Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Μωραΐτις με 16 πόντους, 5/5 τρίποντα και 5 ασίστ. Με 13 πόντους τελείωσε το ματς ο Ουάσινγκτον για την πατρινή ομάδα.

H πρόθεση του Παναθηναϊκού ήταν να έχει εύκολο απόγευμα απέναντι στο Απόλλωνα Carna που δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση και αγωνίστρηκε χωρίς τον Σταρκς. Αυτή η πρόθεση έγινε πράξη τους παίκτες του «τριφυλλιού» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με συνέπεια από την πρώτη περίοδο να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση νίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-12 έχοντας 6/9 τρίποντα και τον Εργκίν Αταμάν να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής.

 

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα και του Κώστα Αντετοκούνμπο βοήθησε ώστε η διαφορά να ξεπεράσει τους 20 πόντους, με τον διεθνή σέντερ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες προσέγγιζαν διαφορετικά την αναμέτρηση που είχε πολύ θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις. Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 62-27 έχοντας 10/18 τρίποντα και 11 επιθετικά ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά ο Ουάσινγκτον είχε 11 πόντους και αποτελούσε την επιθετική αιχμή για την πατρινή ομάδα.

H επανάληψη ήταν τυπική διαδικασία αφού το μυαλό των «πράσινων» ήταν πλέον στο εκτός έδρας ματς με την Άλμπα για τη EuroLeague ενώ στον Απόλλωνα Carna σκέφτονταν τη δική τους συνέχεια στη Stoiximan Basket League. Στο 32’ η διαφορά έφτασε τους 50 πόντους (95-45) και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να εκτελούν από τα 6.75 φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση.

 

δεκάλεπτα: 33-12, 62-27, 89-42, 112-60 

 

H συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών