Στο All Star Game της Καρδίτσας λοιπόν, «έβρεξε» ρεκόρ σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο…
*Η ομάδα του Τόμας Ουόκαπ έφτασε στη νίκη σημειώνοντας νέο ρεκόρ στα All Star Game με τους 177 πόντους της. Η ομάδα του Κώστα Σλούκας από την πλευρά της, με την επίδοση των 165 πόντων, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία αυτών των αγώνων αφού μέχρι χθες το ρεκόρ κρατούσε η ομάδα των Ελλήνων από το 23ο All Star Game όταν σημείωσε 149 πόντους στο ματς του Nick Galis Hall.
*Όπως είναι λογικό το All Star Game της Καρδίτσας έμεινε στην ιστορία ως αυτό με τους περισσότερους πόντους αφού οι δύο ομάδες σημείωσαν συνολικά 342 πόντους. Ξεπέρασε έτσι σε επίδοση εκείνο που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Nick Galis Hall όταν Έλληνες και ξένοι σημείωσαν αθροστικά 295 πόντους.
Οι ασίστ του Κάνααν, οι 33 του Γκάλινατ και τα επτά τρίποντα
Η χθεσινή μέρα άφησε και τέσσερις ακόμη επιδόσεις που μπήκαν στα βιβλία της ιστορίας των Hall of Fame…
*Ο MVP του αγώνα, Αϊζάια Κάνααν, εκτός των 27 πόντους και των 6 ριμπάουντ που είχε, μοίρασε 11 ασίστ. Με αυτές ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ των All Star Game και μία επίδοση που σημείωσε ένας νυν συμπαίκτης του. Ήταν ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που μοίρασε επίσης 11 ασίστ στο 23ο All Star Game, που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.
*Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον, σε αυτό της Καρδίτσας και του «Γιάννης Μπουρούσης» στο οποίο μας συστήθηκε στην περασμένη σεζόν, σημείωσε 33 πόντους. Ο Αμερικανός του Άρη Midea δεν αναδείχτηκε έτσι απλά ο πρώτος σκόρερ του χθεσινού αγώνα, αλλά ισοφάρισε και την 3η μεγαλύτερη επιδοση στην ιστορία του θεσμού.
33 πόντους είχε και ο Ζακ ΛεΝτέι στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στο All Star Game του Nick Galis Hall. Στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας παρέμειναν οι επιδόσεις των 42 πόντων που είχε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο 18ο (14/3/2010) και των 39 πόντων που είχε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο 23ο All Star Game (10/2/2019).
*Τα 61 εύστοχα τρίποντα –και μάλιστα με τις δύο ομάδες να ξεπερνούν το 40% ευστοχία- είχαν τέσσερις πρωταγωνιστές, δύο από κάθε ομάδα, με επτά εύστοχα σουτ από την περίμετρο. Ο Αϊζάια Κάνααν (7/18) και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς (7/7) από την πλευρά της ομάδας του Ουόκαπ, ο Άντριου Γκάουντλοκ (7/11) και ο Ρόμπερτ Γκάλινατ (7/18) από εκείνη της ομάδας του Σλούκα, ισοφάρισαν το ρεκόρ των 26 All Star Games. Το ρεκόρ κρατούσε από τις 21 Νοεμβρίου 1998 ο Άντονι Γκόλντγουαϊρ που είχε 7/14 τρίποντα στο 7ο All Star Game που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.
*Μιας κα ο λόγος για τρίποντα, είναι αξιοσημείωτο αυτό που κατάφεραν οι εκάστοτε παίκτες του ΠΑΟΚ mateco κερδίζοντας τους πέντε από τους τελευταίες επτά διαγωνισμούς των All Star Game. Ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας, που νίκησε στον χθεσινό τελικό τον Βασίλη Τολιόπουλο, επέκτεινε την παράδοση αυτή των τελευταίων χρόνων. Αυτή «χτίστηκε» κατά σειρά από τους Γιώργο Δέδα (2012-13), Αντώνη Κόνιαρη (2017-18), Φιλ Γκος (2018-19) και Μπόμπι Μπράουν (2019-20).
Οι πέντε κατακτήσεις του συγκεκριμένου τίτλου από παίκτη του ΠΑΟΚ mateco, έρχονται πίσω μόνο από τις επτά που μετράει ο Παναθηναϊκός Aktor. Ο Δικέφαλος έφτασε σε αυτόν τον αριθμό όμως με πέντε διαφορετικούς παίκτες ενώ οι «πράσινοι» με τέσσερις αφού τον διαγωνισμό τριπόντων κέρδισαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης (3), Ντρου Νίκολας (2), Ιμπραίμ Κουτλουάι (1) και Σάνι Μπετσίροβιτς (1)