Στην περίπτωση του φετινού Απόλλωνα Carna ρητά του τύπου «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» ή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» δεν επιβεβαιώθηκαν Το Πρωτάθλημα άρχισε με 0-3 και 1-6 όμως οι αλλαγές στον πάγκο και το ρόστερ, αποδείχτηκαν ευεργετικές και μία σεζόν που έδειχνε αρχικά ότι θα εξελισσόταν με δραματικό τρόπο, έκλεισε θετικά καθώς ο Απόλλων Carna θα μπορούσε να μπει ακόμη και στα πλέι οφ αν δεν έκλεινε τη σεζόν με έξι σερί ήττες.
Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου μάλιστα, ο Απόλλων Carna έκανε πορεία πρωταθλητισμού μετρώντας επτά νίκες σε 10 αγώνες. Αν δεν υπήρχε το απρόοπτο της τιμωρίας του Κέβιν Ντίλαρντ που έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες, θα μπορούσε να έχει και συνέχεια αυτό το σερί. Η ουσία είναι ωστόσο η ομάδα της Πάτρας ετοιμάζεται για την 5η συνεχόμενη και την 16η σεζόν της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Κεντρικό πρόσωπο βέβαια της περιόδου ήταν ο Νίκος Αργυρόπουλος που ολοκλήρωσε μια καριέρα 20 χρόνων για να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο του Απόλλωνα Carna στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο 38χρονος γκαρντ αποσύρθηκε μετρώντας 336 αγώνες και 1.961 πόντους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Απόλλων Carna;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 9 νίκες – 17 ήττες – 10η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η σεζόν άρχισε με τον Θανάση Παπαχατζή στον πάγκο του Απόλλωνα Carna όμως μετά το αρχικό 0-3 οι δρόμοι των δύο ομάδων χώρισαν. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε από την 4η αγωνιστική ο Κώστας Μέξας που την προηγούμενη σεζόν έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής με τον ΚΑΟΔ. Ο Κερκυραίος τεχνικός μέτρησε εννιά νίκες και 14 ήττες και του πιστώνεται σημαντικό μέρος της άνετης εξασφάλισης της παραμονής στην κατηγορία.
Ο ΜVP: Ο Τόνι Γουντς πέρασε την τρίτη σεζόν του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ –μετά από εκείνες με την Κηφισιά και τον Πανιώνιο- και ίσως αυτή να ήταν η καλύτερη. Ο Αμερικανός σέντερ είχε τους περισσότερους βαθμούς στο ranking (272) προσφέροντας στην ομάδα του 8,5 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πήρε τη σχετική πρωτιά οριακά από τον Τόνι Μέιερ που είχε 271 βαθμούς με δύο περισσότερες συμμετοχές (26 έναντι 24). Ο μεγαλύτερος μέσος ranking πάντως ήταν εκείνος του Κέβιν Ντίλαρντ που σε 11 συμμετοχές συγκέντρωσε 232 βαθμούς στο σύνολο (21,09 ανά αγώνα).
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία τα πρωτεία είχε ο Τόνι Μέιερ που τελείωσε το Πρωτάθλημα έχοντας σημειώσει συνολικά 294 πόντους ενώ δεύτερος σε απόλυτους αριθμούς ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης με 229. Τον κορυφαίο μέσο όρο τον είχε και στο σκοράρισμα ο Ντίλαρντ που προσέφερε 18,64 πόντους ανά αγώνα έναντι 11,31 του Μέιερ.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Γουντς ήταν αυτός που προσέφερε με μεγαλύτερη συνέπεια από οποιονδήποτε άλλον ριμπάουντ έχοντας 144 στο σύνολο έναντι 101 του Μέιερ και 6 ανά αγώνα έναντι 5,3 του Φώτη Λαμπρόπουλου.
Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Απόλλων Carna υστέρησε φέτος στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού έχοντας τον μικρότερο αριθμό ασίστ στην κανονική περίοδο (354 έναντι 359 των Τρικάλων BC Aries). Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο κορυφαίος πασέρ των Πατρινών σε απόλυτους αριθμούς με 57 ασίστ έναντι 46 του Σάντλερ όμως ο Ντίλαρντ είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο μοιράζοντας τέσσερις τελικές πάσες ανά αγώνα έναντι 2,5 του Έλληνα γκαρντ.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Τόνι Μέιερ άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο το Πρωτάθλημα σημειώνοντας 31 πόντους στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings, επίδοση που ήταν η κορυφαία μεταξύ των 21 παικτών που έπαιξαν φέτος με τον Απόλλωνα Carna. Τρεις λιγότερους (28) είχε ο Κέβιν Ντίλαρντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά στην 8η αγωνιστική.
Ο Τόνι Γουντς σημείωσε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Απόλλωνα Carna στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 13 στο εντός έδρας παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με την Καβάλα που είναι και ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό σέντερ. 10 είχε ο Φώτης Λαμπρόπουλος στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.
Δύο παίκτες μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση ασίστ, ο Ντάρεν Ντάνκαν και ο Ντέβον Σάντλερ έχοντας από εννιά. Ο πρώτος στο εκτός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και ο δεύτερος στο εκτός έδρας παιχνίδι της 22ης με τον ΠΑΟΚ.