Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών με το Λαύριο Megabolt σημειώνοντας μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ εξαετίας και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 τελικών της Stoiximan Basket League. Ο Γκανέζος σημείωσε 28 πόντους και για να βρούμε ανάλογη επίδοση από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αλλά και συνολικά σε αγώνα σειράς τελικών, θα πρέπει να γυρίσουμε στον δεύτερο τελικό του 2015 όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε επίσης 28 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (69-76).



Ο Μπέντιλ ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε τελικό πλέι οφ, μένοντας έναν πόντο μακριά από το ιστορικό ρεκόρ του Νίκου Οικονόμου που σημείωσε 29 στον τέταρτο τελικό του 1996 κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ ξεπέρασε την επίδοση των 27 πόντων του Άριαν Κόμαζετς στον τρίτο τελικό του 1993 απέναντι στον Ολυμπιακό.

 


Οι 28 πόντοι βάζουν τον Γκανέζο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη λίστα των εννιά, από σήμερα, επιδόσεων 28+ πόντων στην ιστορία των τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.



Παράλληλα αυτό είναι και νέο ρεκόρ για τον Μπέντιλ στη Stoiximan Basket League, αφού ξεπέρασε κατά έναν πόντο την επίδοση που σημείωσε ως παίκτης του Περιστερίου στο ματς της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 κόντρα στην Κύμη (27).



Με τους 28 πόντους του ο παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ξεπέρασε τους 700 σε 70 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.



Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους «πράσινους»...



*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης φόρεσε για 100ή φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε παιχνίδι Πρωταθλήματος. Έγινε έτσι ο 27ος που το καταφέρνει στα χρόνια της Stoiximan Basket League (από το 1992-93).



*Στον δεύτερο αγώνα της σειράς στο Λαύριο, ο Ντίνος Μήτογλου ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ μαζεύοντας 15. Σήμερα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρα του στις ασίστ αφού μοίρασε πέντε, όσες είχε στο ματς της 7ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels.



*Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ένας από τους πέντε που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν ένας από τους κορυφαίους του με 10 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ. Με τους 10 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 1.500 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 846 στη Stoiximan Basket League, 583 στην Ευρωλίγκα, 61 στο Κύπελλο Ελλάδας και 12 στο Super Cup. Ωστόσο για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς τάπα.



*Ατομικό ρεκόρ συνιστούν για τον Άαρον Ουάιτ τα οχτώ ριμπάουντ που είχε απόψε, αφού πριν το σημερινό ματς δεν είχε ξεπεράσει τα πέντε.



*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έφτασε και ξεπέρασε τις 200 ασίστ στο 72ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League.

 




«Πράσινη» κορυφαία επίδοση ενός δεκαλέπτου σε τελικό



Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, στο 250ό παιχνίδι του για τα πλέι οφ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ήταν εξαιρετικά παραγωγικός στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο στην οποία μάλιστα σημείωσε την κορυφαία επίδοση του σε ένα δεκάλεπτο αγώνα σειράς τελικών. Σημείωσε 32 πόντους και ξεπέρασε κατά έναν την επίδοση της πρώτης και της δεύτερης περιόδου του τρίτου τελικού του 2019 κόντρα στον Προμηθέα.



Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση μιας περιόδου σε αγώνα τελικών, από το 2001 όταν και οι αγώνες μοιράστηκαν σε τέσσερις περιόδους. Κορυφαία παραμένει εκείνη των 35 πόντων που σημείωσε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο του τρίτου τελικού του 2015 απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.



Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε 103 πόντους και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία των τελικών. Την ίδια είχε σημειώσει στον πρώτο τελικό του 2019 με τον Προμηθέα ενώ το ρεκόρ είναι εκείνο των 111 πόντων στον τρίτο αγώνα της ίδιας σειράς.



Η τελική διαφορά των 29 πόντων κατατάσσει τον σημερινό τελικό στην τέταρτη θέση των αγώνων των σειρών που ανέδειξαν τον πρωταθλητή, με τις μεγαλύτερες διαφορές.  Το ρεκόρ κρατάει ο Ολυμπιακός με το +35 του 5ου τελικού του 1996 (73-38) απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ενώ οι «πράσινοι» νίκησαν με 34 τον Προμηθέα στον 3ο τελικό του 2019 και με 30 το Μαρούσι στον 1ο τελικό του 2004.



Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το 2-1 που στο 77,77% των προηγούμενων 21 σειρών τελικών στις οποίες υπήρξε, οδήγησε στον τίτλο αφού...



*Οχτώ από τις 21 σειρές τελείωσαν με σκορ 3-1.



*Εννιά από τις 21 σειρές τελείωσαν με σκορ 3-2.



*Ενώ σε τέσσερις από αυτές υπήρξε ανατροπή του 2-1. Το κατάφερε τρεις φορές ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το 1999, το 2014, το 2017 και μία η ΑΕΚ το 2002.



*18 από τις 21 ομάδες που προηγήθηκαν μέσα από τον τρίτο τελικό και μετά από το 1-1 των δύο πρώτων αγώνων, έφτασαν στον τίτλο. Εξαίρεση αποτέλεσε τρεις φορές ο Ολυμπιακός του 1999, του 2014 και του 2017.



Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο...



*Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, με βάση τους αριθμούς, ήταν η καλύτερη της φετινής Stoiximan Basket League. Αυτό δείχνουν οι 142 βαθμοί του στο ranking αφού ήταν δύο περισσότεροι από τον πρώτο αγώνα της σειράς και πάλι στο ΟΑΚΑ.



*Η κυριαρχία των «πράσινων» στα ριμπάουντ ήταν εμφατική αφού είχαν υπερδιπλάσια, 45 έναντι 22 του Λαυρίου Megabolt. Έτσι σημείωσαν νέο ρεκόρ περιόδου παίρνοντας το 67,2% των συνολικών ριμπάουντ του αγώνα. Το προηγούμενο ήταν το 65,6% που είχε η Λάρισα Bread Factory στο ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη.

 



Μουράτος και Ντέιβις «500άρησαν»... παρέα



Ο Βασίλης Μουράτος και ο Ντέβιν Ντέιβις είναι δύο από τα βασικά «γρανάζια» της μηχανής του φετινού Λαυρίου Megabolt, συνυπάρχοντας για δεύτερη σεζόν στη λαυρεωτική. Οι δυο τους έφτασαν και ξεπέρασαν μαζί απόψε τους 500 πόντους με τη φανέλα του Λαυρίου Megabolt. Ο πρώτος έχοντας 12 και ο δεύτερος με επτά πόντους.



Ακόμη για το Λαύριο Megabolt...



*Ο Ντέβιν Ντέιβς έχοντας 1/1 τρίποντο, έγινε ο 4ος της λίστας των παικτών της ομάδας της λαυρεωτικής με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 61 και ξεπέρασε κατά ένα τον Ντορόν Λαμπ που έπαιξε στο Λαύριο το 2017-18 και το 2018-19.



*Ο Πέτρος Γερομιχαλός έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τις 50 συμμετοχές με τη φανέλα του.



*Με το μοναδικό του κλέψιμο, ο Άλφα Ντιαλό έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας του Λαυρίου Megabolt. Έφτασε τα 43 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μπράντον Γιανγκ.