Ήταν η έκτη χρονιά του στη Stoiximan Basket League και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για καιρό, όχι μόνο για το ίδιο αλλά και για την κατηγορία. Άρχισε με τρόπο που προβλημάτισε αφού το... ραντεβού με τον κορωνοϊό έκανε δύσκολη την εκκίνηση του και έφερε τρεις ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του. Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου όμως μέτρησε 17 νίκες σε 19 ματς, για να σπάσει το ένα ρεκόρ του μετά το άλλο και μεταξύ αυτών, εκείνα των περισσότερων νικών και της υψηλότερης θέσης του.
Στα πλέι οφ έγραψε ξανά ιστορία αφού έγινε η τρίτη ομάδα που επέστρεψε από το 0-2, στα ημιτελικά με τον Προμηθέα και η έβδομη που συμμετείχε στους τελικούς των πλέι οφ. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League της σεζόν 2020-21 με το Λαύριο Megabolt. Τα πρόσωπα, τα ρεκόρ, οι αριθμοί και όσα άφησε η σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ
Τι άφησε η σεζόν για το Λαύριο Megabolt;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 23 νίκες – 10 ήττες – 2η θέση.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Στη διαδρομή μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ σημείωσε πολλές μεγάλες νίκες. Με βάση τους αριθμούς ωστόσο, η καλύτερη εμφάνιση του ήταν εκείνη της 14ης Απριλίου απέναντι στον Ηρακλή τον οποίο νίκησε με 105-77 έχοντας 137 ranking, που ήταν συνολικά η τέταρτη καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα της λαυρεωτικής είχε 16/17 βολές, 22/42 δίποντα, 15/34 τρίποντα, 49 ριμπάουντ, 12 λάθη, 26 ασίστ, πέντε κλεψίματα και επτά τάπες.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Θα πρέπει να γυρίσουμε στις αρχές της σεζόν για να βρούμε το χειρότερο φετινό Λαύριο Megabolt. Ήταν εκείνο που εμφανίστηκε στη Ρόδο στις 14 Νοεμβρίου όταν και ηττήθηκε από τον Κολοσσό H Hotels με 77-62, έχοντας 41 ranking, με 11/17 βολές, 12/30 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 22 ριμπάουντ, 13 λάθη, εννιά ασίστ, πέντε κλεψίματα και μία τάπα.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο «ισόβιος» προπονητής του Λαυρίου Megabolt Χρήστος Σερέλης, οδήγησε την ομάδα στον πάγκο της οποίας βρίσκεται τα τελευταία 17 χρόνια, στην καλύτερη σεζόν της. Μέσα από αυτήν έφτασε τους 161 αγώνες στη Stoiximan Basket League, μετρώντας 75 νίκες και 86 ήττες.
Ο ΜVP: Το Λαύριο Megabolt συνέχισε φέτος την παράδοση που έχει καταφέρει να δημιουργήσει, με την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων παικτών στη Stoiximan Basket League. Δύο από αυτούς εξελίχθηκαν σε ηγέτες του και ήταν αυτοί που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό ranking. Ο Άλφα Ντιαλό ήταν ο πρώτος με 492 και ο Τάισον Κάρτερ ο δεύτερος με 447. Τους 400 ξεπέρασε και ο Βασίλης Μουράτος που συμπλήρωσε την τριάδα στο σύστημα αξιολόγησης, με 403 βαθμούς.
Οι τρεις τους, που δεν έχασαν ούτε παιχνίδι από τα 33 του Λαυρίου Megabolt στη φετινή Stoiximan Basket League, μοιράστηκαν και τις τρεις πρώτες θέσεις των μέσων όρων. Ο Άλφα Ντιαλό είχε 14,91, ο Τάισον Κάρτερ 13,55 και ο Βασίλης Μουράτος 12,21. Διψήφιο ranking όμως είχαν συνολικά πέντε παίκτες της ομάδας της λαυρεωτικής, αφού ο Ντέβιν Ντέιβις είχε 11 και ο Γκλεν Κόζι 10,57.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού Λαυρίου Megabolt ήταν η πολυφωνία, κάτι που αποτυπώνεται με απόλυτο τρόπο στους αριθμούς των παικτών του στο σκοράρισμα. Τον μεγαλύτερο όλων είχε ο Τάισον Κάρτερ με 457 πόντους ενώ τους 400 ξεπέρασε και ο Άλφα Ντιαλό, έχοντας 414. Οι δύο Αμερικανοί έτσι κατάφεραν, μέσα από μία μόνο σεζόν, να πλασαριστούν στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League με τον Κάρτερ να γίνεται ο 7ος και τον Ντιαλό να ανεβαίνει στη 10η θέση της. Είναι όμως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ακόμη τρεις ξεπέρασαν τους 300 πόντους στο φετινό Πρωτάθλημα (Μουράτος 381, Κόζι 354, Ντέιβις 347).
Σε επίπεδο μέσων όρων δεν άλλαξε κάτι στις δύο πρώτες θέσεις τις οποίες μοιράστηκαν ο Τάισον Κάρτερ με 13,85 και ο Άλφα Ντιαλό με 12,55 πόντους ανά αγώνα. Στην τρίτη θέση όμως βρέθηκε ο Κόζι με 11,8 ξεπερνώντας οριακά τον Βασίλη Μουράτο που είχε 11,55.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Τα ριμπάουντ δεν ήταν μία από τις κατηγορίες του παιχνιδιού στις οποίες στηρίχτηκε το φετινό Λαύριο Megabolt αφού είχε τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο της κατηγορίας. Ο Άλφα Ντιαλό ήταν πάντως ο πιο συνεπής παίκτης του αφού τελείωσε τη σεζόν με 183 ριμπάουντ Πρωταθλήματος. Αρκετά πιο πίσω ήταν ο Ντέβιν Ντέιβις με 161 και ο Πέτρος Γερομιχαλός με 114.
Στην αντίστοιχη λίστα των μέσων όρων ο Ντιαλό κράτησε την πρωτιά με 5,55 ριμπάουντ ανά αγώνα και τον ακολούθησε ο Ο' Ντι Ανοσίκε που προστέθηκε στο ρόστερ του Λαυρίου Megabolt τον Ιανουάριο και του έδινε 5,29 ριμπάουντ. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ντέιβις με 4,88.
Ο ΠΑΣΕΡ: Από τα χέρια του Βασίλη Μουράτου περνούσε το παιχνίδι του Λαυρίου Megabolt και από αυτά έφευγαν οι περισσότερες ασίστ της ομάδας. Τελείωσε το Πρωτάθλημα με 168 ασίστ και μάλιστα ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα double-double με πόντους και ασίστ αφού έφτασε τρεις φορές σε αυτόν τον συνδυασμό. Στη σχετική λίστα τον ακολούθησαν ο Γκλεν Κόζι με 95 και ο Τάισον Κάρτερ με 89 ασίστ.
Η πρώτη τριάδα δεν ήταν διαφορετική στους μέσους όρους. Ο Μουράτος είχε 5,09 ασίστ ανά αγώνα -στο περσινό Πρωτάθλημα είχε 2,9- που είναι μάλιστα η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν οι 4,92 ασίστ που είχε ο Μακένζι Μουρ στη σεζόν 2017-18. Τον Μουράτο ακολούθησαν ο Κόζι με 3,17 και ο Κάρτερ με 2,7 ασίστ.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι κορυφαίες, ατομικές και ομαδικές, επιδόσεις της μιας βραδιάς στη σεζόν που πέρασε για το Λαύριο Megabolt...