*Μέσα από το υψηλό σκορ που είχε το παιχνίδι, οι δύο ομάδες έφτασαν σε μεγάλες επιδόσεις εύστοχων διπόντων και το Μαρούσι στη μεγαλύτερη της σεζόν, αφού είχε 34. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 30 που είχε απέναντι του η Καρδίτσα Ιαπωνική.

 

Τα 34 εύστοχα δίποντα των νικητών αποτελούν μάλιστα και ισοφάριση του ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας στη Stoiximan Basket League. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός στο ματς της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 απέναντι στον Πανιώνιο. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε λίγους μήνες πιο πίσω όταν ο Παναθηναϊκός είχε 39 εύστοχα δίποντα στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 2019 με τον Προμηθέα.

 

*Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη μάλιστα, διέλυσε το φετινό ρεκόρ πόντων μέσα από τη ρακέτα αφού από εκεί σημείωσε τους 64 από τους 93 που είχε στο Λαύριο. Η προηγούμενη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση ήταν εκείνη των 54 πόντων που σημείωσε ο Άρης Midea στη Ρόδο.

 

Όπως τα εύστοχα δίποντα έτσι και οι πόντοι του Αμαρουσίου μέσα από το «ζωγραφιστό» αποτελούν ρεκόρ πενταετίας για τη Stoiximan Basket League. Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη θα πρέπει και πάλι να γυρίσουμε στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 2019, όταν ο Παναθηναϊκός σημείωσε 68 πόντους μέσα από τη ρακέτα του Προμηθέα.

 

Η διαφορά των 30 πόντων μέσα από τη ρακέτα (34-64) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της φετινής σεζόν αφού το Περιστέρι bwin είχε κάνει ένα +32 κόντρα στο Μαρούσι (16-48).

 

*Το Μαρούσι ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη ανατροπή της σεζόν, επιστρέφοντας από το -9 (25-16) του 8:47, για να φτάσει στη νίκη.

 

*Στον αντίποδα το Μαρούσι μένοντας στα 17 αμυντικά ριμπάουντ, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Είναι μία επίδοση που σημειώθηκε συνολικά έξι φορές.

 



Σειρά επιτευγμάτων και πρωτιά του Τζούστον στα double-double

 

Σε ατομικό επίπεδο για το Μαρούσι η βραδιά άφησε κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις, με πρωταγωνιστή τον Σακούρ Τζούστον…

 

*Ο Τζούστον είχε 10 ριμπάουντ και έφτασε για τρίτη φορά σε διψήφια επίδοση μετά από εκείνες των 11 που είχε στο ματς με τον Παναθηναϊκό και των 10 που είχε απέναντι στην Καρδίτσα Ιαπωνική. Ο Αμερικανός έχει τις περισσότερες διψήφιες επιδόσεις αφού από δύο έχουν οι Λούκα Μπραΐκοβιτς και Κρις Κόφεϊ.

 

Με αυτά τα 10 ριμπάουντ ο Αμερικανός έγινε ο 66ος παίκτης στην ιστορία του Αμαρουσίου που έφτασε τα 50 στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα, έχοντας πέντε αμυντικά ριμπάουντ έφτασε και ξεπέρασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα ενώ έφτασε και τα 50+ κλεψίματα καριέρας σε 43 αγώνες στην κατηγορία.

 

Εκτός των 10 ριμπάουντ του, ο Τζούστον είχε και 12 πόντους και έτσι έγινε ο πρώτος της φετινής Stoiximan Basket League στα double-double φτάνοντας τα τρία αφού σε τέτοια επίδοση έφτασε και στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την Καρδίτσα Ιαπωνική.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός φόργουορντ του Αμαρουσίου έχει περισσότερα double-double από κάθε ομάδα της Stoiximan Basket League αφού καμία δεν ξεπέρασε τα δύο.

 

*Ο Αϊζάια Μπρίσκοου ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης επίδοσης διπόντων του Αμαρουσίου αφού σημείωσε τα 11 από τα 34. Με αυτά ισοφάρισε και την κορυφαία φετινή επίδοση αφού τόσα είχε και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς του Κολοσσού H Hotels στο ίδιο γήπεδο.

 

Ο Αμερικανός είχε 24 πόντους και έγινε ο 7ος του φετινού Πρωταθλήματος με 2+ επιδόσεις 20+ πόντων.

 

*Ο Ορφέας Στασινός είχε για δεύτερη φορά συνδυασμό 6 ασίστ / 0 λάθη. Αυτό έγινε και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Έχει μπει δύο φορές σε μία λίστα 10 τέτοιων επιδόσεων συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο 25χρονος γκαρντ μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης του Αμαρουσίου στη σεζόν που είχε 8+ στον συντελεστή της «οικονομίας» αφού είχε ακόμη και δύο κλεψίματα.

 



Ο Θόρντον με την 6η επίδοση 29+ πόντων του Λαυρίου Megabolt

 

Ο Μάρκους Θόρντον δεν απέτρεψε την ήττα του Λαυρίου Megabolt αλλά με τους 29 πόντους του, ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας της λαυρεωτικής στη Stoiximan Basket League. Στη λίστα των έξι επιδόσεων 29+ πόντων έχουν θέση τρεις φορές ο Τάισον Κάρτερ και από μία ο Μακένζι Μουρ και ο Μπράντον Γιανγκ, στους οποίους προστέθηκε χθες ο Θόρντον.



Παράλληλα οι 29 πόντοι του Αμερικανού γκαρντ συνιστούν τη δεύτερη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League. Περισσότερους είχε μόνο ο Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα που σημείωσε 32 στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ mateco. Είναι όμως η μεγαλύτερη επίδοση πόντων από παίκτη που δεν έκανε στατιστικό λάθος.



Ο Θόρντον ακόμη, είχε τέσσερα κλεψίματα και σημείωσε έτσι την 9η φετινή επίδοση 4+ κλεψιμάτων. Το ρεκόρ πάντως έχει ο Λούκα Βιλντόσα που είχε επτά κλεψίματα την Κυριακή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη Midea.



Ο Αμερικανός του Λαυρίου Megabolt είχε 34 ranking, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη φετινή επίδοση πίσω από το 36 που είχε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς στη 2η και το 35 που είχε ο Χάντερ Χέιλ στην 1η αγωνιστική.



*Ο Καλίντ Μουρ έφτασε στο πρώτο του double-double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Έτσι το παιχνίδι που έγινε στο Λαύριο ήταν το δεύτερο στη σεζόν που είχε τέτοια επίδοση κι από τις δύο ομάδες. Αυτό είχε γίνει δύο μέρες νωρίτερα στο παιχνίδι Απόλλων Carna-ΠΑΟΚ mateco με τους Τσαντ Μπράουν και Τζάστιν Άλστον.



Κατά τα άλλα…



*Όπως το Μαρούσι, έτσι και το Λαύριο Megabolt εκτέλεσε με υψηλές επιδόσεις από μέση και κοντινή απόσταση. Έχοντας μάλιστα 26 εύστοχα δίποντα έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού έγινε η 18η ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τα 4.000.



*Το Λαύριο Megabolt έμεινε χαμηλά στη δημιουργία με βάση τον αριθμό των ασίστ αφού ισοφάρισε τη δεύτερη χαμηλότερη επίδοση της σεζόν με 10. Σε συνδυασμό με τις 20 ασίστ που είχε το Μαρούσι, αυτή ήταν η έκτη φορά στη σεζόν που σημειώθηκε διψήφια διαφορά μεταξύ δύο ομάδων.