Ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ του προπέρσινου και πρώτος πασέρ του περσινού Πρωταθλήματος, κατάφερε τα εξής…

 

*Με τους 21 πόντους που είχε, μπήκε στη 10άδα των σκόρερ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, αφού ξεπέρασε τον Τζέριαν Γκραντ που είχε 399 στην περίοδο 2020-21. Παράλληλα έγινε ο 10ος στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας που έφτασε τους 400+.

 

Ο Κάουαν «έπιασε» τον συμπαίκτη του Χάντερ Χέιλ στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες επιδόσεις 20+ πόντων αφού πλέον έχουν και οι δύο από τέσσερις.

 

*Ακόμη πιο ξεχωριστό όμως είναι το επίτευγμα του με τις βολές. Είχε 16/21 και έβαλε το όνομα του στην ιστορική λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με τις περισσότερες εύστοχες βολές σε έναν αγώνα. Είναι μία επίδοση που σημειώθηκε μόλις για 36η φορά στην ιστορία της Stoximan Basket League.



*Οι 16 εύστοχες βολές του Κάουαν, εκτός από ιστορικό ρεκόρ για τον Προμηθέα, αποτελούν παράλληλα ρεκόρ πενταετίας για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Για να βρούμε επίδοση ανάλογη ή μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 16 Μαρτίου 2019 όταν ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ μέτρησε 17 εύστοχες βολές στο εντός έδρας παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Πανιώνιο.



*Ακόμη με αυτές τις βολές, ο Αμερικανός «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στην ιστορική λίστα του Προμηθέα και έγινε ο 4ος της. Έφτασε τις 132 ξεπερνώντας τον Οκτάβιους Έλις και τον Νίκο Γκίκα που είχαν από 127.



*Ο Κάουαν εκτέλεσε 21 φορές από τη γραμμή του φάουλ επίδοση που ξεπερνάει τα όρια της σεζόν –κανείς άλλος παίκτης δεν είχε περισσότερες από 12 εκτελεσμένες βολές- αφού ήταν μόλις η 8η φορά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ένας παίκτης είχε 21+ βολές. Το ιστορικό ρεκόρ κρατάει από τις 6 Απριλίου 1996 ο Αλφόνσο Μπακ Τζόνσον με 23.



*Επιπλέον, ο Κάουαν με τις 21 βολές που εκτέλεσε, έφτασε και ξεπέρασε τις 300 στο 58ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 240/308 (77,92%).



*Για να φτάσει σε αυτά τα επιτεύγματα με τις βολές, ο Αμερικανός κέρδισε 10 φάουλ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των εννιά που κέρδισε ο ίδιος δύο φορές όπως και ο Αϊζάια Μπρίσκοου του Αμαρουσίου άλλη μία.



*Με το μοναδικό εύστοχο δίποντο του (1/3), ο Κάουαν μπήκε στην 20άδα της λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 63 και άφησε πίσω του τους Μιχάλη Λούντζη (2020-21) και Γιώργο Τανούλη (2020-23) που είχαν από 63.



*Ο Κάουαν μπήκε στην 20άδα και της λίστας των παικτών του Προμηθέα με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ. Είχε τέσσερα χθες και έφτασε στα 85 και στην 20ή θέση τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Παράλληλα έγινε ο 26ος στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συνολικών ριμπάουντ.

 



Ο Ετσενίκε με το πιο γρήγορο double-double της σεζόν



Ο Χάιμε Ετσενίκε είχε κυριαρχική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε, φτάνοντας στο double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν το δεύτερο του στο Πρωτάθλημα μετά από εκείνο που είχε στο Περιστέρι (21π, 10ρ.) και έγινε 5ος ως τώρα στη σεζόν, που έφτασε σε περισσότερα από ένα double-double.



Τη χθεσινή επίδοση του όμως την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή ότι έφτασε σε αυτήν, έχοντας μία συμμετοχή 17:57 λεπτών. Ήταν το πιο γρήγορο double-double του φετινού Πρωταθλήματος, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του Τζόε Ραγκλαντ στο παιχνίδι του Περιστερίου bwin στο Μαρούσι (13 πόντοι, 12 ασίστ σε 21:43). Η συγκεκριμένη επίδοση πάντως περιορίζεται στη φετινή σεζόν αφού στην περασμένη, υπήρξαν τρία πιο γρήγορα double-double από τους Αρτούρας Γκουντάιτις (14:16), Τζόελ Μπόλομποϊ (15:25) και Σάσα Βεζένκοφ (16:56).



Παράλληλα ο Κολομβιανός σέντερ με τις δύο τάπες που έκανε, έφτασε τις 15 και έγινε ο 9ος της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ του Προμηθέα αφού ξεπέρασε τους Μακένζι Μουρ και Μιχάλη Τσαϊρέλη που είχαν από 13.



Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…



*Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με το 215ο παιχνίδι του στους πάγκους της κατηγορίας, ξεπέρασε τον Δημήτρη Πρίφτη και ανέβηκε στην 24η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).



*Ο Αντώνης Κόνιαρης είχε επτά ασίστ και κανένα λάθος. Ήταν η 7η φετινή επίδοση 7+ ασίστ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Θέση σε αυτήν τη λίστα έχει και ο Άντονι Κάουαν (8 ασίστ / 0 λάθη) στο ματς του Προμηθέα με το Μαρούσι.



*Ο Χάντερ Χέιλ έψαξε πολύ το τρίποντο αλλά δεν το βρήκε. Μέχρι χθες μετρούσε 26/51 (50,98%) αλλά στο Nick Galis Hall είχε 0/9 που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 0/7 που είχαν Τζόρνταν ΜακΡέι (2η), Άντριου Χάρισον (4η) και Ντέσμοντ Ουάσινγκτον (6η).



Παράλληλα ισοφάρισε την επίδοση περισσότερων άστοχων σουτ εντός πεδιάς της σεζόν, έχοντας 12 με 4/16. Στην ίδια είχε βρεθεί ο Ντέσμοντ Ουάσινγκτον στον αγώνα του Απόλλωνα Carna με τον ΠΑΟΚ mateco (3/15).



Ο Αμερικανός δεν βρέθηκε σε καλή, εκτελεστικά βραδιά, αλλά με τους οχτώ πόντους του μπήκε στη 40άδα των σκόρερ του Προμηθέα. Έφτασε τους 148 και ξεπέρασε τους Κέισι Πράδερ και Νεμάνια Ντάγκουμπιτς που είχαν από 141.



Σε ομαδικό επίπεδο…



*Ο Προμηθέας σημείωσε 28 πόντους από τη γραμμή του φάουλ και μαζί με αυτές νέο ρεκόρ περιόδου, αφού ξεπέρασε την επίδοση των 27 που είχε ο Άρης Midea στο παιχνίδι του με την ΑΕΚ Betsson.



*Τα 33 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του δεν είναι μόνο ρεκόρ περιόδου για τον Προμηθέα αλλά και η 7η επίδοση 33+ στη σεζόν. Παράλληλα σημείωσε την 5η φετινή επίδοση 47+ ριμπάουντ τελειώνοντας το παιχνίδι με 47. Είχε περισσότερα πάντως (49) στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

 



Ο Τολιόπουλος «500άρης» και στη 10άδα των τριπόντων του Άρη Midea



Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ένας από τους παίκτες που οδήγησαν τον Άρη Midea στην επιστροφή από το -20 και παρότι αυτή δεν ολοκληρώθηκε, ο διεθνής γκαρντ έφτασε σε τρία πολύ ξεχωριστά επιτεύγματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα



*Με τους 13 πόντους του έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Άρη Midea στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τους 500+.



*Με τα τρία εύστοχα τρίποντα του (3/6) μπήκε στη 10άδα της ιστορικής, «κιτρινόμαυρης» λίστας. Έφτασε τα 95 με τα οποία ξεπέρασε τον Νικολάι Πάντιους (2004-06) που είχε 92, τον Γιώργο Χρυσανθόπουλο (1995-96, 1997-2000) που είχε 93 και «έπιασε» στη 10η θέση τον Βαγγέλη Βουρτζούμη (1992-95).



*Ακόμη έχοντας 4/6 βολές, ο Τολιόπουλος έγινε ο 46ος στην ιστορία του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ.



Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο…



*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι πια μόνος στην 4η θέση της λίστας των παικτών που έκαναν τα περισσότερα παιχνίδια με τον Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93). Το χθεσινό ήταν το 134ο και με αυτό ξεπέρασε τον νυν ασίσταντ κόουτς της ομάδας, Γιώργο Σιγάλα.



Παράλληλα ο Μποχωρίδης με τα επτά ριμπάουντ που είχε χθες, ανέβηκε μία θέση στη λίστα του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League. Έγινε ο 14ος αφού έφτασε τα 394 και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο που είχε 390.



Ο Μποχωρίδης εξάλλου έγινε ο τρίτος γκαρντ στη σεζόν, με επίδοση 7+ ριμπάουντ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Είχε 7 ριμπάουντ και κανένα λάθος όπως ο Βασίλης Τολιόπουλος στο ματς του Άρη Midea με τον Απόλλωνα Carna και ο Άντριου Χαρισον στο ματς του ΠΑΟΚ στο Μαρούσι.



Σε ομαδικό επίπεδο…



*Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές ευκαιρίες σε καταστάσεις transition σημειώνοντας 26 πόντους από αιφνιδιασμούς, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη της φετινής Stoiximan Basket League. Περισσότερους (27) είχε μόνον η ΑΕΚ στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.



*Καταδικαστική αποδείχτηκε για τον Άρη Midea η δεύτερη περίοδος στη διάρκεια της οποίας σημείωσε μόλις έξι πόντους. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν οι επτά πόντοι που είχε η Καρδίτσα Ιαπωνική στην τέταρτη περίοδο του αγώνα της στο Περιστέρι.