Μπορεί η τελική κατάταξη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ να τον εμφανίζει στην ίδια θέση στην οποία βρέθηκε και στην αντίστοιχη περσινή όμως δεν αποτυπώνει την απόλυτη αλήθεια της φετινής πορείας του. Σημείωσε, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τέσσερις περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο, κέρδισε μία θέση στη βαθμολογία (3η από 4η) και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία σειρά πέντε αγώνων στα ημιτελικά. Το esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις 14 ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τον Άρη.

 

Ο Άρης έχασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη σειρά των μικρών τελικών, αυτή τη φορά με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην ΑΕΚ ωστόσο μέχρι να φτάσει εκεί, πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη πορεία στην κανονική περίοδο αλλά και στα πλέι οφ.

 

Στο πρώτο κομμάτι του Πρωταθλήματος, έφτασε τις 20 νίκες για τρίτη φορά στα χρόνια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (είχε 20 την περίοδο 1992-93 και 21 νίκες την περίοδο 2006-07) σημειώνοντας ρεκόρ επταετίας στα εντός έδρας παιχνίδια με 11 και ρεκόρ εννιαετίας στα εκτός έδρας παιχνίδια με εννιά νίκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και μια ξεχωριστή πρωτιά, καθώς ήταν η μόνη από τις 14 της κατηγορίας που δεν προχώρησε σε καμία προσθαφαίρεση στο ρόστερ της.

 

Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Άρη;

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 25 νίκες – 12 ήττες – 4η θέση.

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Δημήτρης Πρίφτης αναμφίβολα πιστώνεται ένα σημαντικό μερίδιο της φετινής πορείας του Άρη αφού δημιούργησε ένα ομοιογενές σύνολο που είχε σταθερή πορεία σε όλη τη σεζόν. Συν τις άλλοις έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Άρη μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη που έβγαλε δύο συνεχόμενες και «γεμάτες» σεζόν στον πάγκο του –δύο «γεμάτες» αλλά όχι συνεχόμενες σεζόν είχε και ο Αντρέα Ματσόν. Ο συνολικός απολογισμός του Πρίφτη στον πάγκο του Άρη ως προς το Πρωτάθλημα είναι πλέον 46 νίκες και 29 ήττες.

 

 

Ο ΜVP: Ο TAGHeuer MVP της κανονικής περιόδου ήταν και ο αδιαμφισβήτητος MVP του φετινού Άρη. Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν η αποκάλυψη των «κίτρινων» αλλά και ολόκληρου του Πρωταθλήματος. Βάσει του ranking ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του τόσο στην κανονική περίοδο με 474 βαθμούς (ακολούθησαν Χάγκινς με 315 και ΜακΝίλ με 307) όσο και στα πλέι οφ με 200 βαθμούς (ακολούθησαν ΜακΝίλ με 148 και Ουότερς με 143).

 

 

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Τζέρελ ΜακΝίλ κέρδισε οριακά την πρωτιά των σκόρερ του Άρη από τον Ουάιτ στο σύνολο των αγώνων του Άρη στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ (κανονική περίοδο και πλέι οφ). Αμφότεροι απουσίασαν από ένα παιχνίδι της ομάδας τους –ο ΜακΝίλ δεν έπαιξε στο τελευταίο της κανονικής περιόδου με τον Κολοσσό H Hotels και ο Ουάιτ από τον 3ο μικρό τελικό με την ΑΕΚ- μετρώντας από 36 παιχνίδια. Σε αυτά ο ΜακΝίλ έφτασε τους 506 και ο Ουάιτ τους 500 πόντους. Πιο πίσω με 444 πόντους ήταν ο Ουότερς.

 

 

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Η πρωτιά του Οκάρο Ουάιτ σε αυτήν την κατηγορία δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Ήταν άλλωστε ο 2ος ριμπάουντερ στης κανονικής περιόδου πίσω μόνο από τον Ντάστιν Χογκ της Κηφισιάς. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη είχε 182 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος του Πρωταθλήματος (7 μ.ο.) και 81 στο δεύτερο (8,1 μ.ο.) για να φτάσει τα 263 στο σύνολο. Πίσω του με 145 ήταν ο Βασίλης Σίμτσακ και 143 ο Τζαμέλ Χάγκινς που όμως έχασε εννιά παιχνίδια.

 

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Ντομινίκ Ουότερς ήταν ο πιο δημιουργικός από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος με τον Άρη. Είχε 94 ασίστ στην κανονική περίοδο (έναντι 79 του Βασίλη Ξανθόπουλου και 64 του Τζέρελ ΜακΝίλ) και 49 στα πλέι οφ (τον ακολούθησαν ΜακΝίλ με 33 και Μούρτος με 13).

 

 

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: 29 πόντους σημείωσε ο Ντομινίκ Ουότερς στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στην Κηφισιά στο Ζηρίνειο και αυτή ήταν η κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα μεταξύ των παικτών του Άρη στους συνολικά 37 αγώνες Πρωταθλήματος. 27 είχε ο Οκάρο Ουάιτ στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ και επίσης στον 2ο προημιτελικό με την Κηφισιά ενώ 25 σημείωσε ο Θόδωρος Ζάρας στο εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

 

Ο Οκάρο Ουάιτ είχε το ρεκόρ περισσότερων ριμπάουντ από τους παίκτες του φετινού Άρη αφού μάζεψε 14 στον 4ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε με 12 ο Τζέικ Κοέν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna και από 11 οι Χάγκινς –εντός με τον ΠΑΟΚ- και Μούρτος –στον 5ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Ντομινίκ Ουότερς μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση στις ασίστ έχοντας από εννιά, ο πρώτος εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ και ο δεύτερος στον εκτός έδρας προημιτελικό των πλέι οφ με την Κηφισιά. Τους ακολούθησε ο Τζέρελ ΜακΝίλ που είχε οχτώ τελικές πάσες στον 3ο μικρό τελικό με την ΑΕΚ.