Ο Μήτογλου πραγματοποίησε την 135η εμφάνιση του με τα πράσινα στην κατηγορία και για να μπει στην 20άδα της λίστας (από το 1992-93) ξεπέρασε τον Ντάριλ Μίντλετον που έπαιξε στον Παναθηναϊκό AKTOR από το 2000 ως το 2005.

 

Αναλυτικά η διαδρομή του Μήτογλου για τα 135 παιχνίδια και στην 20άδα, της «πράσινης» λίστας…

 

ΣΕΖΟΝ

ΑΓΩΝΕΣ

2017-18

32

2018-19

27

2019-20

20

2020-21

29

2023-24

27

ΣΥΝΟΛΟ

135

 

 

Μέσα από τη σειρά των τελικών των playoffs με τον Ολυμπιακό, ο Μήτογλου θα «σκαρφαλώσει» δύο ακόμη θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα. Μπροστά του είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με 137 και ο Γιάκα Λάκοβιτς με 138 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό AKTOR στη Stoiximan Basket League.

 

Ο Μήτογλου εξάλλου, ανέβηκε μία θέση και στη λίστα των κορυφαίων μπλοκέρ των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τα δύο μπλοκ που έκανε στο Παλέ, έφτασε τα 76 και ξεπέρασε τον Ίαν Βουγιούκα που είχε 74.

 

Ακόμη για τους «πράσινους»…

 

*Μία θέση ψηλότερα στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League ανέβηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ μοίρασε τρεις ασίστ και είναι πια στη 12η θέση αφού έφτασε τις 871 και ξεπέρασε τον Μανόλη Παπαμακάριο που αποσύρθηκε με 869.

 

*Στην 50άδα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού AKTOR μπήκε ο Κέντρικ Ναν. Με τους 11 πόντους που είχε στο παιχνίδι με τον Άρη Midea, έφτασε τους 325 και προσπέρασε τον Φεράν Μαρτίνεθ που είχε 318 στη διετία 1996-98.

 

Ο Αμερικανός γκαρντ ωστόσο, σημείωσε τη δεύτερη προσωπική αλλά και συνολικά για τον Παναθηναϊκό AKTOR, διψήφια επίδοση άστοχων σουτ εντός πεδιάς αφού είχε 3/13. Ο Ναν είχε 13 άστοχα σουτ στον 2ο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ mateco (9/22).

 

 

Ο Ντε Σόουζα στο πιο γρήγορο double-double της τριετίας

 

Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στην τελική ευθεία της σεζόν και χθες σημείωσε το τρίτο του double-double στα έξι τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα ενώ στα προηγούμενα 22 δεν είχε τέτοια επίδοση. Ο Ανγκολέζος σέντερ είχε χθες 12 πόντους και 10 ριμπάουντ όμως αυτή η επίδοση παίρνει μεγαλύτερη αξία για τον χρόνο στον οποίο επιτεύχθηκε.


Ο σέντερ του Άρη Midea έμεινε στο παρκέ μόλις για 14:04 γεγονός που καθιστά το double-double που σημείωσε, το πιο γρήγορο της φετινής Stoiximan Basket League. Ο Ντε Σόουζα ξεπέρασε σε… ταχύτητα τον Τρέβορ Τόμπσον που είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 15:27 λεπτά συμμετοχής, στο εκτός έδρας παιχνίδι του Περιστερίου bwin με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τη 17η αγωνιστική.

 

Το επίτευγμα του παίκτη των «κιτρινόμαυρων» μάλιστα ξεπερνάει τα όρια της φετινής σεζόν. Το double-double που σημείωσε ήταν το πιο γρήγορο της τελευταίας τριετίας αφού ξεπέρασε και το ρεκόρ της περσινής Stoiximan Basket League. Το είχε ο Αρτούρας Γκουντάιτις που «έγραψε» 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 14:16 λεπτά συμμετοχής -12 δευτερόλεπτα περισσότερα από εκείνα του Ντε Σόουζα- στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR με τον ΠΑΟΚ mateco. Το αντίστοιχο ρεκόρ της σεζόν 2021-22 είχε ο Τζέρεμι Έβανς, επίσης με τους «πράσινους», έχοντας 11 πόντους και 11 ριμπάουντ στον 1ο τελικό με τον Ολυμπιακό, φτάνοντας σε αυτές τις επιδόσεις σε 17:04.

 


Το τρίτο double-double του Ανγκολέζου ήταν το τέταρτο συνολικά για τον Άρη Midea (ένα είχε και ο Βασίλης Τολιόπουλος στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson) και του επέτρεψε να ξεφύγει από την τελευταία θέση της σχετικής λίστας. Αυτό γιατί υποχώρησε σε αυτήν ο Παναθηναϊκός AKTOR που έχει τρία double-double.



Έξι από τα 10 ριμπάουντ του Ντε Σόουζα ήταν επιθετικά και με αυτά ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Άρη στη Stoiximan Basket League. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει στο αντίστοιχο παιχνίδι του Top 6 ενώ έξι επιθετικά ριμπάουντ είχε και ο Ίσμαελ Σανόγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin για το Top6.

 


Χθες ακόμη…



*Ο Βασίλης Τολιόπουλος με τους εννιά πόντους που είχε, μπήκε σε μία ακόμη ξεχωριστή λίστα του Άρη Midea. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 14ος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» που έφτασε τους 800 στη Stoiximan Basket League.



*Ο Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς έμεινε χωρίς πόντο στα 23:02 λεπτά συμμετοχής του. Είναι ο 13ος μεγαλύτερος χρόνος παρουσίας από παίκτη που δεν σκόραρε σε παιχνίδι του φετινού Πρωταθλήματος και ο μεγαλύτερος από παίκτη του Άρη Midea. Ο προηγούμενος μεγαλύτερος ήταν εκείνος του Λευτέρη Μποχωρίδη που έμεινε άποντος σε 19:09 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι επίσης απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.



*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Άρης Midea σημείωσε τη χειρότερη, φετινή επίδοση του από την περίμετρο. Εκτέλεσε με 14,81% (4/27) από το τρίποντο ενώ το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν, ήταν το 17,39% (4/23) του εκτός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα για το Top6. Το 14,81% που είχε χθες κατατάσσεται μάλιστα στη 10η θέση των χαμηλότερων επιδόσεων της σεζόν.



Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τη μικρότερη επίδοση εύστοχων τριπόντων τους. Τέσσερα είχαν ακόμη στο ματς της Πάτρας για τον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος και στο ματς στο Περιστέρι για την κανονική περίοδο.