Ο Αμερικανός μοίρασε 12 ασίστ στο ματς στο Μαρούσι και με αυτές ισοφάρισε την επίδοση που είχε σημειώσει ο Λάρι Στιούαρτ στι 10 Ιανουαρίου 2004, όταν μοίρασε επίσης 12 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο (84-97).
Πέραν όμως αυτού του πολύ ξεχωριστού επιτεύγματος…
*Ο Ράγκλαντ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου bwin που έφτασε σε τρεις διψήφιες επιδόσεις. Πρώτος το κατάφερε στην περσινή σεζόν ο Σιλβέν Φρανσίσκο έχοντας 11 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels και από 10 εντός με τον Προμηθέα και εκτός με τον ΠΑΟΚ mateco. Η διαφορά τους βέβαια είναι ότι ο Γάλλος είχε τρεις διψήφιες επιδόσεις σε 31 αγώνες Πρωταθλήματος ενώ ο Αμερικανός το κατάφερε σε πέντε ματς.
Ο Ράγκλαντ που είναι πρώτος πασέρ της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 41 ασίστ, από τις 87 της ομάδας του και ενώ ο δεύτερος της λίστα της είναι ο Τζέιλεν Χαντς με 11. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από πέντε παιχνίδια έχει ήδη περισσότερες ασίστ από 157 παίκτες της ιστορικής λίστας του Περιστερίου bwin και έχει μπει στην πρώτη 60άδα της.
Ο Αμερικανός του Περιστερίου bwin συνδύασε τις 12 ασίστ του με μία μηδενική επίδοση λαθών, ισοφαρίζοντας το φετινό ρεκόρ αφού τον ίδιο συνδυασμό είχε ο Λόντον Περάντες του Κολοσσού H Hotels στο ματς της 2ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.
Ακόμη, ο Τζόε Ράγκλαντ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στην «οικονομία» με συντελεστή 14, αφού πέραν των 12 ασίστ και της μηδενικής επίδοσης λαθών, έκανε και δύο κλεψίματα. Έτσι ξεπέρασε την επίδοση του 13 που είχε ο Λόντον Περάντες στην πρεμιέρα. Ο Ράγκλαντ ξεπέρασε και το περσινό ρεκόρ περιόδου αφού κανείς παίκτης δεν είχε πάει πάνω από το 13 (Τζος Χάγκινς και Άντονι Κάουαν).
Πέραν των 12 ασίστ που μοίρασε, ο γκαρντ του Περιστερίου bwin είχε και 13 πόντους. Έτσι σημείωσε το δεύτερο φετινό double-double με πόντους και ασίστ, μετά από εκείνο που είχε ο ίδιος στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels (25 πόντοι, 10 ασίστ). Παράλληλα «έπιασε» στην κορυφή της λίστας των double-double τον Σακούρ Τζούστον που έχει επίσης δύο αλλά με πόντους και ριμπάουντ.
Παράλληλα ο Ράγκλαντ σημείωσε το πιο γρήγορο από τα 10 double-double των πρώτων αγωνιστικών, αφού έφτασε σε αυτό μένοντας για 21:43 στο παρκέ. Έτσι ξεπέρασε την επίδοση του Τζαμάνι ΜακΝις που είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ απέναντι στο Περιστέρι bwin σε 24:21.
Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για το Περιστέρι bwin…
*Ο Νίκος Χουγκάζ με τους εννιά πόντους που είχε χθες, έφτασε και ξεπέρασε τους 500 μέσα από την 80ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.
*Ο κορυφαίος των νικητών Τζέιλεν Χαντς, μεταξύ άλλων είχε 5/6 δίποντα και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Σε 36 αγώνες έχει 103/215 (47,9%).
*Αυτή ήταν η 50ή εμφάνιση του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στη Stoiximan Basket League. Είναι μια διαδρομή που άρχισε στις 24 Οκτωβρίου 2020 με τον ΠΑΟΚ mateco (Ηρακλής-ΠΑΟΚ 75-57).
Το κοντέρ έγραψε για το Περιστέρι bwin 4.000 τρίποντα και κλεψίματα
Ξέχωρα από τη σύμπτωση βάσει της οποίας έφτασε στον ίδιο αριθμό εύστοχων τριπόντων και κλεψιμάτων στο ίδιο παιχνίδι, το σημαντικότερο είναι ότι το Περιστέρι bwin έφτασε σε δύο ιστορικά milestones μέσα από το χθεσινό παιχνίδι που ήταν το 616ο του στη Stoiximan Basket League…
*Με τα 14 τρίποντα που είχε, έφτασε και ξεπέρασε τα 4.000 εύστοχα και έγινε η 7η ομάδα που το κατάφερε στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
*Με τα 13 κλεψίματα που έκανε, έφτασε τα 4.000 κλεψίματα πέφτοντας επίσης 7ος στη σειρά, στο συγκεκριμένο νήμα. Παράλληλα με αυτά, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση αφού 13 κλεψίματα έκανε απέναντι στο Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα.
*Το Περιστέρι bwin ήταν χθες εξαιρετικά αποτελεσματικό από τα 6,75, αφού ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση τόσο των εύστοχων τριπόντων στη σεζόν (14), όσο και του ποσοστού ευστοχίας αφού εκτέλεσε με 53,84% (14/26).
*Παράλληλα η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη σημείωσε την τέταρτη επίδοση 15+ της σεζόν, στον αμυντικό συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων έχοντας +15 (13 κλεψίματα, 2 κοψίματα).
*Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 55 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, επίδοση που είναι η κορυφαία τους στη σεζόν και κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, επέβαλλαν το παιχνίδι τους και κάνοντας επιμέρους σκορ 48-22 σημείωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά ενός ημιχρόνου στη φετινή Stoiximan Basket League (+26). Ξεπέρασαν κατά έναν πόντο τη διαφορά που είχε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο Λαύριο Megabolt (55-30).
*Το Περιστέρι bwin ισοφάρισε την κορυφαία, φετινή επίδοση πόντων από λάθη αντιπάλου, αφού σημείωσε 32 όσους είχε και ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι. Ωστόσο η διαφορά από το Μαρούσι σε αυτήν την κατηγορία, αφού πήρε 24 περισσότερους πόντους (8-32) ξεπέρασε εκείνη που είχαν οι «πράσινοι» στην πρεμιέρα (32-10) και ήταν μέχρι χθες το σχετικό ρεκόρ.
*Η κυριαρχία του μέσα από τη ρακέτα ήταν ξεκάθαρη αφού σημείωσε 32 περισσότερους πόντους από εκείνους του Αμαρουσίου (16-48) και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν αφού +28 (14-42) είχε ο Άρης Midea στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.
*Το 13-0 που έκανε το Περιστέρι bwin στη διάρκεια της τρίτης περιόδου –το 64-72 του 26:38 μετατράπηκε στο 64-85 του 29:04- αποτελεί ισοφάριση του δεύτερου μεγαλύτερου σερί ως τώρα στη σεζόν. Περισσότερους αναπάντητους πόντους (από 14) είχαν το Λαύριο Megabolt απέναντι στον Κολοσσό H Hotels στη 2η και η ομάδα της Ρόδου απέναντι στον Απόλλωνα Carna στην 4η αγωνιστική.
*Η διαφορά των 31 πόντων που είχε στο 35:56 (66-97) είναι η τρίτη μεγαλύτερη που πήρε μία ομάδα στην εξέλιξη ενός αγώνα της φετινής Stoiximan Basket League.
*Το +67 που είχε στο ranking έναντι του Αμαρουσίου (63-130) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διαφορά της φετινής Stoiximan Basket League.
Οι στατιστικές εξηγήσεις του 2ου ημιχρόνου για το Μαρούσι
Το Μαρούσι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό του Περιστερίου bwin μετά το πρώτο ημίχρονο και σημείωσε μια σειρά αρνητικών επιδόσεων, για τα ως τώρα δεδομένα της σεζόν…
*Εκτέλεσε με 30% στα δίποντα (9/30). Είναι μία επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη χαμηλότερη, ήταν εκείνη που είχε απέναντι του ο ΠΑΟΚ mateco με 37,14% (13/35). Αυτό ήταν το αρνητικό ρεκόρ και του περσινού Πρωταθλήματος, όταν η ΑΕΚ Betsson είχε ακριβώς την ίδια επίδοση (9/30) στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Απόλλωνα Carna.
*Σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση λαθών στη σεζόν κάνοντας 22, ένα λιγότερα από εκείνα που είχε στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Το +10 δε, που έγραψε σε αυτήν την κατηγορία έναντι του αντιπάλου του που είχε 12 λάθη, συνιστά ισοφάριση της μεγαλύτερης, φετινής διαφοράς αφού σημειώθηκε και στο ματς του ΠΑΟΚ mateco με τον Προμηθέα (16-6).
*Ισοφάρισε τη μικρότερη επίδοση πόντων ενός δεκαλέπτου αφού έμεινε στους οχτώ στην τέταρτη, όσους είχε ο Απόλλων Carna επίσης στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels.
*Η νεοφώτιστη ομάδα εξάλλου, έμεινε χωρίς τάπα για τέταρτη φορά στις πέντε αγωνιστικές. Καμία ομάδα δεν έχει πάνω από μία τέτοια επίδοση.
*Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι 52 πόντοι που είχε στο πρώτο κατατάσσονται στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων επιδόσεων ενός ημιχρόνου στη σεζόν ενώ οι 22 που σημείωσε στο δεύτερο αποτελούν ισοφάριση του φετινού, αρνητικού ρεκόρ αφού τόσους είχε η Καρδίτσα Ιαπωνική στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη Midea.
Κατά τα άλλα, σε ατομικό επίπεδο για το Μαρούσι…
*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μέτρησε 8/8 βολές και ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ αφού την ίδια επίδοση σημείωσαν οι Χάντερ Χέιλ (1η), Τι Τζέι Σταρκς (3η) και Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους (4η).
*Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τα τρία αμυντικά που είχε, έφτασε και ξεπέρασε τα 100 μέσα από την 45η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.
*Ο Αχμέντ Χιλ έγινε ο τρίτος στη σεζόν που είχε διψήφιο αριθμό άστοχων σουτ εντός πεδιάς, μετρώντας 5/15. Είναι κάτι που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα ο Άντριου Χάρισον του ΠΑΟΚ mateco (6/17) και ο Ρομπέρτο Γκάλινατ του Άρη Midea (4/14).
Το -24 του Χιλ και το -26 του Χάρη Γιαννόπουλου στον συντελεστή «+/-» κατατάσσονται στη 10άδα της σχετικής λίστας του φετινού Πρωτάθλήματος.
*Ο Μάρκο Λούκοβιτς είχε 0/6 σουτ εντός πεδιάς, επίδοση ανάλογη ή μεγαλύτερη της οποίας σημειώθηκε άλλες τέσσερις φορές φέτος. Ο Σέρβος φόργουορντ δεν κατάφερε να πετύχει πόντο στο 20:47 που αγωνίστηκε, στον τέταρτο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών που έμειναν άποντοι σε ένα παιχνίδι.