, τα δικαιώματα του κατέληξαν στους Σακραμέντο Κινγκς με τον διεθνή άσο να δηλώνει: «Θέλω να παίξω άμεσα στο ΝΒΑ. ανυπομονώ να παίξω για τον Βλάντε Ντίβατς. Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του Ντε Μάρκους Κάζινς και θέλω να μάθω από αυτόν. Τον παρακολουθούσα τον τελευταίο χρόνο και θέλω να κερδίσω πολλά παίζοντας δίπλα του».

 

Ο 19χρονος σέντερ άκουσε το όνομα του νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα στην ιστορία του ντραφτ του ΝΒΑ. Τα πρωτεία μέχρι σήμερα είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που το καλοκαίρι του 2013 είχε επιλεγεί από τους Μιλγουόκι Μπακς στο Νο15 ενώ το 1996 οι Νάγκετς επέλεξαν τον Ευθύμη Ρεντζιά στο Νο23, θέση στην οποία έγινε ντραφτ και ο Κώστας Κουφός από τους Τζαζ το 2008.