Ο Μπαρτζώκας έφτασε τις 112 νίκες κανονικής περιόδου στον πάγκο του Ολυμπιακού και με τη χθεσινή, ξεπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη και έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι απαραίτητο όμως να επισημανθεί ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν το Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, γιατί ο «ξανθός» είχε άλλες 18 νίκες κανονικής περιόδου στη σεζόν 1991-92.

 

Το επίτευγμα αυτό κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το ποσοστό νικών του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει «γράψει» το εντυπωσιακό 94,91% αφού χρειάστηκε 118 αγώνες για να φτάσει τις 112 νίκες κανονικής περιόδου. Οι δύο θρύλοι των πάγκων από την πλευρά τους είχαν χαμηλότερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφτασε τις 111 νίκες, σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος, μέσα από 130 αγώνες (85,38%) ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε τις 112 νίκες σε 128 αγώνες (87,5%).

 

Με νίκη λοιπόν την επόμενη Κυριακή (24/3, 17:15) στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Carna, στην τελευταία αγωνιστική, ο Μπαρτζώκας θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες κανονικής περιόδου στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα!

 

 

Ο Κάνααν στην 20άδα των τριπόντων του Ολυμπιακού



Ο Αϊζάια Κάνααν σημείωσε τα τρία από τα 12 τρίποντα του Ολυμπιακού χθες (3/7) και με αυτά μπήκε στην 20άδα της ιστορικής, «ερυθρόλευκης» λίστας. Ο Αμερικανός έφτασε τα 88 τρίποντα μέσα από τη δεύτερη σεζόν του στο ΣΕΦ και έμεινε μόνος στην 20ή θέση, αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου που είχε 85 τρίποντα στην επταετία 1995-2002.



Κατά τα άλλα για τον Ολυμπιακό…



*Ο Άλεκ Πίτερς πραγματοποίησε την 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 68 παίκτες του Ολυμπιακού, πριν τον Αμερικανό, για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα.



*Ο Μουσταφά Φαλ σταμάτησε τρία σουτ αντιπάλων του και με αυτόν τον τρόπο έμεινε μόνος στην 9η θέση της λίστας των μπλοκέρ του Ολυμπιακού. Έφτασε τις 68 τάπες και ξεπέρασε τον Αλεξέι Ζεβροσένκο που είχε 65 σε έξι σεζόν (1996-2000 και 2001-03).



Ο Γάλλος σέντερ εξάλλου, μπήκε χθες στη 10άδα των ξένων του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα. Είχε χθες 4/5 και φτάνοντας τα 220, ξεπέρασε τον Τζόνι Ρότζερς που είχε 219 στη διετία 1997-99.



*Ο Ολυμπιακός έμεινε για πρώτη φορά φέτος κάτω από τα 30 ριμπάουντ, έχοντας 29. Η προηγούμενη, χαμηλότερη επίδοση του ήταν τα 30 της πρεμιέρας με τον Άρη Midea στη Θεσσαλονίκη και του εντός έδρας παιχνιδιού με το Μαρούσι.

 



Το «παράσημο» των 20 πόντων της Καρδίτσας Ιαπωνική στο transition



Μπορεί να μην απέφυγε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το 0-11 μακριά από την έδρα της, ωστόσο η Καρδίτσα Ιαπωνική ήταν αξιόμαχη στο ΣΕΦ και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό τουλάχιστον για τρεις περιόδους. Στη στατιστική της καταγράφηκε μία επίδοση που ξεχωρίζει, αυτή των 20 πόντων από αιφνιδιασμούς.



Είναι μία επίδοση που παίρνει μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστούν το ότι σημειώθηκε σε εκτός έδρας παιχνίδι και απέναντι στην καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου μάλιστα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της αφού 20 πόντους είχε στο transition και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea.



Ενδεικτικό του πόσο μεγάλη είναι αυτή η επίδοση για τη θεσσαλική ομάδα, είναι το γεγονός ότι είναι και η μεγαλύτερη που δέχτηκε φέτος ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχτεί 18 πόντους στον αιφνιδιασμό από τον Παναθηναϊκό AKTOR εντός έδρας και 17 από την ΑΕΚ Betsson, επίσης εντός έδρας.



Επίσης, για να υπάρχει ένα ακόμη μέτρο σύγκρισης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε σημειώσει στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό δύο πόντους στο «ανοιχτό γήπεδο» ενώ είχε μέσο όρο, πριν το χθεσινό παιχνίδι, 13,2 πόντους.



Ακόμη κι έτσι όμως η Καρδίτσα Ιαπωνική έκλεισε την κανονική περίοδο χωρίς εκτός έδρας νίκη και με απολογισμό 0-11, όπως και πέρυσι. Έτσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έμεινε για δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς εκτός έδρας νίκη. Αυτό είχε γίνει από τη Δάφνη των σεζόν 1993-94 και 1994-95 όταν έκανε και στις δύο το 0-13. Σε αυτήν τη λίστα θα βρεθεί και ο Απόλλων Carna αν δεν νικήσει σήμερα (17/3, 20:15) στο Λαύριο.



Σε ατομικό επίπεδο για την Καρδίτσα Ιαπωνική…



*Ο Σακ Μπιουκάναν ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα του ΣΕΦ. Με τους 18 πόντους που σημείωσε μάλιστα, έγινε ο 3ος σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας στην κατηγορία. Έφτασε τους 211 και ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Γκάλινατ που είχε 207 στην περσινή σεζόν.



*Ο Ρομέλο Ουάιτ είχε 6/9 δίποντα και με αυτά έγινε ο 1ος στη διετή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ.



*Βασίλης Χρηστίδης, Σακ Μπιουκάναν και Ρομέλο Ουάιτ με την 21η εμφάνιση τους στη σεζόν, ξεπέρασαν τους Σαΐντ Πρίτζετ και Ντάβιντ Γκάμπροβσεκ που είχαν 20 στην περσινή, ενώ έφτασαν στη 2η θέση της λίστας της ομάδας τους, τον Γιάννη Αθηναίου. Την επόμενη εβδομάδα θα «πιάσουν» στην κορυφή της τον Γιάννη Αγραβάνη.