O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδωσε συνέχεια σε κάποιες λίστες των προημιτελικών σειρών των πλέι οφ της Stoiximan Basket League, από το 2002-03 όταν και καθιερώθηκε το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής τους, μέσα από την πρόκριση του επί του Άρη…



*Ήταν η 18η πρόκριση της ομάδας που τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου εις βάρος της ομάδας που τερμάτισε στην 7η θέση, σε ισάριθμες σειρές προημιτελικών.



*Ήταν η 18η πρόκριση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα ημιτελικά σε προημιτελικές ισάριθμες σειρές, πάντα με αυτό το format. Παράλληλα ήταν η 17η φορά που το έκανε με 2-0 νίκες αφού δεν το είχε καταφέρει μόνο το 2015 απέναντι στον Κολοσσό H Hotels (2-1).



*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «σφράγισε» την πρόκριση του για τα ημιτελικά για 28η φορά στις 30 σεζόν του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ήταν απών μόνο μία φορά αφού το 2020 δεν διεξήχθηκαν τα πλέι οφ. Ήταν το 1997 όταν αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ Mateco με 1-2 αν και είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

 




Για δεύτερη φορά 8/8 δίποντα ο Παπαγιάννης

 

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 8/8 δίποντα, επίδοση στην οποία έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του αφού την είχε σημειώσει και στο εκτός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt για την περίοδο 2019-20. Δεν πρόκειται πάντως για την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 14/14 στο ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό που είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία του Πρωταθλήματος.



Ο Παπαγιάννης ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 12 χρόνων για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 9 Ιανουαρίου 2010 όταν ο Νίκολα Πέκοβιτς είχε 9/9 δίποντα στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Vitabiotics.



Παράλληλα ο «πύργος» του Παναθηναϊκού μέσα από το παιχνίδι με τον Άρη ξεπέρασε τους 1.100 πόντους και τα 700 ριμπάουντ σε 141 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.



Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο…



*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που είχε, μπήκε στην 20άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 260 και ξεπέρασε τον Γιώργο Καλαϊτζή που είχε 257.



Ακόμη ο Παπαπέτρου «έπιασε» τον Μίκαελ Κοχ και τον Ντεσόν Τόμας στην 30ή θέση της λίστας των επιθετικών ριμπάουντερ με τους «πράσινους» έχοντας από 75.



Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με τις δύο τάπες που έκανε, έγινε ο 22ος στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 30.



*Ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόλαβε σε 13:15 να σημειώσει 17 πόντους που αποτελούν ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στις 52 προηγούμενες εμφανίσεις του κορυφαία επίδοση του ήταν οι 11 πόντοι των εκτός έδρας αγώνων με τον ΠΑΟΚ mateco και τον Ολυμπιακό για τη φετινή σεζόν.



*Με τους 14 πόντους που σημείωσε, ο Οκάρο Ουάιτ ξεπέρασε τους 800 σε 60 αγώνες στη Stoiximan Basket League.



*Ο Νίκος Χουγκάζ είχε 2/2 δίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 100 εύστοχα σε 57 εμφανίσεις στην κατηγορία. Ο διεθνής σέντερ έχει 101/231 (43,72%).



*Ο Πέιτον Σίβα δεν βρήκε τον στόχο στις πέντε προσπάθειες του από τη γραμμή του τριπόντου και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που μπήκε στη λίστα εκείνων που είχαν μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες στο φετινό Πρωτάθλημα. Την ίδια (0/5) είχε και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco.

 




Ο Τζούστον στην 20άδα των ξένων ριμπάουντερ και μπλοκέρ του Άρη



Με κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα έκλεισαν τη σεζόν για τον Άρη ο Σακούρ Τζούστον και ο Άντονι Κάουαν. Καταρχήν ο Τζούστον…



*Με τα επτά ριμπάουντ που είχε έφτασε τα 189 στη σεζόν και μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων ριμπάουντερ του Άρη στη Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Άντριου Νέιμικ που είχε 183 στη σεζόν 2014-15. Παράλληλα ο Τζούστον μπήκε στην πρώτη 40άδα της συνολικής λίστας των ριμπάουντερ του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφήνοντας εκτός του Χρήστο Μυριούνη που είχε 187.



*Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας των ξένων του Άρη. Ο Τζούστον έφτασε στα 69 τον Τερέλ Καστλ που βέβαια φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για τέσσερα χρόνια (2004-08).



*Κάνοντας δύο κλεψίματα έφτασε τα 35 και έτσι μπήκε στην πρώτη 25άδα της λίστας των ξένων του Άρη, αφήνοντας πίσω του τον Μάριο Τσάλμερς που είχε 34 στην περσινή σεζόν.



*Με τη μοναδική τάπα του στο δεύτερο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Τζούστον μπήκε και στην πρώτη 20άδα των ξένων μπλοκέρ του Άρη στην κατηγορία. Έφτασε στις 15 τους Γιαχόρ Μεσεριάκοφ, Άντι Νίκιλα και Τζέικ Κοέν.



Όσο για τον Άντονι Κάουαν…



*Το φινάλε της σεζόν τον βρήκε στην τέταρτη θέση των ξένων πασέρ του Άρη. Ο Αμερικανός έφτασε τις 145 ασίστ με τις πέντε που μοίρασε στο δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό και έτσι ξεπέρασε τον Ντόμινικ Ουότερς που είχε 143 στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2015-16.



*Έχοντας 4/4 βολές μπήκε στην πρώτη 40άδα της λίστας των παικτών του Άρη με τις περισσότερες εύστοχες. Έφτασε τις 108 και ξεπέρασε κατά μία τον Τζέρελ ΜακΝιλ που έπαιξε στην ομάδα στην περίοδο 2015-16.



*Κλέβοντας πέντε φορές την μπάλα ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του Άρη. Πριν από τον Κάουαν πέντε κλεψίματα είχε κάνει ο Σακούρ Τζούστον στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels.



Ακόμη για τους γηπεδούχους…



*Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν ο μοναδικός παίκτης τους που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων έχοντας 12. Ήταν η 10η φορά που έγινε αυτό στο φετινό Πρωτάθλημα και η πρώτη που έγινε από τον Άρη.



*Ο Άρης έμεινε εκτός πλέι οφ από τα προημιτελικά για ένατη φορά σε 16 σειρές. Δεν κατάφερε ποτέ να περάσει στους «4» έχοντας μειονέκτημα έδρας αφού αυτή ήταν η έκτη φορά στην οποία βρέθηκε σε αυτή τη θέση και αποκλείστηκε.