Θα ήταν άδικο να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη του υποβιβασμού του Αρκαδικού σε έναν παίκτη, στην προκειμένη περίπτωση στον Βασίλη Καββαδά, σε μία χαμένη βολή εκεί όπου τελικά κρίθηκε η «μάχη» της παραμονής με τον Κόροιβο. Όπως αποδείχτηκε όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Το esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις 14 ομάδες της κατηγορίας με αυτήν της Αρκαδίας, της οποίας η παρθενική σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παρότι δεν συνδυάστηκε με την εξασφάλιση του εισιτηρίου για μια δεύτερη, ήταν το λιγότερο ενθαρρυντική για το μέλλον της.
Η ιστορία γράφτηκε τελικά μέσα από τα δύο παιχνίδια με τον Κόροιβο. Ο Αρκαδικός έχασε στον πρώτο γύρο στην Τρίπολη με 88-89, νίκησε σε εκείνο του δεύτερου στην Αμαλιάδα με 61-60 και έτσι η κατηγορία για τις δύο ομάδες κρίθηκε στον συντελεστή πόντων που ευνοούσε τον Κόροιβο. Η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί με διαφορετικό τρόπο αν ο Βασίλης Καββαδάς στο 2΄΄ του αγώνα του δεύτερου γύρου ευστοχούσε και στις δύο βολές που εκτέλεσε. Το έκανε μόνο στη δεύτερη χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη όμως μετά από δύο εβδομάδες η πρώτη βολή που ήταν χαμένη, αποδείχτηκε και καταδικαστική.
Ο Αρκαδικός όμως έκανε μεγάλη προσπάθεια ως πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το γεγονός ότι έχασε τον στόχο του με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί κάτι σαν «παράσημο» και ταυτόχρονα εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.
Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Αρκαδικό;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 8 νίκες – 18 ήττες – 13η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν αυτός που οδήγησε τον Αρκαδικό στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αυτός που κράτησε το «τιμόνι» του στην κατηγορία, πραγματοποιώντας και ο ίδιος την πρώτη του σεζόν σε αυτήν στα 34 χρόνια του. Ήταν η 4η σεζόν του στον πάγκο του Αρκαδικού.
Ο ΜVP: Χωρίς αμφιβολία τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Αρκαδικού τον κερδίζει ο Βασίλης Καββαδάς χωρίς καν να χρειαστεί κανείς να επικαλεστεί τον αδιάψευστο μάρτυρα των αριθμών. Η ομάδα της Τρίπολης άλλωστε αναμορφώθηκε μόλις τον απέκτησε με τη μορφή «δανεισμού» από τον Ολυμπιακό και ενώ είχε αρχίσει η σεζόν. Ο Καββαδάς είχε με διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό ranking του Αρκαδικού με 395 αφήνοντας πίσω του τον Ντέβον Βαν Όστρουμ στους 241 παρότι έπαιξε σε πέντε περισσότερα παιχνίδια.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Μία από τις πρωτιές του Καββαδά στον Αρκαδικό ήταν στο σκοράρισμα αφού είχε τον καλύτερο απόλυτο αριθμό (312 πόντοι έναντι 244 του Βαν Όστρουμ). Σε μέσο όρο ωστόσο τον άφησε δεύτερο ο Κάμερον Τζόουνς καθώς ο Αμερικανός στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 15,6 πόντους ενώ ο μέσος όρος του διεθνή σέντερ ήταν 14,86.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία δεν αμφισβητείται η κυριαρχία του Καββαδά που ήταν ο μόνος παίκτης του Αρκαδικού που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Είχε 135 έναντι 94 του Μάτι Νοούτινεν και 85 του Άκη Καλλινικίδη. Κατά μέσο όρο ο διεθνής σέντερ μάζευε 6,42 ριμπάουντ.
Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Ντέβον Βαν Όστρουμ επιφορτίστηκε με το μεγαλύτερο «βάρος» στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Αρκαδικού έχοντας 90 ασίστ, 12 περισσότερες από τον Χριστόφορο Στεφανίδη που είχε 78. Πίσω από αυτούς όμως το… χάος αφού τρίτος πασέρ της ομάδας –σε απόλυτους αριθμούς- ήταν ο Κάμερον Τζόουνς με 33.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι 27 πόντοι που είχε ο Βασίλης Καββαδάς στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν η κορυφαία επίδοση των 21 παικτών που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα ήταν και ρεκόρ καριέρας για τον 24χρονο σέντερ.
Ο Καββαδάς μοιράστηκε την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ μεταξύ των παικτών του Αρκαδικού με τον Ντέβον Βαν Όστρουμ. Είχε 11 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο που είναι επίσης ρεκόρ καριέρας αλλά την ίδια επίδοση είχε και ο Βρετανός στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna.
Ο Βαν Όστρουμ πέραν του ότι ήταν ο πρώτος πασέρ συνολικά αλλά και σε μέσο όρο για τον Αρκαδικό, ήταν και αυτός που σημείωσε την κορυφαία επίδοση «της μιας βραδιάς» μοιράζοντας οχτώ ασίστ σε δύο διαφορετικά παιχνίδια, με το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και το Λαύριο εκτός έδρας