Στην αποτελεσματικότητα του από μέση και κοντινή απόσταση στήριξε ο Προμηθέας την επικράτηση του επί του Μεσολογγίου Baxi. Η ομάδα της Πάτρας είχε 33/48 δίποντα και σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League σε εύστοχα σουτ δύο πόντων, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 28 που είχε ο Ιωνικός Hellenic Coin στο ματς της 7ης αγωνιστικής στη Λάρισα. Όχι μόνο αυτό όμως...



Η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού 33 εύστοχα δίποντα είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt της σεζόν 2018-19, στο οποίο είχε 33/47 δίποντα.



Κάπως έτσι ήρθε ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου. Ο Προμηθέας σημείωσε 56 πόντους μέσα από τη ρακέτα του αντιπάλου του ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος ήταν οι 48 που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική.



Σε ένα παιχνίδι με συνολικά 16 λάθη, ο Προμηθέας είχε τα λιγότερα. Έκανε μόνο επτά για να σημειώσει νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με οχτώ η ΑΕΚ από το παιχνίδι της με τη Λάρισα Bread Factory και ο Ηρακλής από τον αγώνα του με τον Ιωνικό Hellenic Coin.



Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε για πρώτη φορά φέτος, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση του Πρωταθλήματος. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιράζονται την πρωτιά έχοντας από τέσσερις αγώνες με αυτόν τον αριθμό παικτών με 10+ πόντους.



Η άλλη όψη του νομίσματος για την αχαϊκή ομάδα ήταν τα δύο κλεψίματα με τα οποία ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Το μοιράζεται με το Περιστέρι (5η αγωνιστική), το Μεσολόγγι Baxi (7η αγωνιστική) και την ΑΕΚ (9η αγωνιστική).



Σε ατομικό επίπεδο ο εκ των κορυφαίων του Προμηθέα Ντάνι Αγκμπελέζε έφτασε σε διπλό, ατομικό επίτευγμα στην 55η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός με τους 16 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Παράλληλα έχοντας 8/10 δίποντα, ξεπέρασε τα 200 εύστοχα στην κατηγορία μετρώντας πλέον 203/339 (59,88%).

 




«Αντίο» με ρεκόρ από τον Μπράουν



Ο Τσαντ Μπράουν αποχαιρέτησε το Μεσολόγγι Baxi -όπως έκανε γνωστό ο Ντίνος Καλαμπάκος πραγματοποίησε την τελευταία εμφάνιση του- με ένα double-double, έχοντας 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη φορά στην οποία έφτασε σε μία τέτοια επίδοση αφού είχε 15 πόντους και 16 ριμπάουντ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Αμερικανός σημείωσε το 20ό double-double της φετινής Stoiximan Basket League κι «έπιασε» στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας τον Βασίλη Καββαδά. Πιο ψηλά είναι ο Τζέιμς Ουέμπ με πέντε και ο Γιάννης Κουζέλογλου με τρία.



Έτσι το Μεσολόγγι Baxi έγινε η πέμπτη ομάδα με περισσότερα από ένα double-double. Η Λάρισα Bread Factory είναι πρώτη και με διαφορά, έχοντας έξι έναντι τεσσάρων του Άρη.



Όλα τα ριμπάουντ του Μπράουν ήταν αμυντικά. Είχε 12 για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση στην οποία είχαν φτάσει ο Βασίλης Καββαδάς στην 1η και ο Γιάννης Κουζέλογλου στην 9η αγωνιστική.



*Ο Μπράουν αποχωρεί όμως ο Τόντρικ Γκότσερ έκανε ντεμπούτο με το Μεσολόγγι Baxi επιστρέφοντας στη Stoiximan Basket League μετά το πέρασμα του από τον Κόροιβο και τον Ήφαιστο. Ο Αμερικανός γκαρντ συνδύασε την επάνοδο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με μία ισοφάριση κορυφαίας επίδοσης του σε αυτό. Είχε έξι ασίστ, επίδοση στην οποία έφτασε δύο φορές στη σεζόν 2016-17 με τον Κόροιβο στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Άρη και την Κύμη.



*Ο Αμερικανός γκαρντ με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 200 σε 56 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.



*Ο Κέβιν Λάνγκφορντ μπήκε στην πρώτη 50άδα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 115 και προσπέρασε τους Σάβο Τζιγκάνοβιτς και Ντράγκαν Τσέρανιτς.