Πολυεπίπεδη ήταν η προσφορά του Κίνο Κολόμ στη νίκη της ΑΕΚ επί της Λάρισας, στο ιστορικό, πρώτο παιχνίδι της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο Ισπανός είχε το κορυφαίο ranking μεταξύ των παικτών των τριών χθεσινών αγώνων της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League (28), χάρη σε ένα συνδυασμό αριθμών στα… όρια του triple-double, που όμοιο του δεν σημείωσε άλλος παίκτης της ΑΕΚ στα τελευταία τέσσερα χρόνια.



Ο κοσμογυρισμένος Κολόμ (έπαιξε εκτός της Ισπανίας, στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Σερβία και ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα) είχε χθες 16 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και επτά ασίστ. Ανάλογο ή καλύτερο συνδυασμό αριθμών είχε πριν από 4,5 χρόνια ο Ρόκο Ούκιτς. Ο Κροάτης είχε 24 πόντους, εννιά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ στο εντός έδρας ματς της σεζόν 2016-17 με το Ρέθυμνο Cretan Kings (90-78), στις 30 Απριλίου 2017. Μία λεπτομέρεια που συνδέει τον Κροάτη με τον Ισπανό γκαρντ; Αμφότεροι έπαιξαν για την ΑΕΚ με το Νο1 στη φανέλα.



Σχεδόν πέντε μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο (89-75), 15 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ, συνδυασμός πολύ κοντά δηλαδή στον χθεσινό του Κολόμ ενώ από τότε πιο κοντά σε έναν τέτοιο έφτασε ο Τζόρνταν Θίοντορ με 17 πόντους, εννιά ασίστ και πέντε ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2018-19 με τον Κολοσσό H Hotels.



Κατά τα άλλα για την ΑΕΚ…



*Ο Νίκος Παππάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League. Η «Ένωση» έγινε έτσι η έκτη ομάδα του στην κατηγορία μετά τους Πανελλήνιο, Κολοσσό H Hotels, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο 31χρονος γκαρντ είχε 12 πόντους με τους οποίους έγινε ο 52ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τους 2.400. Φτάνοντας μάλιστα τους 2.404 άφησε πίσω του τον συμπαίκτη του Δημήτρη Μαυροειδή (2.400). Ο Παππάς έφτασε σε αυτόν τον αριθμό πόντων στην 268η εμφάνιση του στην κατηγορία, έχοντας μέσο όρο 8,97 πόντων.



Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League με διψήφιες επιδόσεις εύστοχων και εκτελεσμένων βολών (10/13).



*Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος έκανε αισθητή την παρουσία του στα σχεδόν 13 λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας μεταξύ άλλων έξι πόντους και τέσσερα ριμπάουντ που είναι οι κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Πριν το χθεσινό παιχνίδι, στις 36 προηγούμενες εμφανίσεις του δεν είχε ξεπεράσει τους τρεις πόντους και τα τρία ριμπάουντ.



*Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Γιώργος Μπόγρης ξεπέρασε τα 200 στην 167η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.



*Η ΑΕΚ έμεινε για δεύτερη αγωνιστική στα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που είναι η μικρότερη επίδοση των πρώτων αγώνων της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 35 αγώνες της στο περσινό Πρωτάθλημα δεν έπεσε κάτω από τα έξι (με το Περιστέρι εκτός στην κανονική περίοδο και στον δεύτερο μικρό τελικό με τον Προμηθέα).

 



Ο Κρουμπάλι γύρισε έξι χρόνια πίσω



Ο Ουσμάν Κρουμπάλι μπήκε στην τρίτη θητεία του στη Stoiximan Basket League με διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ, όπως ακριβώς και στην πρώτη, αφού χθες είχε 11 και στην πρεμιέρα 13. Έτσι είχε αρχίσει και τη σεζόν 2015-16 ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt έχοντας 10 εκτός με την Καβάλα και 12 ριμπάουντ με την ΑΕΚ εντός έδρας.



Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που είχε σε δύο διαδοχικά ματς 10+ ριμπάουντ αφού το έκανε δύο φορές και με τον ΠΑΟΚ στη σεζόν 2017-18 (11 με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, 10 με την Κύμη εντός έδρας και 10 με το Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός έδρας, 16 με τον Κολοσσό H Hotels εντός έδρας).



Ακόμη για τη Λάρισα…



*Με την 320ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ο Θόδωρος Ζάρας ξεπέρασε τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και έγινε ο 39ος της σχετικής λίστας.



*Ο Ζώης Καράμπελας μέσα από την 56η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τους 200 πόντους και τα 100 ριμπάουντ καριέρας.



*Η θεσσαλική ομάδα με τα 38 ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε η 41η από τις 50 ομάδες που αγωνίστηκαν στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που ξεπέρασε τα 1.500. Χρειάστηκε 44 αγώνες για να το καταφέρει.



*Η Λάρισα που έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που έμεινε κάτω από τους 70 πόντους στην επίθεση (69), εκτέλεσε με 40,54% στα δίποντα (15/37), στη χειρότερη επίδοση των πρώτων εννιά αγώνων της σεζόν αφού με 42,87% (21/49) εκτέλεσε ο Ιωνικός HNC Revolution στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Oscar.



*Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα ήταν η δεύτερη περίοδος στη διάρκεια της οποίας η ΑΕΚ έκανε επιμέρους σκορ 16-6. Οι έξι πόντοι που σημείωσε η Λάρισα είναι η μικρότερη φετινή επίδοση μιας περιόδου, αφού εννιά είχε ο Άρης στην πρώτη περίοδο του αγώνα της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Αυτή δεν είναι πάντως η χειρότερη επίδοση των Θεσσαλών στην κατηγορία αφού είχαν τρεις πόντους στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα, για το περσινό Πρωτάθλημα.



*Οι 150 πόντοι που σημειώθηκαν στο παιχνίδι αυτό (81-69) είναι η μικρότερη, ως τώρα, επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού από 152 σημειώθηκαν σε δύο ματς της πρεμιέρας (Απόλλων-Ιωνικός και Άρης-Παναθηναϊκός).