Συνολικά 24 φορές έχουν αναμετρηθεί στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να έχουν νικήσει 15 φορές και την ΑΕΚ τις υπόλοιπες εννέα με τελευταία, πέρσι στην πρώτη φάση των πλέι οφ με 68-59.

 

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε σερί εντός έδρας νίκες για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε στην Πυλαία για τη regular season του πρωταθλήματος ήταν στις 9/12/2007 με 87-64.

 

Φέτος, ο ΠΑΟΚ μετρά τέσσερις σερί νίκες μετά από την ήττα του στην πρεμιέρα στη Λευκάδα, ενώ η ΑΕΚ φιγουράρει, αήττητη, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

* Ο Κώστας Βασιλειάδης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο κλειστό της Πυλαίας ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ως παίκτης του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της σεζόν 2007/08 (27/1/2008). Ο Βασιλειάδης έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ 187 φορές στο πρωτάθλημα.

 

Επίσης, παίκτης του ΠΑΟΚ έχει υπάρξει και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ενώ τη φανέλα της ΑΕΚ στο παρελθόν είχε φορέσει ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

 

* Έναν ακόμα πόντο θέλει ο Λίνος Χρυσικόπουλος για να συμπληρώσει 350 στο πρωτάθλημα. Επίσης με μία εύστοχη ελεύθερη βολή θα φτάσει τις 50 και με ένα εύστοχο δίποντο τα 100.

 

* Ο Κιθ Κλάντον θέλει ακόμα τρία εύστοχα δίποντα για να συμπληρώσει 50 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη λίγκα. Ακόμα αν μαζέψει έξι ριμπάουντ θα φτάσει τα 100 στην STOIXIMAN.GR Basket League.

 

* Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης απέχει δύο κλεψίματα από τα 150 στην καριέρα του.

 

* Ακόμα επτά ριμπάουντ χρειάζεται ο Δημήτρης Μαυροειδής για να συμπληρώσει τα 1.000 στην καριέρα του στη λίγκα.

 

* Ο Κώστας Βασιλειάδης χρειάζεται τρία ακόμα εύστοχα τρίποντα ώστε να ξεπεράσει τον Νίκο Χατζηβρέττα και να ανέβει στη 13η θέση των κορυφαίων σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της λίγκας.

 

* Ο Ντούσαν Σάκοτα απέχει επτά αμυντικά ριμπάουντ από τα 350 στο πρωτάθλημα.