Ο διεθνής γκαρντ με τις τρεις ασίστ που μοίρασε στο χθεσινό παιχνίδι, έγινε ο 2ος πασέρ στην ιστορία του Άρη Midea στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 297 και ξεπέρασε τον Τερέλ Καστλ που είχε 294 ασίστ στην τετραετία 2004-08. Η κορυφή της λίστας όμως είναι ακόμη μακριά αφού ο Γιάννης Σιούτης στην τετραετία 1995-99 και στη σεζόν 2000-01, μοίρασε 382 ασίστ.
Ακόμη ο Μποχωρίδης…
*«Σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των τριπόντων του Άρη Midea. Είχε δύο χθες και ανέβηκε στην 7η θέση, φτάνοντας τα 113 και ξεπερνώντας και σε αυτήν τη λίστα τον Καστλ που είχε 111.
*Μπήκε στη 15άδα της λίστας της ομάδας του στα επιθετικά ριμπάουντ. Είχε ένα χθες και φτάνοντας τα 118 ξεπέρασε τον Άντριου Μπετς που φόρεσε τη φανέλα της στη σεζόν 2008-10.
Με προσωπικά επιτεύγματα έκλεισαν την κανονική περίοδο και άλλοι τρεις παίκτες των «κιτρινόμαυρων»…
*Ο Βασίλης Τολιόπουλος μπήκε στην 20άδα των σκόρερ τους στη Stoiximan Basket League. Είχε 16 χθες και φτάνοντας τους 696, ξεπέρασε τον Βαγγέλη Βουρτζούμη που είχε 690 στην τριετία 1992-95.
Παράλληλα ο Τολιόπουλος φτάνοντας συνολικά τους 298 πόντους στη σεζόν, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση κανονικής περιόδου από Έλληνα παίκτη του Άρη Midea στην τελευταία 10ετία. Περισσότερους είχε μόνον ο Μιχάλης Πελεκάνος στη σεζόν 2013-14, όταν σημείωσε 314 αλλά με τέσσερις περισσότερους αγώνες (25 έναντι 21 του Τολιόπουλου).
*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, έγινε ο 37ος στην ιστορία του Άρη Midea στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 200+.
Πέντε από αυτά ήταν αμυντικά και έτσι μπήκε στη 40άδα της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 132 και ξεπέρασε τον αείμνηστο Τσαρλς Σάκλεφορντ που είχε 129 στη σεζόν 1996-97.
Με τη μοναδική τάπα του μπήκε στη 15άδα της «κιτρινόμαυρης» λίστας. Έφτασε τις 31 και ξεπέρασε τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι που είχε 30 στη διετία 1992-94.
*Ο Ίσμαελ Σανόγκο έκανε εξαιρετική δουλειά με τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Φτάνοντας τα 73 μπήκε στην 30άδα της σχετικής λίστας του Άρη Midea και στην 20άδα των ξένων παικτών του.
*Ο Ρόνι Χάρελ έκανε τρία κλεψίματα και θα κατακτήσει και τυπικά αύριο την πρωτιά της σχετικής λίστας της κανονικής περιόδου. Φτάνοντας τα 48 μπήκε στη 15άδα των ξένων παικτών του Άρη Midea, αφού ξεπέρασε τον Κίκι Κλαρκ και τον ΝτεΧουάν Κόλινς που είχαν από 47.
Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 5/5 δίποντα, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Άρη Midea, πίσω από τα 6/6 του Κρις Μπάνκστον στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels Collection.
*Ο Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς σημείωσε την 5η συνολικά μεταξύ των παικτών του Άρη Midea και τη 2η δική του επίδοση 18+ πόντων που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Ο ίδιος είχε 20 πόντους και κανένα λάθος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection.
*Ο Τζόναθαν Σταρκ έγινε ο 4ος παίκτης του φετινού Άρη Midea που είχε επίδοση 0/5 σουτ εντός πεδιάς σε έναν αγώνα. Στην ίδια επίδοση έμειναν ο Ίσμαελ Σανόγκο στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson και οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Έρικ Ριντ πριν μία εβδομάδα κόντρα στο Περιστέρι bwin.
Αυλαία με επτά «κιτρινόμαυρα» ρεκόρ περιόδου
Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση του, ο Άρης Midea έφτασε σε μία σειρά κορυφαίων επιδόσεων του για τη φετινή Stoiximan Basket League…
*Κρατώντας το Λαύριο Megabolt στους 60 πόντους, ο Άρης Midea σημείωσε την καλύτερη, φετινή, αμυντική επίδοση του. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 61 πόντων που δέχτηκε από την Καρδίτσα Ιαπωνική στην 3η αγωνιστική.
*Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας 17 όσα και πριν δύο εβδομάδες στο παιχνίδι με το Μαρούσι. Με τα 43 ριμπάουντ που είχαν συνολικά δε, ισοφάρισαν επίσης την καλύτερη επίδοση τους στη σεζόν αφού τόσα είχαν και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson για την 4η αγωνιστική.
Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων σε αντιπαράθεση με τα επτά που είχαν οι φιλοξενούμενοι, δημιούργησαν μόλις την 8η διψήφια διαφορά της φετινής σεζόν και την 1η για τον Άρη Midea. Ρεκόρ περιόδου είναι για τους «κιτρινόμαυρους» και το +17 του συντελεστή των ριμπάουντ (43-26).
Οι γηπεδούχοι πήραν 23 πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις τους, επίδοση που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου γι’ αυτούς αφού είχαν 21 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection. Με αυτούς ισοφάρισε την 4η μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League.
*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εκμεταλλεύτηκε σε σημαντικό βαθμό τα 18 λάθη του αντιπάλου της. Σημείωσε 26 πόντους από αυτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου. Η προηγούμενη της ήταν εκείνη των 24 του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.
*23 από τους 84 πόντους του Άρη Midea προήλθαν από επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που επίσης είναι ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 21 που είχε στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels Collection της 4ης αγωνιστικής.
*Το +24 του δεύτερου ημιχρόνου (46-22) αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά ενός μέρους για τον φετινό Άρη Midea. Ήταν μάλιστα η 8η φορά που μία ομάδα είχε ένα τέτοιο ή μεγαλύτερο συντελεστή πόντων σε ένα ημίχρονο της φετινής περιόδου. Ο προηγούμενος, μεγαλύτερος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν το +18 (40-22) του δεύτερου ημιχρόνου, του εντός έδρας παιχνιδιού με την Καρδίτσα Ιαπωνική.
*Ρεκόρ περιόδου τέλος, συνιστά και η διαφορά των 25 πόντων που «έχτισε» λίγο πριν το τέλος (82-57 στο 37:47). Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 21 που απέκτησε στο εκτός έδρας ματς με το Μαρούσι και στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna.
Ο Μουράτος στην 25άδα των πασέρ της Stoiximan Basket League
Από τα χέρια του Βασίλη Μουράτου έφυγαν έξι από τις 14 ασίστ του Λαυρίου Megabolt στο παιχνίδι με τον Άρη Midea. Με αυτές ο διεθνής γκαρντ μπήκε στην 25άδα των κορυφαίων πασέρ της Stoiximan Basket League. Ο Μουράτος έφτασε τις 666 ασίστ καριέρας στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 24η θέση της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε τον Λευτέρη Κακιούση που είχε 661 και τον Γιώργο Λημνιάτη που είχε 664 ασίστ.
Ακόμη ο Βασίλης Μουράτος με το μοναδικό εύστοχο δίποντο του (1/3), έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που έφτασε τα 200 στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Είναι κάτι που κατάφερε μόνο ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (265).
Κατά τα άλλα για την ομάδα της λαυρεωτικής…
*Ο Θοδωρής Ζάρας «σκαρφάλωσε» μία θέση στις ιστορικές λίστες των αγώνων της Α’ Εθνικής και των σκόρερ της Stoiximan Basket League. Με την 381η εμφάνιση του, ανέβηκε στην 26η θέση της λίστας από το 1963-64 αφού ξεπέρασε τον Βασίλη Νυδριώτη.
Παράλληλα, με τους έξι πόντους του και φτάνοντας τους 2.726 ανέβηκε στην 37η θέση της σχετικής λίστας από το 1992-93 αφού ξεπέρασε τον Αλέξη Κυρίτση που έχει 2.722.
*Ο Καλίντ Μουρ μπήκε στη 15άδα των ριμπάουντερ του Λαυρίου Megabolt. Με τέσσερα ριμπάουντ του, έφτασε τα 141 και ανέβηκε στη 14η θέση της λίστας αφού ξεπέρασε τους Σον Έβανς και Τάισον Κάρτερ που είχαν από 139.