Είχε 23 πόντους και 11 ασίστ φτάνοντας στο 6ο του double-double, αριθμός που τον κατατάσσει στη 2η θέση της λίστας των παικτών της τελευταίας 10ετίας, που είχαν τα περισσότερα σε μία σεζόν. Από την περίοδο 2014-15 περισσότερα double-double πόντων και ασίστ είχε μόνον ο Νικ Καλάθης στην περίοδο 2018-19 με τον Παναθηναϊκό AKTOR (7). 

 

Ο γκαρντ του Περιστερίου bwin ξεπέρασε χθες την επίδοση των πέντε double-double που είχε ο Νίκος Γκίκας με τον Προμηθέα στη σεζόν 2017-18. Παράλληλα έφτασε στην 3η θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους, τέτοιους συνδυασμούς της τελευταίας 10ετίας, τον Βασίλη Σπανούλη. Από την περίοδο 2014-15 περισσότερα έχουν ο Νικ Καλάθης (12), ο Νίκος Γκίκας (7), ο Βασίλης Μουράτος (7) και ο Άντονι Κάουαν (7).

 

Με τις 11 ασίστ του ο Τζόε Ράγκλαντ…

 

*Σημείωσε την 9η διψήφια επίδοση του στη σεζόν ενώ πριν από αυτήν είχαν καταγραφεί 12 τέτοιες στην ιστορία του Περιστερίου bwin. Κανείς δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις, όσες σημείωσε στην περσινή σεζόν ο Σιλβέν Φρανσίσκο.



*Έχει πλέον τέσσερις από τις εννιά επιδόσεις 11+ ασίστ στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» στη Stoiximan Basket League.



*Ισοφάρισε χθες το ρεκόρ του στο ranking έχοντας 38, επίδοση στην οποία έφτασε και στο ματς της 16ης αγωνιστικής κόντρα στο Μαρούσι και με την οποία βάζει βέβαια υποψηφιότητα για Stoiximan MVP of the week. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει μάλιστα τις δύο από τις πέντε επιδόσεις 38+ του φετινού Πρωταθλήματος.



*«Σκαρφάλωσε» τρεις θέσεις στη λίστα των κορυφάιων πασέρ στην ιστορία του Περιστερίου bwin και είναι πλέον στην 11η. Φτάνοντας τις 169 ασίστ ο Αμερικανός ξεπέρασε κατά σειρά τον Λάρι Στιούαρτ που είχε 158 στη διετία 2002-04, τον Σιλβέν Φρανσίσκο που είχε 164 στην περσινή σεζόν και τον Μίρζα Κούρτοβιτς που είχε 168 στη διετία 2002-04.



Κατά τα άλλα…



*Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ ήταν ένας από τους πέντε παίκτες των γηπεδούχων που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 14 που σημείωσε, έφτασε και ξεπέρασε τους 600 μέσα από την 66η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα.



*Με το μοναδικό του επιθετικό ριμπάουντ, ο Λεωνίδας Κασελάκης έγινε ο 38ος στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» που έφτασε τα 50 στο Πρωτάθλημα.



*Ο Κένι Ουίλιαμς έμεινε άποντος μόλις για δεύτερη φορά στα 69 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Χωρίς πόντο έμεινε πέρυσι ως παίκτης της ΑΕΚ Betson στο εντός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με το Περιστέρι bwin.



*Το Περιστέρι bwin, παρότι έκανε πολύ καλή, αμυντικά, δουλειά αφού κράτησε τον αντίπαλο του στους 62 πόντους, υποχρεώθηκε σε αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα κλεψίματα. Έκανε τέσσερα και ενώ η προηγούμενη μικρότερη επίδοση του ήταν τα πέντε στα οποία έμεινε τέσσερις φορές. Παράλληλα οι «κυανοκίτρινοι» ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ τους σε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Είχαν τρεις όσους και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι.

 



Ο Καστρίτης ξεπέρασε τον Μαρκόπουλο σε αγώνες με τον Άρη Midea



Μπορεί να μην συνδυάστηκε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, ωστόσο το χθεσινό παιχνίδι είχε μια ξεχωριστή, στατιστική προέκταση για τον Γιάννη Καστρίτη αφού τον έκανε τον 3ο προπονητή σε αγώνες στον πάγκο του Άρη Midea, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).



Το χθεσινό ήταν το 87ο και με αυτό ξεπέρασε τον Σούλη Μαρκόπουλο, αφήνοντας τον στην 4η θέση της λίστας. Ο Καστρίτης έχει ποσοστό νικών 43,67%, μετρώντας 38 σε αυτούς τους 87 αγώνες ενώ ο κορυφαίος προπονητής σε αγώνες Πρωταθλήματος είχε ποσοστό νικών 51,16% (44 σε 86 αγώνες). Μπροστά στον Γιάννη Καστρίτη βρίσκονται πλέον μόνον ο Αντρέα Ματσόν (101) και ο Δημήτρης Πρίφτης (109).



Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…



*Με τις τρεις ασίστ που είχε χθες, ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε τις 400 μέσα από την 198η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα με αυτές έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Άρη Midea που έφτασε τις 200. Μετράει πλέον 202 και ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Τσαλδάρη που είχε 200 στην τριετία 2006-09 και στη σεζόν 2011-12.



*Ο Ίσμαελ Σανόγκο ήταν ένας από τους τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 και με αυτούς έγινε ο 72ος ξένος στην ιστορία τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 200+.



*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με τη 280ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, έμεινε μόνος στην 70ή θέση της λίστας. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Γιάννη Αθηναίου που έχει 279.

 



Ο Χάρελ με ρεκόρ 6ετίας και… σίγουρη πρωτιά



Ο Ρόνι Χάρελ είχε πλούσιο stat line 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα. Με τον αριθμό του στην τελευταία κατηγορία κατάφερε…



*Να σημειώσει την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων της τελευταίας 6ετίας για τη Stoiximan Basket League σε απόλυτους αριθμούς. Έφτασε τα 45 στην κανονική περίοδο αριθμό στον οποίο δεν έφτασε κανείς στις πέντε προηγούμενες σεζόν. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν ο Μακένζι Μουρ είχε 49 κλεψίματα με το Λαύριο Megabolt.



*Με την εντυπωσιακή διαφορά του από τον 2ο της κατηγορίας, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (45 έναντι 30) ο Ρόνι Χάρελ εξασφάλισε ουσιαστικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου σε αυτήν. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και τυπικά ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Άρη Midea στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα κατακτήσει την πρωτιά των κλεψιμάτων. Είναι κάτι που έκαναν μόνο ο Χάρολντ Έλις στην περίοδο 1995-96 (65 κλεψίματα και 2,7 μέσος όρος) και ο Τόρεϊ Τόμας στην περίοδο 2014-15 εξ ημισείας με τον Βασίλη Ξανθόπουλο (39 κλεψίματα και 1,77 μέσος όρος).



*Ο Αμερικανός φόργουορντ παράλληλα μπήκε στην 20άδα των ξένων «κλεφτών» του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League. Φτάνοντας τα 45 ξεπέρασε τον Τζέρελ ΜακΝίλ (2015-16) και τον Τζανόντ Νότε (2022-23) που είχαν από 41.



*Παράλληλα σημείωσε την 8η φετινή επίδοση 5+ κλεψιμάτων και τη 2η δική του μετά τα επτά που έκανε στο ματς της 18ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ Mateco. Είναι ο μόνος που βρίσκεται δύο φορές στη συγκεκριμένη λίστα.



Σε ομαδικό επίπεδο οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν μία σειρά αρνητικών επιδόσεων τους για την τρέχουσα σεζόν…



*Ο Άρης Midea εκτέλεσε με 41,02% στα δίποντα (16/39). Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν το 41,17% (14/34) του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.



*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου συνιστούν και τα μόλις τέσσερα εύστοχα τρίποντα του, αφού είχε περιοριστεί πέντε φορές στα έξι σουτ από την περίμετρο. Το χθεσινό παιχνίδι μάλιστα ήταν το τρίτο συνεχόμενο στο οποίο δεν ξεπέρασε το 25% σε ευστοχία (4/16).



*Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τη μικρότερη, φετινή επίδοση τους στις ασίστ. Είχαν 11 όσες και στο νικηφόρο, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.



*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε μονοψήφιο αριθμό πόντων από τα λάθη του αντιπάλου της. Είχε εννιά ενώ σε τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της έμεινε στους 10.



*Το -24 στο οποίο βρέθηκε λίγο πριν το τέλος (84-60 στο 38:49), συνιστά τη μεγαλύτερη εις βάρος του Άρη Midea, διαφορά στη σεζόν. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν το -20 στο οποίο βρέθηκε στην εξέλιξη των αγώνων του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco και τον Προμηθέα.