Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται περισσότερο από τις υπόλοιπες για τη σταθερότητα της σε όλα τα επίπεδα, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ που πορεύεται τα τελευταία χρόνια με την ίδια διοίκηση, τον ίδιο προπονητή και λίγο-πολύ τον ίδιο “κορμό”. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης που έδωσε ως “έπαθλο” το “εισιτήριο” για το Eurocup της επόμενης σεζόν, ήταν το φυσικό επακόλουθο μιας προσπάθειας που βγήκε σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις από τις “ράγες”.


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου στην τρίτη θέση και δεν την απώλεσε ούτε μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, αποκλείοντας αρχικά το Ρέθυμνο Cretan Kings με 2-1, χάνοντας την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό με 0-3 και επικρατώντας του Αρη στη σειρά των μικρών τελικών με 3-1. 


Ηταν μια συνολικά πετυχημένη σεζόν αφού ξέχωρα από την επίτευξη του βασικού στόχου του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στη 2η φάση του Eurocup και έφτασε ως τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τα κατάφερε μάλιστα παρότι επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια από σοβαρούς τραυματισμούς (Χαραλαμπίδης, Κακαρούδης και στο τέλος της σεζόν Βον).

Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ;


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 24 νίκες – 12 ήττες – 3η θέση.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Σούλης Μαρκόπουλος συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πέραν της επίτευξης των περισσότερων στόχων της ομάδας του, σημείωσε ένα ακόμη ιστορικό, ατομικό επίτευγμα. Εγινε ο 4ος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τους Ιωαννίδη, Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς που ξεπέρασε τις 300 νίκες σε αυτό.


Ο ΜVP: Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έκανε δύο καλά πρωταθλήματα με τον Κολοσσό H Hotels και τον Πανιώνιο αλλά στον ΠΑΟΚ ήταν αποκάλυψη. “Εκτόξευσε” τους αριθμούς του και κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας του έχοντας 360 βαθμούς στο ranking στην κανονική περίοδο έναντι 320 του Μαρκ Κάρτερ -έπαιξε ένα παιχνίδι λιγότερο- και 146 στα πλέι οφ έναντι 128 του Τζέικ Οντουμ.


Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Μαρκ Κάρτερ είχε τα πρωτεία στο σκοράρισμα. Σε απόλυτους αριθμούς είχε 313 πόντους -στην κανονική περίοδο- έναντι 301 του Λάνγκφορντ αλλά με 25 συμμετοχές έναντι 26 του συμπαίκτη του οπότε οι μέσοι όροι τους ήταν 12,52 και 11,58 αντίστοιχα. Ο Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του “Δικεφάλου” στα πλέι οφ με 120 πόντους, αφήνοντας δεύτερο τον Τζέι Αρ Μπρέμερ που είχε 110.


Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Τζούλιαν Βον μάζεψε 146 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο αφήνοντας δεύτερο με 127 τον Κέβιν Λάνγκφορντ που όμως κέρδισε με άνεση τα πρωτεία στους “αιθέρες” στα 10 ματς των πλέι οφ έχοντας 67 “σκουπίδια” έναντι 49 του Βαγγέλη Μαργαρίτη

 

Ο ΠΑΣΕΡ: Με 86 ασίστ ο Απόλλων Τσόχλας αναδείχτηκε ο κορυφαίος πασέρ του ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο αφήνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Τζέικ Οντουμ με 74 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στα πλέι οφ ο Τζέι Αρ Μπρέμερ είχε 30 ασίστ με τον Οντουμ ξανά δεύτερο, με 25.


ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Κέβιν Λάνγκφορντ και ο Γιώργος Δέδας μοιράστηκαν την κορυφαία φετινή επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των 15 παικτών που αγωνίστηκαν με τον ΠΑΟΚ στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Αμερικανός σημείωσε 22 πόντους στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών με τον Αρη, επίδοση που είχε σημειώσει και ο έμπειρος φόργουορντ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας.


Ο Λάνγκφορντ μοιράστηκε και την κορυφαία επίδοση των ριμπάουντ με έναν συμπαίκτη του, τον Τζούλιαν Βον, έχοντας αμφότεροι από 12. Ο πρώτος σημείωσε αυτή την επίδοση στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς των πλέι οφ κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings ενώ ο δεύτερος μάζεψε 12 ριμπάουντ στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανιώνιο.


Και στην στατιστική κατηγορία των ασίστ, δύο παίκτες μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση στον φετινό ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων Τσόχλας μοίρασε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια από οχτώ ασίστ, στα δύο ματς με τα Τρίκαλα BC Aries και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με την ΑΕΝΚ Δημούλας. Οχτώ ασίστ είχε και ο Τζέικ Οντουμ στο ματς της 24ης αγωνιστικής κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.