Επτά συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο Άρης μέσα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ξεπερνώντας την επίδοση της σεζόν 2008-2009 και πλέον «απειλεί» εκείνη που είχε την περίοδο 2007-2008. Τότε με τον Ρόμπερτ Χέμπερτ στο «τιμόνι» οι «κίτρινοι» είχαν σημειώσει εννιά συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος από την 6η μέχρι και τη 14η αγωνιστική.

 

*Με τη σημερινή νίκη, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης σημείωσαν το δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί τους της τελευταίας 10ετίας. Είχαν έξι σερί νίκες την περίοδο 2008-2009 με τον Αντρέα Ματσόν στον πάγκο από την 3η μέχρι και την 8η αγωνιστική. Είχαν επικρατήσει κατά σειρά: του Αιγάλεω εντός με 75-57, του Αμαρουσίου εντός με 85-73, της Ολύμπιας εκτός με 73-55, του ΠΑΟΚ εντός με 87-76 και της Καβάλας εκτός έδρας με 74-68 και της ΑΕΚ εντός με 77-61.

 

*Πέραν του ότι ήταν η 7η συνεχόμενη, η σημερινή νίκη είχε και ιστορικό χαρακτήρα για τον Άρη καθώς ήταν η 400ή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε σύνολο 743 αγώνων. Είναι η 4η ομάδα που το κάνει μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

 

*Και όμως, το παιχνίδι έφυγε από τον έλεγχο του Άρη στη δεύτερη περίοδο όταν δεν λειτούργησε όπως συνηθίζει αμυντικά. Δέχτηκε 29 πόντους και αυτή είναι η χειρότερη επίδοση του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είχε δεχτεί 27 πόντους στη δεύτερη περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό και 25 πόντους στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο.

 

 

 

Σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη του Άρη πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Οι 15 πόντοι αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον 35χρονο φόργουορντ που είχε 11 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό.

 

*Το «φράγμα» των 100 πόντων έσπασε ο Τζέικ Κοέν με τους 12 που είχε σήμερα. Ο Ισραηλινός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή που έκανε ο Άρης στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τα τρίποντα του. Έτσι ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με 12 πόντους όσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό ενώ ρεκόρ αποτελούν γι’ αυτόν τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε από έξι στα ματς του πρώτου γύρου με το Λαύριο και την Καβάλα.

 

*Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Βασίλης Σίμτσακ ξεπέρασε τα 500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

*Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Οκάρο Ουάιτ που όμως με τους επτά πόντους του ξεπέρασε τους 300 και με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ του, ξεπέρασε τα 100.

 

*Ούτε ο Τζέρελ ΜακΝίλ βρέθηκε σε καλή μέρα όμως ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τις πέντε αφού τόσες είχε και στα δύο παιχνίδια με τα Τρίκαλα BC Aries.

 

*Στην 36η θέση των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία ανέβηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Έφτασε τα 302 και προσπέρασε τον Μάικ Μπατίστ.

 

*Κάνοντας τέσσερα λάθη ο Θόδωρος Ζάρας ξεπέρασε τα 200 στην καριέρα του στην κατηγορία.

 

 

"Άγγιξε" τη νίκη χωρίς δημιουργία

 

*Η ΑΕΚ υστέρησε στη δημιουργία και οι έξι μόλις ασίστ που καταγράφηκαν στην στατιστική της, το επιβεβαιώνουν. Αρνητικό ρεκόρ περιόδου παραμένουν οι τρεις που είχε το Λαύριο στο ΣΕΦ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η σημερινή επίδοση της «ένωσης» στις ασίστ είναι με διαφορά η χειρότερη της στη φετινή σεζόν και η πρώτη με μονοψήφιο νούμερο. Είχε από 13 στα εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, τα Τρίκαλα BC Aries, την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ εντός έδρας.

 

*Έχοντας 6/24 τρίποντα, η ΑΕΚ σημείωσε τη χειρότερη επίδοση των εκτός έδρας αγώνων της (25%). Είχε 7/26 (26,92%) κόντρα στην Καβάλα.

 

*Στον αντίποδα ρεκόρ περιόδου είναι για τον «Δικέφαλο» τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο σημερινό ντέρμπι. Είχε 14 στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο και τον Αρκαδικό.

 

*Η ΑΕΚ έφυγε ηττημένη από τη Θεσσαλονίκη παρότι είχε το πάνω χέρι στις τρεις πρώτες περιόδους. Στη δεύτερη μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ παραγωγικότητας με 29 πόντους αφού το προηγούμενο ήταν οι 28 που σημείωσε στην 4η περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό και στην 1η του εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα.

 

 

Σε ατομικό επίπεδο…

 

*Στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε τέσσερις πόντους από βολές και με αυτούς ανέβηκε στην 42η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έφτασε τους 2.485 και προσπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη (2.481).

 

*Με τη μία ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Μαρκ Κάρτερ έφτασε τις 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 

*50 αγώνες στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Βόσνιος δεν έχει χάσει κανένα από τα παιχνίδια της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα από την περσινή σεζόν όταν και φόρεσε τα κίτρινα.

 

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Μαλίκ Χέρστον τα έξι ριμπάουντ. Είχε από πέντε στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο και τον Απόλλωνα Carna.

 

*Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν πήρε πολλές προσπάθειες χωρίς να είναι εύστοχος (5/10 δίποντα και 0/6 τρίποντα). Οι 14 πόντοι πάντως αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού είχε από οχτώ στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Κόροιβο και την Κηφισιά.

 

*Έδωσε πολλές «μάχες» ο Ζήσης Σαρικόπουλος κόντρα στην πρώην ομάδα του, έχοντας πέντε ριμπάουντ, όλα στην επίθεση. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση του αφού είχε από τέσσερα ριμπάουντ στα ματς του πρώτου γύρου με τα Τρίκαλα BC Aries και τον Ολυμπιακό καθώς και εκείνο του δεύτερου με τον ΠΑΟΚ. Τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ πάντως δεν είναι ρεκόρ καριέρας καθώς είχε επτά στο περσινό παιχνίδι της ΑΕΚ στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο.