Εκ προοιμίου ο βασικός στόχος για μια ομάδα όπως ο ΚΑΟΔ American Genetics, έναν εκπρόσωπο του επαρχιακού μπάσκετ, είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην επόμενη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Βάσει αυτού του δεδομένου η σεζόν που ολοκληρώθηκε, μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Δεν συνδυάστηκε με τη συμμετοχή του στα πλέι οφ όπως στην προηγούμενη σεζόν όμως αυτός ο στόχος, χάθηκε στην τελευταία αγωνιστική.
Οι Δραμινοί κατάφεραν να μείνουν με σχετική άνεση στην κατηγορία επιχειρώντας την υλοποίηση ενός διαφορετικού αγωνιστικού πλάνου. Γιατί μπορεί η ομάδα του ΚΑΟΔ Am.Genetics να είχε και πάλι μια γεμάτη εξάδα ξένων και κοινοτικών όμως σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, οι Ελληνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι τύχες της δόθηκαν στα χέρια του ρούκι ως πρώτου προπονητή, αλλά παλιού στην ομάδα Κώστα Μέξα ενώ στο παρκέ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν κατά κύριο λόγο οι Θόδωρος Ζάρας και Μανόλης Παπαμακάριος τους οποίους ακολούθησαν οι Τσαλδάρης, Σλαφτσάκης, Χρυσικόπουλος και κάποιοι νεαρότεροι.
Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον ΚΑΟΔ American Genetics;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 10 νίκες – 16 ήττες – 9η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κώστας Μέξας βρέθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια στο πλευρό των Νέναντ Μάρκοβιτς και Γιώργου Καλαφατάκη, για να βρεθεί φέτος στην άκρη του πάγκου. Ενδεικτική της εμπιστοσύνης που του έχουν οι διοικούντες την δραμινή ΚΑΕ -που και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν- είναι η επέκταση του συμβολαίου του στις αρχές της σεζόν που ολοκληρώθηκε όταν ο ΚΑΟΔ Am.Genetics μετρούσε μία νίκη και τέσσερις ήττες.
Ο ΜVP: Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν αναμφίβολα η αποκάλυψη του φετινού ΚΑΟΔ Am.Genetics και ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ηταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας και βάσει ranking έχοντας συνολικά 253 βαθμούς (10,12 ανά αγώνα), 21 περισσότερους από το δεύτερο της σχετικής λίστας Ροντ Οντομ που είχε 232 αλλά σε 26 συμμετοχές έναντι 25 του Ελληνα γκαρντ ο οποίος κατά μέσο όρο έδινε 13,24 πόντους, 2,08 ριμπάουντ, 2,28 ασίστ, 0,44 κλεψίματα.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Τόσο σε απόλυτους αριθμούς -με 331 πόντους- όσο και σε μέσο όρο -με 13,24- ο Θόδωρος Ζάρας είχε τα πρωτεία στο σκοράρισμα του ΚΑΟΔ Am.Genetics. Τον ακολούθησαν με 238 πόντους -σε απόλυτους αριθμούς- ο Ροντ Οντομ και με 10,44 -σε μέσο όρο- ο Μανόλης Παπαμακάριος.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Ροντ Οντομ είχε την πρωτοκαθεδρία σε αυτήν την κατηγορία της στατιστικής μαζεύοντας 148 ριμπάουντ σε 26 παιχνίδια -5,69 κατά μέσο όρο- μόλις 14 περισσότερα από τον Γκι Μαρκ Μισέλ.
Ο ΠΑΣΕΡ: 75 έτοιμα καλάθια προσέφερε στους συμπαίκτες του ο Ερικ Ατκινς σε 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου -2,88 σε κάθε ένα από αυτά- όμως τα πρωτεία σε μέσο όρο είχε ο Μανόλης Παπαμακάριος που στα 18 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, μοίρασε 3,33 ασίστ σε κάθε ένα από αυτά. Πολύ κοντά τους σε μέσο όρο ήταν και ο Ομπι Τρότερ με 2,82 ασίστ σε 22 συμμετοχές.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Την κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα, μεταξύ των 16 παικτών που αγωνίστηκαν φέτος με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics, διεκδίκησαν αρκετοί αλλά τη σημείωσε στην 4η αγωνιστική κόντρα στον Αρη, ο Θόδωρος Ζάρας με 26 πόντους. Κοντά του με 24 στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna ο Μανόλης Παπαμακάριος, με 23 στην 5η αγωνιστική κόντρα στον Κόροιβο ο Ροντ Οντομ και και με 22 κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean στη 15η αγωνιστική ο Ρομπ Λο.
Στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μάζεψε 11 ριμπάουντ κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries σε μία επίδοση που έμεινε ακατάρριπτη ως το τέλος του πρωταθλήματος αφού μάλιστα δεν υπήρξε άλλος παίκτης του ΚΑΟΔ Am.Genetics που να μάζεψε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Από εννιά είχαν ο Ντάρελ Χάρις -στην 25η αγωνιστική με τον Κολοσσό H Hotels- ο Ροντ Οντομ -σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια- ο Γκι Μαρκ Μισέλ -στο ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό- και ο Ρομπ Λο -σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια.
Ομπι Τρότερ και Μανόλης Παπαμακάριος μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοσης της δραμινής ομάδας στις ασίστ. Ο Αμερικανός είχε μοιράσει επτά ασίστ στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο και ο διεθνής γκαρντ έφτασε στον ίδιο αριθμό στα ματς με τα Τρίκαλα BC Aries και τον Κολοσσό H Hotels στο δεύτερο γύρο.