Πιο συγκεκριμένα…

 

*Τα 51 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Κολοσσού H Hotels αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης των 461 αγώνων του στη Stoiximan Basket League. Στην ίδια είχε φτάσει δύο φορές στην περίοδο 2020-21, στα εκτός έδρας παιχνίδια του με το Λαύριο Megabolt και τον Ιωνικό στη 15η και στην 22η αγωνιστική αντίστοιχα.

 

*Πρόκειται για την πρώτη επίδοση 50+ ριμπάουντ της σεζόν και είναι βέβαια νέο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 49 ριμπάουντ που είχε ο Προμηθέας στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

 

*Αυτή η επίδοση έχει όμως και μία δεύτερη ιστορική προέκταση για την ομάδα της Ρόδου. Με αυτά τα 51 ριμπάουντ ο Κολοσσός H Hotels έγινε η 10η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε και ξεπέρασε τα 15.000.

 

*Τα 33 αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες ο Κολοσσός H Hotels αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης, αφού τόσα είχε μία εβδομάδα νωρίτερα η ΑΕΚ Betsson.

 

*Οι μεγάλες επιδόσεις της ομάδας της Ρόδου συνδυάστηκαν με χαμηλές εκείνης της Πάτρας κι έτσι προέκυψε η διαφορά των 28 ριμπάουντ (23-51) που είναι και η μεγαλύτερη της σεζόν. Η προηγούμενη ήταν το 20+ που έκανε η ΑΕΚ Betsson επίσης απέναντι στον Απόλλωνα Carna (45-25). 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο τελευταίες σεζόν, οι αντίστοιχες μεγαλύτερες διαφορές ριμπάουντ δεν πλησίασαν αυτή που καταγράφηκε χθες. +24 είχε ο Παναθηναϊκός στον 5ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2022 με τη Λάρισα (49-25) και +22 ο Ολυμπιακός στο ματς της 16ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό (44-22) για την περασμένη σεζόν.

 

*Μία ακόμη προέκταση της κυριαρχίας του Κολοσσού H Hotels στα ριμπάουντ ήταν και αυτή των πόντων από τα επιθετικά αφού σημείωσε νέα ρεκόρ περιόδου τόσο με τους 23 που είχε συνολικά (20 είχε η Καρδίτσα χθες στο Μαρούσι) όσο και με το +20 που έγραψε ως επιμέρους σκορ στους πόντους από δεύτερες επιθέσεις (3-23) αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν το +12 του Ολυμπιακού έναντι του Άρη Betsson και της Καρδίτσας Ιαπωνική χθες στο Μαρούσι.

 

*Ο Κολοσσός H Hotels έκανε στον Απόλλωνα Carna αυτό που υπέστη ο ίδιος δύο εβδομάδες νωρίτερα στο Λαύριο. Ένα σερί 14-0 που είναι το μεγαλύτερο της φετινής Stoiximan Basket League. Οι Ρόδιοι μετέτρεψαν το 44-45 του 21:34 στο 44-59 στο 27:33.

 

*Στον αντίποδα η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα περιορίστηκε στα τρία κλεψίματα, ισοφαρίζοντας τη μικρότερη φετινή επίδοση αφού σε αυτήν έμειναν ο Απόλλων Carna στη 2η και το Μαρούσι στην 3η αγωνιστική. Παράλληλα ισοφάρισε την μικρότερο αμυντικό συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων έχοντας +3, όπως και το Μαρούσι πριν μία εβδομάδα.



Σε ατομικό επίπεδο…



*Λίγο μετά τον Σακούρ Τζούστον του Αμαρουσίου, ο Λούκα Μπραΐκοβιτς έγινε ο δεύτερος στη σεζόν που έφτασε τα δύο double-double. Ο Αυστριακός είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ κάνοντας 2/2 double-double στα εκτός έδρας ματς του Κολοσσού H Hotels αφού σε ανάλογη επίδοση έφτασε και στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο Megabolt (26π, 13ρ).



Παράλληλα ο σέντερ του Κολοσσού H Hotels έφτασε και στα δύο double-double χωρίς στατιστικό λάθος, ενώ από τα υπόλοιπα έξι μόνο ένα είχε ανάλογο συνδυασμό, εκείνο του Τζαμάνι ΜακΝις του ΠΑΟΚ mateco κόντρα στο Περιστέρι bwin (19π, 10ρ, 0λ.). Ο Μπράΐκοβιτς μάλιστα ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος, έχοντας 13 όσα και στο ματς στο Λαύριο. Κανένας άλλος δεν ξεπέρασε τα 10. Παράλληλα έχει τη 2η και την 3η καλύτερη επίδοση ριμπάουντ με 13, πίσω μόνο από τα 14 του Κρις Κόφεϊ του Προμηθέα στη 2η αγωνιστική.



Οι συνδυασμοί των αριθμών του Αυστριακού έχουν μία ακόμη προέκταση αφού σημείωσε την κορυφαία επίδοση διπόντων, έχοντας 6/7 (85,71%), μεταξύ αυτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος και με την προϋπόθεση των έξι τουλάχιστον σουτ. Ξεπέρασε το 83,33% που είχε ο Άντονι Κάουαν στο παιχνίδι του Προμηθέα με το Μαρούσι.



*Ο Λόντον Περάντες είχε 7/15 δίποντα και μοιράζεται τη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων σουτ δύο πόντων της σεζόν, με τον Σακ Μπιουκάναν της Καρδίτσας Ιαπωνική που είχε, επίσης χθες, 6/14.

 




Ο Βετούλας πρώτος στη Stoiximan Basket League με 200 + 200 ματς



Παρότι δεν συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του, ο Νίκος Βετούλας κατάφερε χθες κάτι μοναδικό στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Έγινε ο πρώτος που έφτασε τα 200 ματς τόσο ως προπονητής, όσο και ως παίκτης στα γήπεδα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!



Ο Βετούλας άρχισε τη διαδρομή του προς τα 200 ματς στους πάγκους, στις 15 Οκτωβρίου 2012 όταν κοουτσάρισε τον Απόλλωνα Carna στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ίκαρο (67-65). Ο απολογισμός του είναι 77 νίκες και 123 ήττες, έχοντας ρεκόρ 57-46 ως γηπεδούχος και 20-77 ως φιλοξενούμενος. Με τη χθεσινή ήττα του έφτασε σε απόλυτα ισορροπημένο ρεκόρ στους αγώνες του απέναντι στον Κολοσσό H Hotels (9-9).



Ο 49χρονος κόουτς είχε μετρήσει 276 παιχνίδια ως αθλητής στη Stoiximan Basket League και έτσι έγινε ο πρώτος, από το 1992-93, που έγραψε αυτό το ξεχωριστό «200+200». Πιο κοντά σε αυτό το επίτευγμα ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης που μέτρησε 132 παιχνίδια ως αθλητές και 275 ως προπονητής στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο «Δράκος» βέβαια έφτασε στο επίτευγμα του Βετούλα αν ξεφύγουμε από τα όρια της Stoiximan Basket League αφού μέτρησε συνολικά ως αθλητής 493 παιχνίδια Πρωταθλήματος.



Ακόμη για τον Απόλλωνα Carna…



*Ο Βασίλης Μουράτος σημείωσε την κορυφαία επίδοση «οικονομίας» μεταξύ των παικτών του Απόλλωνα Carna στις τέσσερις αγωνιστικές, με συντελεστή +7 (6 ασίστ + 2 κλεψίματα + 0 τάπες - 1 λάθος).



*Η χθεσινή ήττα είχε στατιστική προέκταση για τον Απόλλωνα Carna αφού ήταν η 300ή στην οποία υποχρεώθηκε, για την κανονική περίοδο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, σε συνολικά 466 αγώνες. Σε αυτόν τον αριθμό ηττών, στο συγκεκριμένο κομμάτι του Πρωταθλήματος, έφτασαν μόνο ο Άρης Midea (366), ο ΠΑΟΚ mateco (332) και ο Πανιώνιος (318), ενώ μόνο μία μακριά από αυτόν είναι η ΑΕΚ Betsson (299).



*Η ομάδα της Πάτρας έγινε η πρώτη στη σεζόν που εκτέλεσε με ποσοστό μικρότερο του 50% στις βολές αφού είχε 46,66% (7/15).



*Η ήττα στην οποία υποχρεώθηκε στα ριμπάουντ ήταν ολοκληρωτική για τον Απόλλωνα Carna που ισοφάρισε τη δεύτερη μικρότερη επίδοση αμυντικών ριμπάουντ στη σεζόν (18).



Για τον Νίκο Βετούλα δεν μπορεί παρά να αποτελεί στοιχείο προβληματισμού το γεγονός ότι η ομάδα του μετράει τις τρεις μεγαλύτερες, εις βάρος της διαφορές ριμπάουντ στη σεζόν. -28 χθες με τον Κολοσσό H Hotels, -20 στην 3η αγωνιστική με την ΑΕΚ Betsson και -14 στην πρεμιέρα με την Καρδίτσα Ιαπωνική, παρά τη νίκη της.



*Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα αφού ο Κολοσσός H Hotels βρέθηκε από το -3 του ημιχρόνου στο +16. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι ο Απόλλων Carna σημείωσε μόλις οχτώ πόντους που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Από εννιά σε ένα δεκάλεπτο είχαν το Περιστέρι bwin στην 4η περίοδο του αγώνα του με τον Παναθηναϊκό και το Λαύριο Megabolt στην 3η περίοδο του αγώνα του επίσης με τους «πράσινους». Οι 27 πόντοι που είχε συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Πάτρας, είναι η Τρίτη μικρότερη φετινή επίδοση.



*Ένα θετικό στοιχείο της χθεσινής στατιστικής για τον Απόλλωνα Carna ήταν τα εννιά λάθη με τα οποία ισοφάρισε την τρίτη μικρότερη, φετινή επίδοση. Αυτό ήταν και το περσινό ρεκόρ του αφού είχε μείνει στα εννιά στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson.



*Οι γηπεδούχοι πήραν 22 από τους 69 πόντους τους στον αιφνιδιασμό, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη φετινή επίδοση.