Η ομάδα της Λαυρεωτικής (8η, 8-14) είχε τέσσερις νίκες στις πρώτες 15 αγωνιστικές και σημείωσε άλλες τόσες στις τελευταίες επτά. Έτσι έκλεισε την κανονική περίοδο με το υψηλότερο ποσοστό νικών της (36,36%) της τελευταίας τριετίας. Έτσι το Λαύριο Megabolt τερμάτισε στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας για 5η φορά στις εννιά σεζόν του στη Stoiximan Basket League.

 

Η θεσσαλική ομάδα (11η, 7-15) παρότι δεν κατάφερε να βρει ακόμη εκτός έδρας νίκη στη διετή διαδρομή της στην κατηγορία (0-11 φέτος, 0-22 συνολικά), κατάφερε μέσα από την αποτελεσματικότητα της στο γήπεδο της να «αγκαλιάσει» την παραμονή σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ (7-4) μεταξύ των ομάδων που θα αγωνιστούν στα play out.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους στην κανονική περίοδο και έτσι το Λαύριο Megabolt έχει πια τρεις στο σύνολο των τεσσάρων αγώνων του με την Καρδίτσα Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League. Αυτό γιατί έκανε το 2/2 στην περσινή περίοδο.

 

Το ματς που έγινε στην έδρα του Λαυρίου Megabolt στην περσινή σεζόν, ήταν δραματικό με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην επικράτηση με 81-80. Είχαν ως κορυφαίους τους Σάβιον Φλαγκ (23π, 6ρ, 5ασ) και Γιάννη Κουζέλογλου (17π). Από την πλευρά της Καρδίτσας Ιαπωνική είχαν ξεχωρίσει ο Σαΐντ Πρίτζετ (16π, 10ρ, 5ασ) και ο Άλεξ Χάντερ (16π, 4ασ, 3κλ).

 

Τι έγινε στην κανονική περίοδο: Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με σχετική άνεση. Στο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου, η θεσσαλική ομάδα σημείωσε την πρώτη επιτυχία της επί εκείνης της Λαυρεωτικής, αφού της επιβλήθηκε με 84-68 (Τζόρνταν Σάιμπερτ 17, 5/5δ, 5ρ, 3ασ, Μίτσελ Σμιθ 12π, 7ρ, Μάρεκ Κλάσεν 11π, 10ασ. – Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους 16π, 7ασ, Ξαβιέ Καστανέδα 13π, 8ρ).



Στο ματς του δεύτερου γύρου που έγινε στις 2 Μαρτίου, το Λαύριο Megabolt «απάντησε» με το ίδιο νόμισμα, επικρατώντας με 76-57 (Μάρκους Θόρντον 13π, 3/7τρ, Νοά Χορκλέρ 12π, 2/2τρ, 7ρ. – Ρομέλο Ουάιτ 15π, 5/7δ, 10ρ, Τέβιν Μακ 13π, 6/12δ).



ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT



MILESTONE

* Τρία αμυντικά ριμπάουντ θα οδηγήσουν τον Καλίντ Μουρ στα 100. Ο Αμερικανός θα γίνει ο 15ος στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Το Λαύριο Megabolt ανέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον πιο εύστοχο παίκτη της κανονικής περιόδου στις βολές, με την προϋπόθεση των δύο τουλάχιστον εκτελεσμένων σουτ ανά αγώνα. Ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους μέτρησε 52/56 (92,85%) ενώ στην προηγούμενη σεζόν ο Αρ Τζέι Κόουλ είχε 73/83 (87,95%).

* Ο Μάρκους Θόρντον και ο Ξαβιέ Καστανέδα μέτρησαν από 39 εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο. Είχαν το 43,33% των τριπόντων της ομάδας τους (78 από τα 180).

* Ο Ξαβιέ Καστανέδα δέχτηκε περισσότερες τάπες από κάθε άλλον παίκτη στην κανονική περίοδο, αφού 14 φορές σταμάτησαν οι αντίπαλοι του τα σουτ που επιχείρησε.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt μετράει επτά συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιες επιδόσεις πόντων από αιφνιδιασμούς. Επτά είχε και στις πρώτες 15 αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

- Οι «μεταλλωρύχοι» είχαν τον δεύτερο μικρότερο συντελεστή ασίστ/λαθών της κανονικής περιόδου. Περιορίστηκαν στο 1,1 ενώ στην περσινή σεζόν είχαν 1,458.



ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* Τρεις πόντοι χωρίζουν τον Γιώργο Καμπερίδη από τους 500 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Τέσσερις παίκτες της Καρδίτσας Ιαπωνική είχαν 20+ κλεψίματα στην κανονική περίοδο (Μπιουκάναν, Σάιμπερτ, Καμπερίδης, Δίπλαρος). Στην περσινή σεζόν μόνο δύο έφτασαν σε τέτοιες επιδόσεις (Πρίτζετ, Αγραβάνης).

* Ο Σακ Μπιουκάναν ήταν 6ος στα κλεψίματα στην κανονική περίοδο, έχοντας 29. Παράλληλα όμως ήταν και 5ος στα λάθη κάνοντας 50.

* Ο Ρομέλο Ουάιτ ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της κανονικής περιόδου που είχαν τριψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων. Ήταν ο μόνος από αυτούς όμως που δεν είχε τρίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου σημείωνε 13,2 πόντους από αιφνιδιασμούς στις πρώτες 20 αγωνιστικές και είχε 20 κόντρα στον Ολυμπιακό και 28 κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco, στις δύο τελευταίες.

- Στα πέντε τελευταία παιχνίδια στα οποία ηττήθηκε, η Καρδίτσα Ιαπωνική δεν προηγήθηκε με διαφορές μεγαλύτερες των πέντε πόντων. Στον αντίποδα βρέθηκε πίσω με διαφορές από 16 μέχρι 23 πόντων.