*Τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους. Τους 12 από αυτούς του σημείωσε από τη γραμμή του τριπόντου έχοντας 4/8 σουτ. Με αυτά ο διεθνής γκαρντ μπήκε στη 15άδα της ιστορικής λίστας της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Τολιόπουλος έφτασε τα 83 εύστοχα τρίποντα και ξεπέρασε τον Θόδωρο Ζάρα που είχε 81 στη διετία 2015-17.
*Με τους 22 πόντους του ο Τολιόπουλος μπήκε στην 50άδα των σκόρερ του Άρη Midea στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 447 και άφησε έξω από αυτήν τον Γιάννη Λάππα που είχε 437 στην τετραετία 2000-04.
*Παράλληλα ο γκαρντ του Άρη Μidea έφτασε σε ένα milestone καριέρας στην Basket League. Μετρώντας 4/4 βολές στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε και ξεπέρασε τις 200 εύστοχες στην κατηγορία. Σε 181 αγώνες σε αυτήν, μετράει πλέον 202/244 (82,78%).
Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους «κιτρινόμαυρους»…
*Ο Γιάννης Καστρίτης έφτασε τις 50 νίκες σε συνολικά 88 αγώνες ως γηπεδούχος, με τον Αρκαδικό, τα Τρίκαλα BC, την Κύμη, τον Ηρακλή και τον Άρη Midea.
*Με τις δύο ασίστ που είχε χθες, ο Δημήτρης Κατσίβελης έφτασε τις 500 σε 268 αγώνες στην κατηγορία.
*«500άρης» έγινε χθες και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε σε αυτό το milestone στη 288η εμφάνιση του στην κατηγορία. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε σε ένα ακόμη αλλά με αρνητική χροιά, αφού με τα δύο λάθη που έκανε, έφτασε και ξεπέρασε τα 400.
Ακόμη ο Μποχωρίδης έχοντας συνολικά τρία ριμπάουντ, «αναρριχήθηκε» στη λίστα του Άρη Midea και είναι πλέον στη 16η θέση της. Έφτασε τα 377 και άφησε πίσω του τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι που είχε 376 στη διετία 1992-94.
*Ο Ίσμαελ Σανόγκο ήταν ένας από τους καλύτερους του Άρη Midea χθες και μέσα σε αυτά που καταγράφηκαν στη στατιστική του, είχε τέσσερα κλεψίματα. Είναι ατομικό ρεκόρ για τον φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» που στα προηγούμενα 20 παιχνίδια του στην Basket League δεν είχε ξεπεράσει τα δύο. Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων των πρώτων αγωνιστικών, αφού τέσσερα έκανε και ο Λάνγκστον Χολ στην πρεμιέρα της ΑΕΚ Betsson με το Λαύριο Megabolt.
Τέσσερα από τα επτά ριμπάουντ του Σανόγκο ήταν επιθετικά. Με αυτά ο φόργουορντ από την Ακτή Ελεφαντοστού έγινε ο 57ος συνολικά παίκτης του Άρη και ο 30ός ξένος τους που έφτασε και ξεπέρασε τα 50.
Παράλληλα ο Σανόγκο σημείωσε την 8η επίδοση 7+ στον συντελεστή «οικονομίας». Είχε 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 1 λάθος και έγινε ο πρώτος παίκτης του Άρη Midea που μπήκε σε αυτήν τη λίστα.
*Ο Άρης Midea σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή της σεζόν, επιστρέφοντας από το -10 του 19:22 (29-39) για να φτάσει στη νίκη. Τη μεγαλύτερη έκανε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι ανατρέποντας διαφορά 19 πόντων. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή που έκανε και πέρυσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού είχε γυρίσει από το -10 στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό.
Η Καρδίτσα Ιαπωνική στη δεύτερη καλύτερη επίδοση της στα επιθετικά ριμπάουντ
Η Καρδίτσα Ιαπωνική ανανέωσε 16 επιθέσεις της και σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ των τριών πρώτων αγωνιστικών, μετά τα 18 που είχε στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα όπως και η ομάδα της Πάτρας στο ίδιο ματς.
Παράλληλα σημείωσε και τη δεύτερη, μεγαλύτερη επίδοση της παρουσίας της στην Basket League αφού εκείνη που είχε στο περσινό Πρωτάθλημα, ήταν τα 14 στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson.
Πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης επίδοσης ήταν ο Ρομέλο Ουάιτ και ο Μίτσελ Σμιθ που είχαν από πέντε επιθετικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση.
Ακόμη…
*Η θεσσαλική ομάδα περιορίστηκε στους 61 πόντους και αυτή είναι η μικρότερη φετινή επίδοση, αφού το Περιστέρι bwin έμεινε δύο φορές στους 64 κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ mateco.
*Η Καρδίτσα Ιαπωνική μένοντας στα τέσσερα εύστοχα τρίποντα ισοφάρισε τη δεύτερη μικρότερη επίδοση της σεζόν. Τόσα είχε και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Carna ενώ σε δύο σουτ ευστόχησε μία μέρα πριν ο ΠΑΟΚ mateco.
*Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση λαθών αφού έκαναν 19, όσα είχε στο ίδιο γήπεδο και ο Ολυμπιακός. Περισσότερα είχε μόνον το Μαρούσι στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό (23).
*Αν και ήταν ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Καρδίτσα Ιαπωνική κατέγραψε τη δεύτερη, μικρότερη επίδοση ranking της περιόδου. Είχε 58, οχτώ βαθμούς περισσότερους από εκείνους που είχε λίγο νωρίτερα ο Κολοσσός H Hotels.
Σε ατομικό επίπεδο...
*Ο Μίτσελ Σμιθ έγινε ο δεύτερος παίκτης της Καρδίτσας Ιαπωνική στη φετινή σεζόν μετά τον Ρομέλο Ουάιτ, που έφτασε σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ, έχοντας 10. Παράλληλα έγινε συνολικά ο 8ος παίκτης της στην διετία στην κατηγορία που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση. Αυτή εξάλλου, ήταν η 6η συνολικά διψήφια επίδοση ριμπάουντ της φετινής περιόδου.
Ο Αμερικανός, πέραν των 10 ριμπάουντ που είχε, σημείωσε 18 πόντους και έφτασε στο πρώτο double-double της Καρδίτσας Ιαπωνική και συνολικά το πέμπτο του φετινού Πρωταθλήματος.
Ακόμη ο Σμιθ ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων (8) ενώ είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εκτελεσμένων σουτ (13).
*Σακ Μπιουκάναν και Μάρεκ Κλάσεν έκαναν 12 από τα 19 λάθη της Καρδίτσας Ιαπωνική, έχοντας από έξι και ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν. Ο Καναδός είχε έξι και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Carna.