Η σεζόν άρχισε με δυσκολίες που τάραξαν από νωρίς τα λιμνάζοντα ύδατα. Η κατάσταση όμως ομαλοποιήθηκε γρήγορα για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο ιδανικότερο φινάλε, την κατάκτηση του τίτλου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, του 11ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ηταν ο 7ος στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος και είχε μια ιδιαιτερότητα αφού κατακτήθηκε με το μικρότερο αριθμό ηττών, μόλις δύο σε σύνολο 35 αγώνων.


Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μόνο στο Ζηρίνειο από την ΑΕΝΚ Δημούλας στην κανονική περίοδο και τον Αρη στα ημιτελικά των πλέι οφ. Στη διαδικασία της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, απέκλεισαν με 2-0 τον Κόροιβο, 3-1 τον Αρη και επιβλήθηκαν με 3-0 του Παναθηναϊκού για να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα, χωρίς ήττα στους τελικούς.

Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον Ολυμπιακό;


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 33 νίκες – 2 ήττες – 1η θέση.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπό τις οδηγίες του οποίου ο Ολυμπιακός κατέκτησε μια φορά την Ευρωλίγκα, αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας στην αρχή της περιόδου και μετά την ήττα στον προημιτελικό του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Μίλαν Τόμιτς τον διαδέχτηκε κοουτσάροντας τους ερυθρόλευκους στις πρώτες τρεις αγωνιστικές διάστημα στο οποίο γνώρισαν τη μοναδική ήττα τους στην κανονική περίοδο από την ΑΕΝΚ Δημούλας.

 

Από την 4η αγωνιστική ανέλαβε τα ηνία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που μέτρησε 30 νίκες σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος -δεν κοουτσάρισε την ομάδα στην 6η αγωνιστική με το Ρέθυμνο Cretan Kings εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας- και οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τίτλο. Αρχισε με 26-0, στο δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία των Πειραιωτών.


Ο ΜVP: Αν και αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια ο Βασίλης Σπανούλης συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών στο ranking στην κανονική περίοδο, έχοντας 330 έναντι 281 του Μπράιαντ Ντάνστον, παρότι ο Αμερικανός είχε παίξει και στα 26 παιχνίδια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Στα εννιά ματς των πλέι οφ, τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού, κέρδισε ο Ματ Λοτζέσκι με 132 βαθμούς έναντι 126 του Μπράιαντ Ντάνστον.


Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο αφού σε 23 συμμετοχές είχε 291 πόντους (12,65 μ.ο.) έναντι 214 του Μπράιαντ Ντάνστον σε 26 συμμετοχές (8,23 μ.ο.). Πιο κοντά του σε μέσο όρο ήταν ο Πρίντεζης με 11,2 και ο Λοτζέσκι με 11. Στη διαδικασία των πλέι οφ ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε 107 πόντους, 10 περισσότερους από τον Γιώργο Πρίντεζη και 12 από τον Βασίλη Σπανούλη.


Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Οθέλο Χάντερ ήταν σε απόλυτους αριθμούς ο πιο συνεπής παίκτης του Ολυμπιακού στον τομέα των ριμπάουντ, έχοντας 132 σε 26 παιχνίδια όμως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ που τον ακολούθησε με 110, είχε καλύτερο μέσο όρο δεδομένου ότι τα μάζεψε σε 19 παιχνίδια. Ο Πέτγουεϊ ανά αγώνα είχε 5,79 έναντι 5,07 του Χάντερ. Στα πλέι οφ κυριάρχησε ο Μπράιαντ Ντάνστον με 52 ριμπάουντ αφήνοντας δεύτερο τον Χάντερ με 42. 

 

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων είχε και σε αυτή την κατηγορία τα πρωτεία. Ο Σπανούλης μοίρασε 140 ασίστ 23 ματς της κανονικής περιόδου (6,08 μ.ο.) αφήνοντας δεύτερο με 111 (4,65 μ.ο.) τον Κώστα Σλούκα. Οσο για τη διαδικασία των πλέι οφ ο Βαγγέλης Μάντζαρης πήρε τα πρωτεία με 37 ασίστ έναντι 34 του Σπανούλη που έπαιξε ωστόσο σε ένα παιχνίδι λιγότερο, το τρίτο της σειράς με τον Αρη.


ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των 16 παικτών που αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είχε 25 πόντους στο ματς της 18ης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα BC Aries ενώ τον ακολούθησε με 22 στο ίδιο ματς ο Γιώργος Πρίντεζης.


Τέσσερις παίκτες των πρωταθλητών έφτασαν σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη των 13 ριμπάουντ του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ματς της 26ης αγωνιστικής με τον Πανελευσινιακό. Από 12 είχαν ο Μπράιαντ Ντάνστον στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, ο Οθέλο Χάντερ στην 8η αγωνιστική με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δύο φορές, στην 9η και τη 10η αγωνιστική κόντρα σε Κόροιβο και Πανιώνιο.


Αλλη μια πρωτιά του Βασίλη Σπανούλη ως προς τη φετινή διαδρομή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ήταν εκείνη της κορυφαίας επίδοσης σε ασίστ. Είχε 12 στο ματς της 17ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ ενώ 11 είχε ο Κώστας Σλούκας στο ματς της 19ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις ήταν και για τους δύο διεθνείς γκαρντ, οι κορυφαίες συνολικά στην καριέρα τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.