Ενα χρόνο πριν o Πανελευσινιακός με μία μόνο επιπλέον νίκη από τις έξι φετινές, έμενε στην κατηγορία. Ηταν η ομάδα που ευνοήθηκε από την τριπλή ισοβαθμία στο 7-19 με τον Ηλυσιακό και τον Ικαρο. Στη σεζόν που φτάνει όμως στο τέλος της, η ομάδα της Ελευσίνας δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό και αποχαιρέτησε την Basket League ΣΚΡΑΤΣ έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας σε αυτήν. Το esake.gr συνεχίζει σήμερα την παρουσίαση των 14 ομάδων της σεζόν που ολοκληρώνεται, με τους “σταχυοφόρους”.
Ο Πανελευσινιακός είχε τρεις νίκες στις πρώτες εννιά αγωνιστικές αλλά πέτυχε μόνο άλλες τρεις στις επόμενες 17. Συνολικά 20 παίκτες φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα που άρχισε με καλές προοπτικές αλλά δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν οι άνθρωποι του.
Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τον Πανελευσινιακό;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6 νίκες – 20 ήττες – 13η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Σκαραφίγκας που οδήγησε από τον πάγκο τους “σταχυοφόρους” στις πρώτες δύο σεζόν τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έλυσε τη συνεργασία μαζί τους μετά την τρίτη αγωνιστική. Ο Λευτέρης Τσαουσίδης κοουτσάρισε την ομάδα ως υπηρεσιακός προπονητής στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό H Hotels για την 4η αγωνιστική για να αναλάβει στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της περιόδου ο Τζίμης Κουστένης υπό τις οδηγίες του οποίου ο Πανελευσινιακός σημείωσε και τις έξι νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο ΜVP: Ο Νίκολα Μάρκοβιτς, έπειτα από την πολύ καλή πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics, έκανε ένα ακόμη καλό πρωτάθλημα και ήταν αυτός που ξεχώριζε, σε σταθερή βάση, μέσα από τους αγώνες του Πανελευσινιακού κάτι που αποτυπώνεται στο συνολικό βαθμό του ranking που ήταν 325 (12,5 ανά αγώνα). Τελείωσε το πρωτάθλημα με μέσους όρους 11,27 πόντων, 6,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 3,85 κερδισμένα φάουλ.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Νίκολα Μάρκοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανελευσινιακού τόσο σε απόλυτους αριθμούς με 293 πόντους όσο και σε μέσο όρο με 11,27, αν εξαιρεθεί ο Μάικλ Ερικ που στο μοναδικό παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε -κόντρα στον Κόροιβο- είχε σημειώσει 19.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Νίκολα Μάρκοβιτς είχε τα πρωτεία και σε αυτήν την κατηγορία σε απόλυτους αριθμούς, “κατεβάζοντας” 169 ριμπάουντ όμως το μεγαλύτερο μέσο όρο είχε ο Κερτ Λούμπι με 8,69. Ο Αμερικανός μάλιστα έφτασε σε διψήφιο αριθμό “σκουπιδιών” στα οχτώ από τα 16 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε.
Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Φώτης Βασιλόπουλος βοήθησε οργανωτικά τον Πανελευσινιακό και ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα για τους “σταχυοφόρους”. Είχε συνολικά 82 τελικές πάσες και 3,57 κατά μέσο όρο σε μία ομάδα που είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού αφού ήταν προτελευταία στις ασίστ με 14,5 ανά αγώνα.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Ελάιζα Τζόνσον ήταν ο παίκτης του Πανελευσινιακού με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα, αφού είχε σημειώσει 28 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels για την 17η αγωνιστική. Ο Κερτ Λούμπι με τα 18 ριμπάουντ -τα 12 επιθετικά- στο ματς της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν σημείωσε απλά ρεκόρ για τον Πανελευσινιακό αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός μάλιστα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας αφού 18 είχε και ο Ρόμπερτ Ντόζιερ στον 5ο μικρό τελικό του 2011 μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη. Η αντίστοιχη κορυφαία επίδοση των ασίστ για τον Πανελευσινιακό, ήταν εκείνη των οχτώ που είχε σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές (18η και 19η) ο Φώτης Βασιλόπουλος κόντρα σε ΑΕΚ και Τρίκαλα BC Aries.