Τον καλό εαυτό τους παρουσίασαν μετά από καιρό τα “3άρια” του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Άρη.
*Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους, βελτιώνοντας κατά έναν την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 16 κόντρα στον Κόροιβο, οχτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Με αυτές ισοφάρισε τα ατομικά ρεκόρ του αφού οχτώ “σκουπίδια” είχε και κόντρα στην Καβάλα ενώ τέσσερις τελικές πάσες είχε μοιράσει και στο ματς της Αμαλιάδας.


*Πολύ καλός μετά από καιρό ήταν και ο Αλεξάντερ Πάβλοβιτς ισοφαρίζοντας μάλιστα το ατομικό ρεκόρ του με 15 πόντους όσους είχε και στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels.


*Ένα ακόμη “φράγμα”, αυτό των 3.300 πόντων Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό έσπασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχοντας τέσσερις στο σημερινό παιχνίδι.


*Τους 800 πόντους καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξεπέρασε ο Τζέιμς Γκιστ που είχε έξι κόντρα στον Άρη.


*Σταθερά καλός το τελευταίο διάστημα στο Πρωτάθλημα ο Τζέιμς Φελντέιν με 16 πόντους, έξι ριμπάουντ που είναι ατομικό ρεκόρ -είχε από πέντε κόντρα στον Αρκαδικό και την Κηφισιά- αλλά και πέντε ασίστ, μία λιγότερη από την κορυφαία επίδοση του αφού είχε έξι απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.


*Τρεις ασίστ μοίρασε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα όπως και στον αγώνα με το Λαύριο.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 
*Ο Παναθηναϊκός συνδύασε τη σημερινή του εμφάνιση και με ένα ρεκόρ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ στα αμυντικά ριμπάουντ με 36 όσα είχε και στο παιχνίδι με την Καβάλα ενώ την ίδια επίδοση είχε και ο Ολυμπιακός κόντρα στο Λαύριο.


*Στον αντίποδα πάντως τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ είναι η χειρότερη εντός έδρας επίδοση του Παναθηναϊκού που είχε έξι στα παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels και την Κηφισιά.


*Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος οι “πράσινοι” έκαναν πολλά λάθη, φτάνοντας τα 19. Είχαν 20 στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κηφισιά που είναι και η χειρότερη φετινή επίδοση τους.


*Ο σημερινός Παναθηναϊκός ωστόσο σημείωσε θετικό ρεκόρ κοψιμάτων αφού καταγράφηκαν έξι τάπες στην στατιστικής του. Είχε πέντε στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.


*Ρεκόρ για τη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελεί και η αμυντική επίδοση των επτά πόντων της πρώτης περιόδου. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των οχτώ πόντων που δέχτηκε στην τρίτη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά και στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.


*Το παιχνίδι είχε κριθεί βέβαια πριν μπει στην τελευταία του περίοδο, ωστόσο οι εννιά πόντοι των γηπεδούχων σε αυτήν, είναι η χειρότερη φετινή επίδοση τους. Είχαν 12 στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με την ΑΕΚ.


*Το 14-0 με το οποίο άρχισε το Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός επεκτείνει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Απέχει πλέον τρεις νίκες από την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης του, εκείνη της περιόδου 2007-2008 στην οποία είχε αρχίσει με 17-0 πριν χάσει από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 82-75.

 




Ατελείωτη λίστα αρνητικών επιδόσεων

 
Οχτώ αρνητικά ρεκόρ περιόδου -ως προς την Basket League ΣΚΡΑΤΣ- σημείωσε ο Άρης στο ΟΑΚΑ και κάπως έτσι εξηγείται η “βαριά” ήττα του.


*Η άμυνα του δεν λειτούργησε στα συνηθισμένα στάνταρ της και μάλιστα οι 80 πόντοι που δέχτηκε είναι οι περισσότεροι των 14 αγωνιστικών της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν εκείνο των 79 πόντων που δέχτηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.


*Αρνητικό ρεκόρ όμως συνιστούν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι 59 πόντοι που σημείωσε στην επίθεση καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των 64 πόντων που σημείωσε στο παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.


*Οι “κίτρινοι” σούταραν με πολύ χαμηλά ποσοστά. Έτσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ στα δίποντα ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια τους έχοντας 35,29% (18/51) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχαν μία εβδομάδα πριν κόντρα στον Κολοσσό H Hotels με 16/38 (42,1%). Πολύ χαμηλό και το ποσοστό στα τρίποντα με 4/17 (23,52%) όμως φυσιολογικά το 7,69% (1/13) που είχε ο Άρης απέναντι στον Κόροιβο δύσκολα θα καταρριφθεί.


*Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της με τα 21 αμυντικά ριμπάουντ αφού τόσα είχε στο παιχνίδι της Ρόδου.


*Ενδεικτικό της αδυναμίας του Άρη στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού σήμερα, ήταν το γεγονός ότι έμεινε για πρώτη φορά στις 14 αγωνιστικές, σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ (9). Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του ήταν εκείνο των 11 ασίστ στην Αμαλιάδα.


*Το μόνο ίσως παρήγορο -στατιστικά τουλάχιστον- στοιχείο ήταν τα 11 κλεψίματα που αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του Άρη αφού τόσα είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.


*Υπάρχει και συνέχεια όμως αφού η επίδοση των επτά πόντων στην πρώτη περίοδο είναι η μικρότερη για τον Άρη που είχε εννιά πόντους στην τέταρτη περίοδο τόσο του αγώνα με τον Κόροιβο, όσο και εκείνου με τον Ολυμπιακό.


*Αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι και οι 27 πόντοι που δέχτηκε στη δεύτερη περίοδο. Είχε παθητικό 24 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο του εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά.


*Η στατιστική αναδεικνύει το σημερινό, ως το χειρότερο φετινό παιχνίδι του Άρη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού το ομαδικό ranking έφτασε μόλις τους 39 βαθμούς, πολύ μακριά από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του που ήταν οι 61 βαθμοί του αγώνα με τον Κόροιβο.

 


Σε ατομικό επίπεδο...

 
“Όαση” του σημερινού Άρη ήταν ο αρχηγός του. Ο Σπύρος Μούρτος σημείωσε 12 πόντους που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε επτά κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries. Μάλιστα ο 25χρονος γκαρντ πλησίασε στο ρεκόρ καριέρας του που είναι οι 14 πόντοι που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιάς της περιόδου 2013-2014.


*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μάζεψε πέντε ριμπάουντ που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του καθώς είχε από τρία σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια του πρώτου γύρου.


*Ο Μιχάλης Πελεκάνος έφτασε τις 385 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και έτσι “έπιασε” στη 12η θέση της λίστας τον Μίλαν Τόμιτς.


*Μακριά από τον καλό εαυτού του και ο Οκάρο Ουάιτ που όμως με τους οχτώ πόντους του ξεπέρασε τους 200 και με τα επτά ριμπάουντ ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία.